Απολογισμός και έργα της Περιφέρειας στον Πόρο και την Τροιζηνίαkatsikaris3Ο Απολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων 2012, παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου.
O Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, μιλώντας ως ειδικός αγορητής της πλειοψηφίας, είπε, μεταξύ άλλων τα εξής:
Κάθε απολογισμός είναι κορυφαία στιγμή για κάθε συλλογικότητα και κάθε θεσμική έκφραση. Πριν δύο χρόνια που ξεκινήσαμε, εδώ, δεσμευτήκαμε «με έργο να πάμε μπροστά» και πιστεύω ότι το τηρήσαμε, ανταποκριθήκαμε.
Υπάρχει ένα σημαντικό έργο σε εκτέλεση, παντού. Έρχεται ένα ακόμα πιο πλούσιο έργο, είναι προγραμματισμένο και δίνονται καθημερινές μάχες… εμπροσθοφυλακής για να «τρέξει», με μεγάλα εμπόδια γραφειοκρατικά και άλλα.
Μίλησε ο Περιφερειάρχης για το συνολικό και τη γενικότερη πορεία και το πολυσήμαντο έργο που γίνεται.
Επισημαίνω και εγώ ότι στα Νησιά, για πρώτη φορά, γίνεται μια διαφορετική προσπάθεια, με σχέδιο, συνέργειες και ουσιαστική συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να έχουν αυτές οι μικρές πατρίδες, που εγώ ονομάζω «Μπαλκόνι της Αττικής»…
Θα μου επιτρέψετε να παρουσιάσω τα βασικά στοιχεία του απολογισμού αυτού και στη συνέχεια να μοιραστώ μαζί σας κάποιες γενικότερες σκέψεις και εκτιμήσεις για τη δράση, το έργο και τη στρατηγική της Περιφερειακής αρχής:
Δώσαμε βάση στις υποδομές. Αυτές λείπουν από τα Νησιά μας, μετά από τόσα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και εκεί επικεντρωθήκαμε, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα που είχαμε προεκλογικά προαναγγείλει και το οποίο είναι… ευαγγέλιο για εμάς
Οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στον Πόρο και την Τροιζηνία, είναι οι ακόλουθες:
ΠΟΡΟΣ
• Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Πόρου – Γαλατά. Βελτίωση λειτουργίας, αντλιοστασίων, αποχετευτικού δικτύου και εργασίες συντήρησης προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, για την προστασία της υγείας των πολιτών. (Δημοπρατείται).
• Αποκατάσταση βλαβών κρηπιδωμάτων νέου λιμένα Πόρου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. (Ξεκινάει η εκτέλεση του έργου).
• Ανάπλαση της παραλίας της Πούντας στον Πόρο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.(Δημοπρατείται).
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ
Το έργο οδοποιίας Δρυόπης – Γαλατά, προϋπολογισμού 34 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Με το έργο αυτό εξυπηρετείται καλύτερα η ασφαλής προσβασιμότητα προς Γαλατά και Πόρο και ενισχύεται η τουριστική κίνηση, την ώρα που η ακτοπλοϊα στον Αργοσαρωνικό βουλιάζει.(Δημοπρατήθηκε).
• Ολοκλήρωση λιμνοδεξαμενής Καρατζά Τροιζηνίας, 1.500.000 ευρώ. Πλέον ολόκληρη η περιοχή Τροιζηνίας θα έχει για πρώτη φορά επιπλέον 400.000 κυβικά νερού για την εξυπηρέτηση των πολιτών. (Τελείωσε).
• Ανάπλαση της παραλίας Γαλατά, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. (Εκτελείται.)
• Βελτίωση – συντήρηση οδού Επιδαύρου – κόμβου Καλλονής, προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. (Ξεκίνησε)
Περισσότερες πληροφορίες για τον Απολογισμό, ΕΔΩ
Σχολιάστε