Απόφαση για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσωνkatsikaris3Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, καθορίζεται η λειτουργία των καταστημάτων στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων ως εξής:

 

 1. 1.      Στους Δήμους Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Κυθήρων, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 και όλες τις άλλες Κυριακές πλέον εκείνων που ορίζονται στην παράγραφο 1 του ιδίου άρθρου.
 2. 2.      Στο Δήμο Τροιζηνίας δεν επιτρέπεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων καμία άλλη Κυριακή πλέον εκείνων που ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013.

Εξαιρείται η λουτρόπολη των Μεθάνων, στην οποία επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 και όλες τις άλλες Κυριακές πλέον εκείνων που ορίζονται στην παράγραφο 1 του ιδίου άρθρου.

 1. 3.      Στο Δήμο Σαλαμίνας δεν επιτρέπεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων καμία άλλη Κυριακή πλέον εκείνων που ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, προέχει η στήριξη της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας και αυτή την ανάγκη έρχεται να υποστηρίξει στην πράξη η απόφαση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, αφού προηγήθηκε ο αναγκαίος διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους και ελήφθησαν υπόψη οι τοπικές ιδιαιτερότητες και οι πραγματικές ανάγκες».

 

 
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Εγώ πάντως αν μου έλειπε τίποτα μάθαινα το πρόγραμμα των καταστημάτων και ψώνιζα όταν ήταν ανοικτά. Σχεδόν ποτέ δεν χρειάστηκα τίποτα Κυριακές. Εφόσον επιθυμεί η πολιτεία να στερήσει την μία μέρα ξεκούρασης από κάποιες ομάδες πληθυσμού, χωρίς ουσιαστικό λόγο, άλλα σχόλια περισσεύουν.

 2. Πάνος Θεοχάρης says:

  Και εγώ που νόμιζα ότι σε όλα τα νησιά τα μαγαζιά είναι ήδη όλο το καλοκαίρι ανοιχτά της Κυριακές….

  Γιάννη Γκούμα, θα διαμαρτυρηθώ για την ρατσιστική αντιμετώπιση ομάδων του πληθυσμού που ήδη δουλεύουν και τις Κυριακές, όπως καφετέριες, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, μινι μάρκετ, περίπτερα, προποτζίδικα, ναυτικοί, ταξιτζήδες, και ένα σωρό άλλοι….

 3. Κύριε Γκούμα, επιτρέψτε μου να μην θεωρήσω περιττά τα σχόλια. Η πολιτεία δεν προχωρά στο μέτρο μόνο για να στερήσει την μία μέρα ξεκούρασης από κάποιες ομάδες πληθυσμού. Μετά από όσα έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, είναι βέβαιον ότι στοχεύει στην εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχείρησης, όπως ακριβώς στοχεύει και στην εξαθλίωση της μεσαίας τάξης. Απόδειξη τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά, οι εκατοντάδες πτωχευμένες μικρές επιχειρήσεις.

  Δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο ανταποκρίθηκε το αγοραστικό κοινό της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στο νέο μέτρο κατά των εργαζομένων και των απασχολούμενων στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Ελπίζω ότι οι κάτοικοι εκεί, έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν τις Κυριακές τους και ότι είναι δυσανεκτικοί στην προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Χειραγώγησης. Στην Αθήνα, δυστυχώς, ήταν πολλά τα γιδοπρόβατα που βγήκαν απ’ τη στάνη για να στηρίξουν την απελευθέρωση του ωραρίου και την σκλαβοποίηση των υπαλλήλων και των μικροεπιχειρηματιών. Ο Δήμος Αθηναίων, μη διαθέτοντας το ανάλογο μουσικό όργανο – την φλογέρα του τσομπάνη παναπεί -, έστειλε την φιλαρμονική του να σαλαγάει τα πρόβατα.

 4. Γιάννης Γκούμας says:

  Παλιότερα υπήρχε η κλειστή Δευτέρα στα μαγαζιά που αναφέρεστε κε Θεωχάρη, γιατί ήταν η μέρα με τα μικρότερα έσοδα, καθώς πολύς κόσμος που έβγαινε Κυριακή, δεν επιθυμούσε να βγει και Δευτέρα. Μεταθέτανε την Κυριακή τους. Αυτό για τις επιχειρήσεις γύρω από την διασκέδαση.
  Για τις συγκοινωνίες (εκεί μέσα είναι και τα ταξί, δεν ανφέρομαι μόνο στις δημόσιες), η μόνη λύση είναι οι βάρδιες, δυστυχώς….γιατί ο κόσμος έχει όντως ανάγκη μετακίνησης ακόμα και αυτές τις μέρες, λιγότερη όμως Κυριακές, όπως θα παρατηρήσεις από την συχνότητα δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών στις μεγάλες πόλλεις, και μεγαλύτερη στις υπεραστικές συγκοινωνίες αν υπολογίσεις τις εκδρομικές εξόδους (τουλάχιστον όταν λαμβάνουν χώρα).

  Το αγοραστικό κοινό μάλλον ανταποκρίθηκε αρνητικά και έχει ανταποκριθεί αρνητικά προς αυτές τις επιχειρήσεις από πριν μνημονείου εποχές. Ο λόγος είναι ότι προτιμάνε να πάνε σε μεγάλα εμπορικά κέντρα για τα ψώνια τους, διότι αυτά έχουν την δυνατότητα να αποθηκεύουν και να τοποθετούν σε ράφια – βιτρίνες περισσότερα προϊόντα και ποικιλία και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ημέρας, λόγω εκμετάλευσης του προσωπικού τους (εντονότερο είναι το φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις).

  Στην ίδια λογική της ελαχιστοποίησης του κόστους οι μεγάλες επιχειρήσεις αρκετές φορές κρατούν την ποιότητα σε ένα πλαφόν και δεν την πάνε πιο πάνω. Μικρές επιχειρήσεις πλέον για να ανταπεξέλθουν πουλάνε βασικά ποιότητα, όπου μπορούν. Επισης πουλάνε προϊόντα περιοχής μερικοί κλάδοι. Το κοινό έχει κατά καιρούς κάνει στροφή και στηρίξει μερικώς αυτές τις επιχειρήσεις, θέλω να πιστεύω σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι έχω διαπιστώσει.
  Τώρα στην κρίση είναι πιο δύσκολο, γιατί το όποιο επιπλέον κόστος επιβαρύνει είτε τον πελάτη που θα ψωνήσει λιγότερο, είτε την επιχείρηση που κινδυνεύει να κλείσει.
  Οι επιπλέον εργατοώρες κινούνται στην ίδια λογική. Κάποιος πρέπει να πληρώσει για τις επιπλέον ώρες εργασίας. Αν δεν είναι σε χρήματα τώρα, θα είναι σε κούραση και απογοήτευση και εξάντληση αργότερα με συνέπεια την έκπτωση των υπηρεσιών.
  Αυτό θέλουμε;

  Κλείνοντας, θεωρώ ότι το αγοραστικό κοινό έχει ευθύνη να ΜΗΝ χρησιμοποιήσει το μέτρο και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του τις υπόλοιπες μέρες πριν το μέτρο.

 5. Stefanos says:

  Ψωνίζουμε, άρα Υπάρχουμε…

 6. Mefisto says:

  “..να στερήσει την μία μέρα ξεκούρασης από κάποιες ομάδες πληθυσμού, χωρίς ουσιαστικό λόγο..”

  “..στοχεύει στην εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχείρησης, όπως ακριβώς στοχεύει και στην εξαθλίωση της μεσαίας τάξης.”

  Aπ’την στιγμή που όλοι αυτοί ψήφιζαν αυτά που ψήφιζαν-και ειδικά στις εκλογές του 2012- καλά να τα πάθουν.

Σχολιάστε