Αποσαφήνιση σε δημοσίευμα από τον Σάββα Αθανασίουo Σάββας Αθανασίου

Ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία κ. Σάββας Αθανασίου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Στο ενημερωτικό έντυπο “Αλλαγή Πορείας, Τα νέα του Πόρου”, τεύχος 2, Δεκέμβριος του 2012, και συγκεκριμένα στα “Εκτός Πορείας” μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “κ. Στρατηγός… στο ραντεβού που έκλεισε το υπουργείο Οικονομικών, προσήλθε παρέα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Τροιζηνίας”.
Προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης, διευκρινίζονται τα εξής: “Ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία” συμμετείχε σε μία και μόνο σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, στην οποία παραβρέθηκαν το σύνολο των δημάρχων και των εκλεγμένων των νησιών και των περιοχών που καταργήθηκαν οι ΔΟΥ, καθώς και εργαζόμενοι στις Εφορίες και συνδικαλιστές. Στη σύσκεψη, στυμμετείχαμε, επειδή ενημερωθήκαμε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην οποία επιμόνως επί εβδομάδες θέταμε το θέμα της κατάργησης της ΔΟΥ Πόρου. Δεν πήγαμε με κανένα παρέα. Ωστόσο, διαμορφώσαμε στη διάρκεια της συζήτησης ένα κοινό μέτωπο μαζί με τους εκπροσώπους της Ύδρας, των Σπετσών και του Πόρου, αλλά και με τους δημάρχους των νησιών. Στη συγκέντρωση πήραμε τον λόγο, ενώ οι παρεμβάσεις μας ήταν ουσιαστικές και αποφασιστικές. Να ενημερώσουμε ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης είχαν προσωρινό χαρακτήρα και μετά από την σύσκεψη αυτή υπήρξε δέσμευση να καθιερωθούν και στις περιοχές που καταργήθηκαν οι ΔΟΥ και με προοπτική να δημιουργηθούν και σε άλλες περιοχές. Σαν Δίκτυο Πολιτών πήραμε και άλλες πρωτοβουλίες για το θέμα της κατάργησης των ΔΟΥ. Επισκεφθήκαμε στη Βουλή τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές της Α εκλογικής περιφέρειας. Προτρέψαμε να κατατεθούν σχετικές ερωτήσεις. Μάλιστα, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π. Μελάς κατέθεσε την ερώτηση με εύλογα ερωτήματα. Πήραμε και άλλες πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό, όπως θα πάρουμε και στο μέλλον και για άλλα θέματα, που απασχολούν την περιοχή μας, όπως το Κέντρο Υγείας, ο Βιολογικός Καθαρισμός, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η συνεχής και ασφαλής ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, η αντιμετώπιση του θέματος της αλόγιστης επέκτασης των ιχθυοτροφείων, ο αγώνας κατά των ναρκωτικών, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, η φθηνή και τακτική σύνδεση του πορθμείου Πόρου – Γαλατά κλπ. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε τα προβλήματα της περιοχής μας και να συμμετέχουμε στους αγώνες των κατοίκων της Τροιζηνίας για την επίλυσή τους. Τώρα, τα έμμεσα βέλη και οι κακίες δεν γίνονται κατανοητά, όταν στηρίζονται στην παραπληροφόρηση. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σάββας Ν. Αθανασίου
Επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία
Πέμπτη
27 Δεκεμβρίου 2012
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Δημητριάδης says:

  Αγαπητέ φίλε Σάββα Αθανασίου,

  Όπως γνωρίζεις ασκούμε αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Πόρου και επομένως δεν έχουμε κανένα λόγο να στρέψουμε «έμμεσα βέλη» ή «κακίες» εναντίον κάποιου που βρίσκεται στην ίδια θεσμική θέση με εμάς. Τα βέλη ήταν άμεσα και στρέφονταν προφανώς κατά του κ. Στρατηγού. Επίτρεψέ μου όμως να αποκαταστήσω και εγώ την αλήθεια σε σχέση με μία αναφορά σου: στη συνάντηση με τον Υπουργό εν παραβρέθηκε «το σύνολο των δημάρχων και των εκλεγμένων των νησιών και των περιοχών που καταργήθηκαν οι ΔΟΥ», όπως λες. Σε ό,τι αφορά τον Πόρο, παραβρέθηκε μόνο ο Δήμαρχος Πόρου. Οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όχι μόνο δεν παραβρέθηκαν, αλλά ούτε καν ενημερώθηκαν για τη συνάντηση από κανέναν. Όπως δεν ενημερώθηκαν και δεν συμμετείχαν σε καμία από τις αρκετές συσκέψεις με διάφορους φορείς που έγιναν για το θέμα στον Πόρο. Ίσως αυτό να μην ήταν γνωστό σε εσένα και εκεί να οφείλεται η «παρεξήγηση». Δεν ξέρω λοιπόν τι ακριβώς μέτωπο συγκροτήθηκε, αλλά φαντάζομαι ότι και εσύ, ως επικεφαλής μειοψηφίας, θα θεωρείς εύλογο σε ένα πραγματικό μέτωπο να μετέχουν και οι αντιπολιτεύσεις των Δήμων και να μην αποκλείονται ορισμένες από αυτές. Όχι για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για λόγους ουσίας. Προσωπικά θα είχα ορισμένες ιδέες ή προτάσεις να θέσω σε μια τέτοια συνάντηση, οι οποίες ίσως και να βοήθαγαν τον κοινό σκοπό. Η ουσία του συγκεκριμένου σχολίου ήταν ακριβώς αυτή: Αν θέλουμε να μιλάμε για «μέτωπα» και να είμαστε αποτελεσματικοί σε διεκδικήσεις κοινές, τότε πρέπει να τις διεκδικούμε από κοινού.

  Από την πολύ τακτική ηλεκτρονική αλληλογραφία που σού αποστέλλω, ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό, ως παράταξη, προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη και ότι τις όποιες πρωτοβουλίες έχουμε πάρει για ορισμένα σοβαρά θέματα που απασχολούν όλο τον Αργοσαρωνικό (Χωροταξικό Υδατοκαλλιεργειών, ακτοπλοΐα) δεν τις κρατάμε για τον εαυτό μας, αλλά έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να τις θέσουμε ενώπιον όλων των παρατάξεων των αντίστοιχων Δήμων. Φυσικά καμία μονομερής πρωτοβουλία δεν είναι κατακριτέα, αλλά πιστεύω ότι είναι αναποτελεσματική.

  Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,
  Γιάννης Δημητριάδης,
  Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πόρου

 2. savvas n athanasiou says:

  Αγαπητέ Γιάννη,
  Η ανακοίνωση είχε το νόημα να διευκρινίσει ότι δεν προυπήρξε κανένα ραντεβού με τον δήμαρχο Πόρου και αποκλεισμό κανενός. Όσον αφορά το μέτωπο, όσοι βρέθηκαν εκεί ανέπτυξαν και συμπλήρωσαν τα επιχειρήματα και όλοι μαζί βοήθησαν να κατανοηθούν από την πολιτική ηγεσία ορισμένα ζητήματα. Εμείς είμαστε ανοιχτοί για την διαμόρφωση ενός μόνιμου φόρουμ για την προώθηση των προβλημάτων της περιοχής. Για το λόγο αυτό θα πάρουμε την πρωτοβουλία αμέσως μετά τις γιορτές για συνάντηση εκείνων των δυνάμεων που επιζητούν πραγματικές λύσεις. Ήδη τα πρώτα θέματα της ατζέντας τα θίξαμε με την ανακοίνωση – διευκρίνιση. Ο δημόσιος διάλογος είναι θεμιτός, αναγκαίος και απαραίτητος για την εξεύρεση λύσεων. Αρκεί να είναι καλοπροαίρετος. Πάντα ανοιχτοί στη συζήτηση και στους αγώνες…

Σχολιάστε