Απαντήσεις του Σ. Σπυρίδωνα στα όσα αναφέρονται στο έντυπο της Αλλαγής ΠορείαςspuspuΗ δημοτική παράταξη «Δύναμη Ενότητας» του κ. Σπύρου Σπυρίδωνα εξέδωσε δελτίο τύπου – το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσιο – απαντώντας στα όσα αναφέρονται στο 8ο τεύχος του εντύπου της «Αλλαγής Πορείας» του κ. Γιάννη Δημητριάδη.

Ωστόσο για την σφαιρική σας ενημέρωση σας παραθέτουμε και τον σύνδεσμο για να διαβάσετε αυτά που απαντώνται από τον κ. Σπυρίδωνα. Ιδιαίτερα τις σελίδες 8-9 και την τελευταία σελίδα του εντύπου της Αλλαγής Πορείας, με το σχετικό φωτομοντάζ, στο οποίο αναφέρεται το φωτομοντάζ της παράταξης του κ. Σπυρίδωνα.

 

Διαβάστε το έντυπο της «Αλλαγής Πορείας»: http://ioannisdimitriadis.gr/wp-content/uploads/2014/02/tefxos-8.pdf

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της «Δύναμης Ενότητας»:

__ ____ ___ _____6Αγαπητοί συμπολίτες,

Η παράταξη «Αλλαγή Πορείας» ακολουθώντας πιστά ξεπερασμένες επικοινωνιακές συμβουλές και υλοποιώντας την παλιά λαϊκίστικη επικοινωνιακή πρακτική της «αρνητικής ετερότητας», συνεχίζει την παραπληροφόρηση και τα ψεύδη, με αποκορύφωμα την 8η έκδοση του εντύπου «τα Νέα του Πόρου».

Η υποβάθμιση, η υποτίμηση και η απαξίωση όλων των έργων που έγιναν κατά την δημαρχιακή θητεία του κ. Σπυρίδωνα και ο χαρακτηρισμός τους ως δήθεν προβληματικά, υποτιμούν μόνο την νοημοσύνη των Ποριωτών. Με τον τρόπο αυτό προσβάλει επίσης κατάφορα όλους αυτούς που προσπάθησαν σκληρά για τη τελική υλοποίηση των έργων αυτών που ανέβασαν τον Πόρο ψηλά.

Παρουσιάζει τις δικές της πρακτικές ως δικές μας (προσέγγιση συμβούλων, ανήθικη ψηφοθηρία, κ.λ.π.) και τις κατακρίνει, αντί να ασκήσει την πολιτική της αυτοκριτική ως όφειλε.

Πίσω από τον ψευτομανδύα του προοδευτισμού, που προωθείται από οικεία και ιδιόκτητα μέσα επικοινωνίας, ασκείται παλαιοκομματισμός της εποχής «Γκόρτσου», με υποσχέσεις διορισμών στο νεκροταφείο, στον Βιολογικό κ.λ.π. Πουλώντας ψεύτικες ελπίδες σε συμπολίτες μας που αγωνιούν για το αύριο και είναι ευάλωτοι σε τέτοιου είδους προεκλογικές υποσχέσεις.

Παρουσιάζει ένα δήθεν σοβαρό πρόγραμμα που ουσιαστικά είναι ένα φτωχό και μίζερο ευχολόγιο, χωρίς όραμα, προοπτική και ρεαλισμό.

Παρουσιάζει δήθεν «πρωτοποριακές», «ξεκάθαρες» και «δεσμευτικές» θέσεις και προτάσεις που στην ουσία είναι θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού του κ. Σπυρίδωνα, της περασμένης δεκαετίας.

Μέχρι χθες οι ίδιοι άνθρωποι που προσπαθούν σήμερα να καταφερθούν εναντίον του κ. Σπυρίδωνα είναι εκείνοι, που ισχυρίζονται ότι προσέφεραν ακόμα και την αρχηγία του συνδυασμού τους προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα θέματα του Δήμου και να πάει μπροστά. Σήμερα τι άλλαξε;

Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε πρακτικές που διχάζουν την κοινωνία μας και δημιουργούν μίση και πάθη. Πιστεύουμε ότι ο Πόρος έχει ανάγκη από σύμπνοια όσο ποτέ άλλοτε και από μια μεγάλη προσπάθεια από την οποία δεν περισσεύει κανείς.

 

2

Απαντήσεις στις αναφερόμενες από την «Αλλαγή Πορείας» ως «οκτώ πληγές»

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

 

Η δημιουργία του εργοστασίου βιολογικής επεξεργασίας του αποχετευτικού δικτύου ήταν αναμφισβήτητα ένα μεγάλο όραμα και ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών που έγιναν στον Πόρο.

Ένα έργο ιδιαίτερα πρωτοποριακό για την εποχή του, εάν αναλογιστούμε ότι σήμερα, 17 χρόνια μετά από εμάς, γίνονται προσπάθειες για να ξεκινήσει η κατασκευή εργοστασίων βιολογικού καθαρισμού στα γειτονικά μας νησιά. Ήταν το δεύτερο σημαντικό έργο βιολογικού καθαρισμού που υλοποιήθηκε στην Αττική, μετά την Ψυτάλλεια.

Ένα πραγματικό έργο πνοής για τον Πόρο που με την λειτουργία του βελτιώθηκε εμφανώς το τοπικό θαλάσσιο οικοσύστημα του κλειστού λιμανιού μας, και διαμόρφωσε νέες συνθήκες στον ελλιμενισμό των σκαφών.

Δυστυχώς όμως η λειτουργία αυτού του σημαντικότατου έργου, αντί να γίνει κοινός στόχος και σκοπός ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεδείχθη σε χώρο κορυφαίας και άκαρπης αντιπαράθεσης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή του υποβάθμιση και την τραγικά δυσανάλογη με την πραγματικότητα, δυσφήμιση του νησιού μας.

Για θέμα αυτό οι πολίτες του Πόρου θα ενημερωθούν διεξοδικά και υπεύθυνα τόσο για ό,τι έχει συμβεί, όσο (και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία) για το τι πρέπει να γίνει σήμερα και αύριο.

 

ΛΙΜΑΝΙ

 

Το λιμενικό έργο από Αμβροσία έως φαρμακείο Δρούγκα, η ξύλινη προβλήτα και ο νέος μεγάλος προβλήτας προσέγγισης ferry boats, έγιναν σταδιακά από το 1990 έως το 2007, ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού μας για την αξιοποίηση της μεγαλύτερης πλουτοπαραγωγικής πηγής που διαθέτουμε, που είναι το λιμάνι μας.

Τα έργα αυτά στήριξαν και στηρίζουν την οικονομία του τόπου μας, αντισταθμίζοντας την πτώση του εισερχομένου τουρισμού και καθιερώνοντας τον Πόρο ως ένα από τα προσφιλέστερα για το θαλάσσιο τουρισμό (yachting) νησιά της χώρας μας.

Η μέριμνα όμως για ζημιές που οφείλονται κυρίως στις υποσκαφές των κρηπιδωμάτων από τις μηχανές των σκαφών ή των πλοίων (λόγω του ασταθούς και διαφορετικού υπεδάφους) καθώς και η ταχεία αποκατάστασή τους, αποτελεί για ολόκληρο το λιμάνι μας, πρώτη προτεραιότητα.

Αντί λοιπόν κάποιοι να ασχολούνται με το γιατί ο Δήμος δεν απαίτησε από το κράτος (που σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο τμήμα του λιμανιού) να βγάλει άδεια από τον εαυτό του!, ας αναλογιστούν τι παρέμβαση θα έπρεπε να είχαν κάνει οι ίδιοι, όταν επί 4 χρόνια το ρήγμα ήταν ορατότατο στον περιπατητή που περνούσε από το σημείο κατακρήμνισης.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει και έχει δρομολογηθεί από τη Περιφέρεια, μετά από εισήγηση (παρέμβαση) του κου Σπυρίδωνα, είναι η αποκατάστασή του από το Αμβροσία έως την οικία Χαραμή και μάλιστα με ειδική τεχνοτροπία (πασαλόμπηξη) που θα αποκλείσει μελλοντικά προβλήματα από την πρόσδεση ακόμη και μεγάλων σκαφών.

 

 

ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ

 

Προφανώς δεν γνωρίζουν (και είναι φυσικό) ούτε όμως φρόντισαν να ενημερωθούν ότι ο ΤΟΕΒ Λεμονοδάσους άνοιξε τη πρώτη γεώτρηση λόγω στέρεψης των πηγών δέκα χρόνια πριν αναλάβει Δήμαρχος ο κος Σπυρίδων. Αργότερα δε, διάνοιξαν και δεύτερη, από την οποία αρδεύεται μέχρι και σήμερα το Λεμονοδάσος.

 

Οι γεωτρήσεις που διάνοιξε ο Δήμος Πόρου, για να σωθούμε στην κυριολεξία από το επιβαρυμένο σε νιτρικά άλατα νερό που αντλείτο από τις γεωτρήσεις του κάμπου της Τροιζήνας, όταν ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Σπυρίδων, καθώς και η κατασκευή του τεράστιου (για τα μέτρα του Δήμου μας) εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που κάναμε για τους συμπολίτες μας, που προστάτευε την υγεία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών, τόσο της νήσου Πόρου όσο της χερσαίας περιοχής του Δήμου μας.

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Οι αναφορές στα τραπεζοκαθίσματα αποτελούν κλασσική προσπάθεια, στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι επαγγελματίες, να στρέψουν τους μισούς εναντίον των άλλων μισών, προσκομίζοντας πολιτικά οφέλη.

Το πρόβλημα δεν είναι σε ποιο κατάστημα θα καθίσουν οι 10 πελάτες, βάζοντας ή βγάζοντας εμπόδια, αλλά πως οι επισκέπτες από 10 θα γίνουν 1000 ώστε να υπάρχει δουλειά για όλους.

Δηλαδή η έμφαση που θα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη του τουρισμού μας, είναι υψίστης σημαντικότητας.

Είναι σαφές όμως από την πλευρά μας ότι η ισονομία αποτελεί ύψιστο καθήκον μας και η τήρηση των δίκαιων κανόνων υποχρέωση όλων των επαγγελματιών.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΜΑΪΜΟΥ»

 

Σκόπιμα και έντεχνα (και δεν είναι η πρώτη φορά) προσπαθούν να συνδέσουν την υπεξαίρεση που έγινε στο Δήμο Πόρου το 2010 – 2011 με την θητεία του κου Σπυρίδωνα που έληξε το 2006. Είναι τουλάχιστον κακόγουστο αστείο αν όχι προσπάθεια χονδροειδούς συκοφάντησης.

 

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αφήνοντας μια σειρά μελετών (όψεις παραλιακού μετώπου, ανάπλασης του 1/3 περίπου της Σφαιρίας, μελέτη ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς, του υπολοίπου τμήματος της Πούντας και 3 μικρότερες όπως στον Άγιο Στέφανο, Χριστό, Ρολόι, Άγιο Κωνσταντίνο) προς αξιοποίηση, αυτό θα ήταν μειονέκτημα.

Προφανώς αυτό γράφτηκε κατά λάθος, από υπερβάλλον πάθος άρνησης για τα πάντα.

 

 

 

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ

 

Το 1991 που εξελέγην πρώτη φορά Δήμαρχος ο κος Σπυρίδων υπήρχαν στο νησί 2 ιχθυοτροφεία στην βόρεια πλευρά του νησιού.  Το 2006 που αποχώρησε υπήρχαν πάλι μόνο 2 μονάδες ιχθυοτροφείων στην βόρεια πλευρά του Πόρου.

Όπως μάλιστα η ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας» έχει δημοσιοποιήσει σε σχετική διαβούλευση στις 13/4/2011:  «Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου με σειρά αποφάσεών του ήδη από το έτος 2000 (αρ. αποφ. 254/22-2-2000) και 181/8-9-2005… έχει εκφράσει επανειλημμένα την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε νέα άδεια ή επέκταση ιχθυοτροφείων…»

 

Αυτό όμως που είναι σίγουρο, είναι ότι μετά τον τόσο (και με αρνητικό αποτέλεσμα) θόρυβο που έγινε, πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι κάθε όρμος του Πόρου και κάθε πλαζ, έχει και ένα ιχθυοτροφείο.

Τώρα το πως έγινε το μεγάλο κατόρθωμα μετά από την «επαναστατική» πολιτική του επικεφαλή της «Αλλαγής Πορείας» κατά των ιχθυοτροφείων, αυτά να έχουν αυξηθεί συγκριτικά με το 2006 είναι απορίας άξιον!

 

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Το ονομαζόμενο ως «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ» του Πόρου είναι κτίσμα 1200τμ με αντίστοιχο υπόγειο που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Το κτίριο αυτό μαζί με το πλέγμα κοινωνικής πολιτικής που είχαμε σχεδιάσει, (βοήθεια στο σπίτι, Δημοτικά ιατρεία, Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο, ασθενοφόρο, τηλεϊατρική κλπ ) κατασκευάστηκε για την φροντίδα της γενιάς που τους οφείλουμε πολλά. Την γενιά που βρίσκεται στην τρίτη ηλικία.

Ήταν ο χώρος που προορίζετο να περνούν ευχάριστα τις ώρες της ημέρας οι ηλικιωμένοι (προβλέπονται μαγειρεία, βιβλιοθήκη, ιατρικό εξεταστήριο κλπ) καθώς και χώρος φιλοξενίας έως και 36 ατόμων (18 δωμάτια των 2 κλινών) για όσους αυτό απαιτείτο.

Στόχος μας δεν ήταν να ιδρυματοποιήσουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, αλλά να τους φιλοξενήσουμε με ασφάλεια και φροντίδα στον χώρο αυτό, όταν το είχαν ανάγκη (π.χ. σε περίπτωση αδιαθεσίας-ασθένειας) και τον περισσότερο χρόνο να τους φροντίζουμε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι με τις κοινωνικές δομές που είχαμε δημιουργήσει.

Φυσικά κάποιες περιπτώσεις για τις οποίες δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα θα φιλοξενούνταν μόνιμα.

Το «Γηροκομείο» μπορούσε και μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα ή προσέλκυση πόρων από δωρεές κ.λ.π. Η τελευταία Δημοτική Αρχή αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει (προφανώς για κάποιο χρονικό διάστημα) ως χώρο νηπιαγωγείων.

Το βέβαιο είναι ότι ο χώρος αυτός ,τη νέα δημοτική περίοδο θα λειτουργήσει για το σκοπό που τον κατασκευάσαμε, ολοκληρώνοντας την εκπλήρωση του χρέους που έχουμε για τους συμπολίτες μας της 3ης ηλικίας.
Comments (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Όχι άλλα ψέμματα βρε παιδιά…. το λιμάνι μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή τουριστικής περιοχής και παραδοσιακού οικισμού;
  Γιατί δεν πίνει κανείς το νερό που προσφέρατε με το έργο σας στους πολίτες;
  Μελέτες; Δεν εφαρμόστηκαν; Μα πώς; Αφού επί θητείας του κου Σπυρίδωνα έγινε η ανάπλαση. Άλλαξε πλακάκια, έβαλε κάγκελα, γέμισε την παραλία αυτοκίνητα και πλαστικά κότερα. Και μετά σου λέει αν βάλουμε ένα παράθυρο από αλλουμίνιο χαλάμε το παραλιακό μέτωπο. Τι υποκρισία…..

  Όταν λέμε ότι χώρος που σχεδιάστηκε για χρήση από ηλικιωμένους, χρησιμοποιείται ως νηπιαγωγείο, έγιναν οι απαραίτητες μετατροπές και αδειοδοτήσεις για να ικανοποιεί τις ανάγκες των νέων χρηστών; Ή τα βαφτίζουμε όλα φασόλια και δε βαριέσαι;

  Είπαμε να λέμε και ένα λόγο παραπάνω, αλλά όχι να δουλευόμαστε στεγνά!

  Όσο για το σεφ και τον μαθητευόμενο, αν είναι καλός ο σεφ θα τον κρατήσουμε, αν τελικά το φαΐ που μας σερβίρει είναι χάλια, με τον μικρό έχουμε μια ελπίδα παραπάνω να μην πεινάσουμε.

 2. Γιάννης says:

  Δεν θέλουμε αλλα ..”μαγειρέματα”. Βαρεθήκαμε τους Σεφ της πολιτικής. Ειδικά το ξαναζεσταμενο φαγητό,

 3. Πάνος Θεοχάρης says:

  Βρε Γιάννη θα μας τρελάνεις.

  Δηλαδή δεν φέρνουν χρήμα τα σκάφη στην τουριστική οικονομία του νησιού ?

  Δεν ψωνίζουν, τρώνε, πίνουν στον παραδοσιακό οικισμό όλοι αυτοί ? Που πάνε ? Στο Ασκέλι και στο Νεώριο ?

  Πριν την ανάπλαση δεν είχε αυτοκίνητα όλη η παραλία ? Φταίει ο Σπυρίδωνας που εμείς παρκάρουμε όπου θέλουμε και δεν σεβόμαστε τίποτα ? (εκτός αν πεις ότι φταίνε οι αρχές που τα τελευταία χρόνια δεν μας ταράξανε στις κλήσεις αφού δεν μπορούμε να είμαστε άνθρωποι από μόνοι μας).

  Τα κάγκελα που τα είδες ?

  Τα πλακάκια (μάλλον για τις πλάκες του πεζοδρομίου λες) που σε ενοχλούν ?

  Μπορείς να μου πεις κάτι που δεν σε ενοχλεί ?

 4. ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ says:

  Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, η αξιολόγηση των οποίων θα γίνει από τον λαό του Πόρου. Παρακαλούμε όλους τους φίλους μας να μην εμπλακούν σε ανταλλαγή άσκοπων σχολίων που το μοναδικό αποτέλεσμα έχουν τον διχασμό και την πόλωση.

 5. Το μπάνερ (ή μήπως η αφίσα;) με τον …σεφ και τον μαθητευόμενο δεν είναι διχαστικό;

  Κυρίες και κύριοι της “Δύναμης Ενότητας”, οι νουθεσίες για μη εμπλοκή των δημοτών σε “άσκοπα σχόλια”, θα ήταν εκτιμητέες αν ο δάσκαλος που δίδασκε τηρούσε πρώτος τις ορμήνιες που δίνει στους άλλους.

 6. Γιάννης Γκούμας says:

  Πάνο δεν με ενοχλούν τα πλακάκια ως πλακάκια. Κάπου πρέπει να πατάμε. Με ενοχλεί να τα αλλάζουμε με άλλα πλακάκια πριν φθαρούν τα προηγούμενα όμως. Τα κάγκελα δεν είναι τις φυλακής…. πρόκειται διακοσμητικά κιγκλιδώματα σε μερικά σημεία. Συνεπώς κάναμε ανάπλαση. Να κάνουμε κι άλλη λες; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν η προηγούμενη ήταν κακή (αλλιώς γιατί την χαλάμε), οι ίδιοι άνθρωποι θα την κάνουν καλύτερα;

  Επίσης τα κότερα έχουν την δυνατότητα να ανεφοδιαστούν και να μην βγούν οι άνθρωποι καθόλου έξω, που είναι και σύνηθες στο νησί μας. Αλλά δεν με ενοχλούν γενικά. Με ενοχλούν όταν κάθομαι στην καφετέρεια να πιω καφέ και θέλω να δω την θάλασσα, το κανάλι και τους περαστικούς και μου κόβουν τη θέα.

  Τόσο χώρο έχουμε, μπροστά στο παραδοσιακό μέτωπο βρήκαν να τα παρατήσουν; Τόσο δύσκολο είναι να διαχωρήσουμε τον χώρο των καταστημάτων και του περιπάτου, από το χώρο που δένουν τα σκάφη;

  Μη πει κανείς ναι…. ρητορική ήταν η ερώτηση!

 7. antonis karathanasis says:

  οτι η αξιολογηση θα γινει απο το λαο του πορου ειναι το μονο σιγουρο..επιδι ο σπυριδωνασ το δημαρχιλικι το εχει επαγγελμα δεν απαντα πουθενα και απαντα άλα ντάλον ..όπως ακριβως κάνει και ο θεοχαρης (μπας και τα γραφει αυτός τα κήμενα?)ο κόσμος δεν ειναι χαζος όπως νομιζετε κυριοι.και βλεπει και ακουει και κρινει.
  με την ευκαιρια κε θεοχαρη ακομη περιμενω απαντηση πληρωνετε κατι για τη χρηση της ταρατσασ του λιμεναρχειου?θα πληρωσετε?όσο για τα σκαφη μια χαρα ειναι ..απλα ειναι μονο για την παραλια.το νεωρειο το ασκελι? 20 μερες τουρισμο.
  οσο αναφορα το περι μαγειρικησ ο λογος ο σπυρίδωνασ οπως λετε ειναι και για να βγει καπειος δημαρχος πρεπει να ειναι σεφ.Μικρος σεφ ηταν ο ταν ανάλαβε δημαρχος για αυτο μασ εκανε ενα νησι σαλατα.Η δεν μασ έκανε? αν οχι δεν στεκει η αφισα σασ κυριοι και κυριεσ.Πηγενετε να πουλησετε αλλου πολιτιλικια και αφήστε τον κοσμο να σταθει στα ποδια του .ειναι ωρα για αλλαγη και θα γινει η το θελετε η οχι.ξυπνησαμε και παρτε το χαμπαρι και θα το δειτε τον μαι.ακους εκει εισαστε σοβαροι ?δηλαδη οταν τσακονοταν στα συμβουλια ο δημητριαδησ και ο δημαρχος φουντωνε ο βιολογικος και χηνοντουσαν τα σκατα εξω απο τη στεναχωρια τους που δεν τα εβρισκαν οι δυο τους.για τα τραπεζια τι να πει κανεις ολοι ξερουν πως και 1000 που ειχαν ερθει παλι σε δυο μαγαζια ειχαν κανονιστει να πανε.ΑΙΝΤΕ μπαγλαμαδεσ που μασ περνατε για κουτους.

 8. Μπρεχτ says:

  Η «Δύναμη Ενότητας» παρέλειψε στο σχόλιό της την φράση της «…και να αφήσουν τον αρχηγό μας να διχάζει και να πολώνει μόνο αυτός με τις επίσημες ανακοινώσεις του».
  Τα ευκόλως εννοούμενα προφανώς παραλείπονται…

 9. Γιάννος says:

  Αγαπητέ Κύριε Σπυρίδωνα,

  Και λέω Κύριε Σπυρίδωνα διότι μέχρι στιγμής είστε ο μόνος επίσημα επώνυμος της παράταξης «Δύναμη Ενότητας», συνεπώς δεν γνωρίζω σε ποιόν άλλον να αναφερθώ, μέχρι βέβαια να μας κατονομάσετε τους υποψήφιους συμβούλους σας. Μέχρι τότε και σήμερα περίπου 80 μέρες πριν τις εκλογές, προσωπικά δεν μου δίνετε την αίσθηση της παράταξης, εκπροσωπώντας τον εαυτό σας με τον διακριτικό τίτλο «Δύναμη Ενότητας».

  Σας αναφέρω ότι προσωπικά δεν είμαι ούτε οπαδός Δημητριάδη αλλά ούτε και δικός σας, είμαι με τον Πόρο και το καλό του τόπου και προσπαθώ να κατασταλάξω ποιόν να ψηφίσω, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη επί αυτών που διαβάζω και βλέπω στο νησί, επί των πεπραγμένων δηλαδή. Έχω κρίση ως δημότης. Και σας γράφω εδώ, διότι από εδώ μου δίνεται βήμα να γράψω, είτε θεωρείται ιστολόγιο του Δημητριάδη είτε όχι. Και μην ξεχνάτε ότι το συγκεκριμένο κατ’ εσάς «ιδιόκτητο μέσο επικοινωνίας» δημοσίευσε το δελτίο τύπου σας, χωρίς δόλο και αυτούσιο για να το διαβάσουμε εμείς οι απλοί δημότες.

  Η αξιολόγηση των απόψεων θα γίνει από τον λαό του Πόρου, το μόνο σίγουρο, θα γίνει όμως αξιολόγηση των απόψεων των υποψηφίων Δημάρχων και ουχί των δημοτών που απλά εκφράζουν την άποψη τους μέσα από αυτό το ιστολόγιο. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην προτρέπετε τον κόσμο να μην σχολιάζει εδώ, αλλά να διαβάζετε με προσοχή τα προβλήματα και τις απόψεις των, ακόμη κι εάν προέρχονται από την άλλη πλευρά.

  Εάν δε το σχόλιο σας ότι «είναι σεβαστές όλες οι απόψεις» αναφέρεται σε απόψεις των υποψηφίων παρατάξεων, τότε αφού θα αξιολογηθούν από τον λαό του Πόρου, κάνατε κακώς που σπεύσατε να εκδώσετε δελτίο τύπου με επιμέρους απαντήσεις στα θέματα που έθιξε το έντυπο.

  Διαβάζοντας λοιπόν το δελτίο τύπου σας, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

  Το προεκλογικό παιχνίδι είναι αρκετά βρώμικο και το γνωρίζεται καλύτερα από εμάς με την πολύχρονη πείρα σας πλέον στους εκλογικούς στίβους τόσα χρόνια τώρα. Μην μου πείτε ότι κι εσείς δεν τάξατε θέσεις και διορισμούς σε δημότες και συμπολίτες μας τόσα χρόνια τώρα κατά τους αγώνες σας για την εξουσία;;; είτε στον Δήμο είτε σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου;;; Ή ότι δεν έχετε διορίσει συμπολίτες μας ή παιδιά τους κατά το διάστημα επιρροής σας στην εξουσία π.χ. στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου ή στο Δημαρχείο;;; πάντα βέβαια καλυπτόμενα κάτω από το μανδύα του προβλεπόμενου για να μην εκτεθείτε.

  Αν όντως αυτοί που σήμερα προσπαθούν να καταφερθούν εναντίον σας, ισχυρίζονται ότι σας προσέφεραν την αρχηγία του συνδυασμού τους, με τις ίδιες ιδέες που εσείς είχατε προ δεκαετίας, εσείς γιατί την αρνηθήκατε;;; Αφού όπως λέτε πιστεύετε στη σύμπνοια και την ενότητα;;; Τι ποιο όμορφο και βολικό να ηγηθείτε ενός σχήματος με τις δικές σας ιδέες και με την σημερινή αντιπολίτευση μαζί σας;;; Γιατί δεν βγάλατε δελτίο τύπου τότε να εξηγήσετε στον απλό δημότη τι έγινε και γιατί αρνηθήκατε αυτή την πρόταση;;; Δεν θα ήταν πιο ξεκάθαρο από μέρους σας;;;

  Δεν είναι φυσιολογικό να καταφερθούν εναντίον σας όλοι εκείνοι όταν εσείς τους έχετε απορρίψει και δημιουργείτε δική σας παράταξη για τις επικείμενες εκλογές;;; Νομίζετε ότι θα ήταν εναντίον σας, όταν εσείς δεν θα κατεβαίνατε να διεκδικήσετε τη Δημαρχία;;;

  Νομίζω ότι στα ερωτήματα που ευλόγως θέτετε υπάρχει απάντηση, απλή λογική λέγεται. Εσείς εάν ήσασταν στην θέση τους δεν θα κάνατε το ίδιο;;; Θα το κάνατε, απλή λογική.

  Αν πάλι τα περί ηγεσίας είναι απλοί ισχυρισμοί δικοί των, τότε τι πιο απλό από το να βγείτε μπροστά και να πείτε την αλήθεια για το τι έγινε και να μάθει ο κόσμος από πρώτο χέρι και να μην ακούει παπαγαλάκια στα καφενεία. Γιατί δεν βγήκατε να το κάνετε τότε;;;

  Πως περιμένετε να σας αντιμετωπίσει ένα σύνολο δημοτών και δει μία αντίπαλη παράταξη όταν κυνικά εσείς το 2006 αφήσατε «δαχτυλίδι» στο πρωτοπαλίκαρο σας τότε, και φύγατε από το νησί για ένα δικό σας καλύτερο πολιτικό μέλλον (και καλά κάνατε, επιλογή σας) και τώρα επιστρέφετε ως «σωτήρας» του νησιού κατά κάποιους για να συνεχίσετε το μέχρι πρότινος έργο σας, ασχέτως εάν ήταν επιτυχημένο ή μη ή μέχρι ενός σημείου.

  Ποιο δελτίο τύπου βγάλατε τότε για να μας ενημερώσετε όταν η παρουσία σας ήταν άκρως τυπική στο Δήμο τα τελευταία 2 χρόνια της θητείας σας, δεδομένων των νέων, τότε, πολιτικών σας πλάνων και της προυπηρεσίας σας ως γραμματέας του ΚΕΠ του κυρίου Αβραμόπουλου;;; Κανένα… Μην σας παραξενεύει λοιπόν η αντιμετώπισή τους. Είναι απλή λογική.

  Επίσης θα ήθελα να σας επισημάνω πως τουλάχιστον η Αλλαγή Πορείας έχει βρει τον τρόπο να έχει επικοινωνία με τον δημότη, να τον ενημερώνει, ασχέτως περιεχομένου (ο δημότης μπορεί να κρίνει τι διαβάζει, δεν χρειάζεται κατεύθυνση). Η σημερινή Δημοτική Αρχή όσο και εσείς μέχρι τώρα, δεν το έχετε πράξει και περισσότερο με νοιάζει η Δημοτική Αρχή που 9 χρόνια δεν έβγαλε ένα δελτίο τύπου, μία ανακοίνωση να μας ενημερώσει για το τι έκανε και τι δεν έκανε, το απόλυτο σκοτάδι, και δικαιωματικά καλά κάνουν που τους κατακρίνουν για ότι έκαναν και για την σιωπή τόσα χρόνια τώρα. Γιατί πρέπει αυτός που εκδίδει έντυπο να είναι χειρότερος αυτού που δεν ενημερώνει ως όφειλε καθόλου, και δεν έδωσε εξηγήσεις για τα προβλήματα και με άφησε να ακούω τα παπαγαλάκια στα καφενεία του Πόρου;;;

  Κύριε Σπυρίδωνα, θα έχετε πλέον καταλάβει ότι η βασική πηγή της διαμάχης μπορεί να μην είναι το ίδιο σας το πρόσωπο, αλλά τα εξής 2 στοιχεία:

  1ον η επιλογή σας να διεκδικήσετε τη Δημαρχία μετά από μια πορεία 16 ετών με τα όποια καλά ή κακά. Ο μέσου και υψηλού επιπέδου Ποριώτης που παρακολούθησε την πολιτική σας σταδιοδρομία, δικαιωματικά μπορεί να σκεφτεί ότι αποφασίσατε να επιστρέψετε στο νησί επειδή τώρα δεν υπάρχει καμία καλύτερη πολιτική θέση για εσάς (δεδομένων των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν).

  2ον η φημολογούμενες επιλογές σας ως αναφορά τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σας. Λίγος χρόνος μένει και ίσως να επιβεβαιωθούν οι φήμες των καφενείων, ότι θα χρησιμοποιήσετε το βασικό κορμό της σημερινής Αρχής, 6-7 συμβούλους από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

  Για το 1ο εγώ προσωπικά θα σας δικαιολογούσα και μπορώ να πω ότι θα σας στήριζα κιόλας, δεδομένου ότι σας θεωρώ κατηρτισμένο και με εμπειρία στο αξίωμα, με την προυπόθεση βέβαια ότι θα μου δίνατε δείγμα γραφής να σας εμπιστευτώ και πάλι, χρησιμοποιώντας νέα και καθαρά άτομα ως συμβούλους σας για να τους μάθετε από την αρχή πως διοικείται ο Δήμος, να κάνατε την εσωτερική κάθαρση που χρειάζεται ο τόπος για ένα νέο ξεκίνημα.

  Αντ’ αυτού ως φημολογείται, εσείς στον βωμό της σίγουρης επιτυχίας (ο λαός θα το κρίνει) σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τους ίδιους ακριβώς με μικρές παραλλαγές, δηλαδή τους «επαγγελματίες» δημοτικούς συμβούλους.

  Και η ερώτηση του απλού δημότη είναι η εξής: Δηλαδή 9 χρόνια τώρα ο Στρατηγός και μόνον έφταιγε για ότι έγινε και δεν έγινε, δηλαδή μόνο το κεφάλι του ψαριού βρώμαγε, το αλλάζουμε τώρα και όλα θα γίνουν μια χαρά;;;

  Δηλαδή 9 χρόνια τώρα οι αποφάσεις δεν περνούσαν πλειοψηφικά στα ΔΣ;;; Όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να μας προσεγγίσουν πάλι για την ψήφο μας, δεν είναι αυτοί που έκαναν κουμάντο στις αποφάσεις;;; Ο Δημητριάδης τους φταίει που ήταν μειοψηφία;;;

  Αν μητι άλλο αν αυτό το ψηφοδέλτιο που φημολογείται, το κάνετε πράξη θα είναι ότι πιο υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας.

  Κι εάν όλοι αυτοί οι σημερινοί σύμβουλοι (φημολογούμενοι μελλοντικοί δικοί σας υποψήφιοι) πίστευαν ότι τους έφταιγε ο Στρατηγός, γιατί δεν κατεβαίνουν μόνοι τους με έναν από όλους ηγέτη και μπαίνουν στην διαδικασία να φωνάξουν εσάς να ηγηθείτε του σχηματισμού τους;;; Απλή ερώτηση από έναν δημότη.

  Να σας σημειώσω ότι ούτε με την επιλογή Αλιφέρη του Κύριου Δημητριάδη είμαι σύμφωνος, απλά εκείνος είναι μόνο ένας τουλάχιστον.

  Αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι ότι ο Πόρος χρειάζεται αλλαγή από το μαύρο παρελθόν, κι εσείς με το φημολογούμενο ψηφοδέλτιο σας, δεν προτείνετε αλλαγή αλλά απλά αλλαγή κεφαλής, και από αυτό και μόνον θα χάσετε αρκετούς ψηφοφόρους που έστω και τώρα πιστεύουν ότι είστε χαρισματικός ηγέτης και ικανός στα διοικητικά. Εάν με επιβεβαιώσετε με τις επιλογές σας, θα είμαι κι εγώ ένας από αυτούς για να μην πω από τους πρώτους.

  Όσον αφορά τις απαντήσεις σας στις «οκτώ πληγές» του εντύπου θα ήθελα να σας πω τα εξής για κάποια από αυτά.

  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
  Μπορεί να είναι πρωτοποριακό έργο για την εποχή του. Μπορεί να βελτίωσε οτιδήποτε λέτε στο οικοσύστημα για τον ελλιμενισμό σκαφών για 2 μήνες το καλοκαίρι. Μπορεί να είναι έργο πνοής.

  Είναι όμως ένα έργο που δεν λειτουργεί σωστά και ποτέ δεν λειτούργησε σωστά. Ένα έργο που δεν το επιβλέψατε σωστά ως Δήμος κι εσείς και ο Στρατηγός όσο γινόταν (ποιος ξεχνάει ότι σκάψανε το νησί 3 φορές).

  Ένα έργο που τεχνικά δεν θα έπρεπε να είναι εκεί που είναι, γιατί χρειάζεσαι περισσότερο έργο να στείλεις τα λήμματα σε τέτοια υψομετρική διαφορά από το να ήταν σε επίπεδο θάλασσας. Γιατί πρέπει τα λήμματα του Γαλατά να περνούν στον Πόρο για τον βιολογικό;;; Γιατί πρέπει να είναι το πρώτο που βλέπει κάποιος μπαίνοντας στον Πόρο;;;

  Το έργο αυτό έπρεπε να είχε γίνει στο Γαλατά και σε πεδιάδα, αλλά τότε (πριν 17 χρόνια) μόνον εσείς γνωρίζατε γιατί έπρεπε να γίνει στον Πόρο, ήταν ένα καθαρά πολιτικό παιχνίδι που έχει φέρει την διαμάχη τόσων ετών.

  Και λέτε ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν διεξοδικά… Γιατί τώρα να ενημερωθούν διεξοδικά και όχι τόσα χρόνια από τη Δημοτική Αρχή που φεύγει;;; Δεν θα είναι οι ίδιοι υποψήφιοι και πάλι;;; Γιατί να μας ενημερώσουν τώρα που θέλουν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα και όχι όταν ήταν Αρχή;;; Γιατί εσείς που παρακολουθούσατε το πρόβλημα τόσα χρόνια τώρα, αποφασίσατε να πάτε σε δημοτικό συμβούλιο μόνον το τελευταίο χρόνο να μιλήσετε και όχι 9 χρόνια τώρα που φύγατε από Δήμαρχος;;;
  Αρκετά υποτιμητικό θεωρώ.

  ΛΙΜΑΝΙ
  Αυτούς που ζητάτε να αναλογιστούν τι παρέμβαση έπρεπε να είχαν κάνει οι ίδιοι, μήπως αναφέρεστε και στους επικείμενους δικούς σας υποψηφίους συμβούλους;;; Γιατί ως γνωρίζουμε, ως Αρχή δεν έκαναν καμία παρέμβαση 4 χρόνια που το ρήγμα ήταν εμφανές όπως λέτε. Αυτούς τους ίδιους θέλετε να ψηφίσουμε και να σας στηρίξουμε;;;

  Ή αυτούς που στο νέο και ωραίο λιμάνι, έχουν αμελήσει να επιληφθούν των δρομολογίων των φέρρυ, με αποτέλεσμα να μας κάνουν ότι θέλουν και να θέλουμε τουρισμό στο νησί, με τελευταίο δρομολόγιο το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας στις 21.30 το βράδυ από Γαλατά;;;

  ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
  Το πρόβλημα σε αυτές τις δύσκολες μέρες και δεδομένης της υπάρχουσας τουριστικής κίνησης του νησιού είναι αυτοί οι 10 ή 1000 να μοιραστούν σε όλες τις επιχειρήσεις και όχι σε 2-3 Κύριε Σπυρίδωνα. Το πρόβλημα είναι να κατεβαίνεις για καφέ την επομένη του φινάλε ενός αγώνα και να μην ακούς για τους ομηρικούς καβγάδες των καταστηματαρχών της προηγουμένης μέρας για το ποιος τους ήξερε και που τους τράβηξαν να κάτσουνε και όλη αυτοί την άγρα πεινασμένων τουριστών. Το ανάλογο που συνέβαινε στο παρελθόν με τους υποψήφιους ενοικιαστές δωματίων στις προβλήτες των πλοίων.

  Μέχρι να καταφέρετε τους 10 να τους κάνετε 1000 ασχοληθείτε να τους μοιράσετε ισόποσα, γιατί για να φέρετε 1000 θέλει πολλή δουλειά ακόμη, ειλικρινά. Θέλει υποδομή το νησί, θέλει παραλίες και παραλίες δεν έχετε για να δώσετε και αυτές που έχουν μείνει, λόγω συμφερόντων πάλι δεν μπορείτε να τις δώσετε γιατί πληρώνουν όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος με τα παράνομα κτίσματα κλπ.

  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΙΜΟΥ
  Ίσως και να μην συνδέετε με εσάς προσωπικά το θέμα. Όμως από την άλλη οι επικείμενοι υποψήφιοι σύμβουλοί σας είναι αυτοί που θα έπρεπε να βγάλουν δελτίο τύπου και να ενημερώσουν τους δημότες για το τι έγινε, αυτοί που σε λίγες μέρες θα μας καλέσετε να σας στηρίξουμε όλους μαζί. Γιατί πρέπει να φταίει ο Δημητριάδης και η Αλλαγή Πορείας που τους τραβάει στα δικαστήρια;;; Να μην ξεχνάτε ότι τα δικά μας λεφτά υπεξαίρεσαν κι εμείς τα λεφτά τα εμπιστευτήκαμε στο Δήμο, όχι στις κυρίες που τα υπεξαίρεσαν προσωπικά. Που είναι οι ευθύνες των τώρα;;;

  ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ
  Επιστρέψτε μου να πω ότι κι εγώ προσωπικά δεν έχω καταλάβει την κινητοποίηση γύρω από τα ιχθυοτροφεία τόσο καιρό ειδικά την στιγμή που υπάρχουν πιο εμφανή πράγματα προς επίλυση.

  ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
  Αφού το γηροκομείο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο γιατί δεν έγινε τόσο καιρό και πρέπει να περιμένουμε εσάς να το πράξετε;;; Εύλογη ερώτηση και ειδικά τη στιγμή που διαφαίνεται ότι το έμψυχο δυναμικό του συμβουλίου σας θα είναι το ίδιο με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον ως φημολογείται στο 50-60%.

  Από ότι διαβάσατε (εάν διαβάσατε) υπάρχουν πολλά θέματα να αντικρουστούν από τον απλό δημότη (όπως με θεωρώ) και χωρίς να είμαι φανατισμένος με εσάς ή με τον Κο Δημητριάδη. Απλές σκέψεις και λογική, γιατί πάνω από όλα η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πρακτικές λύσεις για το καλό του τόπου, δεν είναι πολιτικό παιχνίδι συμφερόντων.

  Παρατηρώ ότι ο λόγος σας φέρνει κατά πολύ σε προεκλογικό λόγο υποψηφίου για βουλευτικές εκλογές, και ο τόπος δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτά. Θέλει αλλαγές και φημολογείται ότι εσείς δεν θα τις κάνετε ως δείχνουν τα πράγματα και τα παπαγαλάκια των καφενείων.

  Αυτό που φαίνεται είναι ότι η «παρέα» έσπασε στα δύο και βρήκαν άλλο ηγέτη να προσπαθήσουν να κερδίσουν τις εκλογές. Και δε σας τιμά και ιδιαίτερα αυτό και υποτιμά την νοημοσύνη μας από την άλλη.

  Όσο για το λογοπαίγνιο του μαθητευόμενου και του σεφ, να σας θυμίσω ότι κι εσείς υπήρξατε «μαθητευόμενος» κάποτε (δεν γίνατε σεφ αμέσως) και ότι η ιστορία έδειξε ότι «κάποιοι σεφ» (όχι απαραίτητα εσείς) μας έφεραν στο σημείο που είμαστε σήμερα σαν Ελλάδα και σαν τόπος ξεχωριστά. Δεν αποτελεί λοιπόν και ιδιαίτερο προνόμιο να διαφημίζετε ότι είστε σεφ.

  Σ’ ΕΦχαριστώ Κύριε Σπυρίδωνα για το χρόνο σου.

  Καλή επιτυχία στις επικείμενες επιλογές σας για συμβούλους και στην εκλογική μάχη.

 10. Πάνος Θεοχάρης says:

  “Μέχρι να καταφέρετε τους 10 να τους κάνετε 1000 ασχοληθείτε να τους μοιράσετε ισόποσα…”

  Τελικά θα εφαρμόσουμε απλές κομμουνιστικές αρχές στο νησί.

  Όλα τα μαγαζιά ίσα.

  Δεν θα έχει σημασία η τιμή, το service, η ποιότητα, η καθαριότητα, η προσωπικότητα του μαγαζιού αλλά και του μαγαζάτορα και του προσωπικού, αλλά θα είναι όλα ίσα, και θα μοιράζονται ισόποσα τους πελάτες….

  Το έχω ξαναδιαβάσει εδώ μέσα επειδή σε κάποια στιγμή 2 μαγαζιά μοιράστηκαν ένα τεράστιο γκρουπ ιστιοπλόων.

  Θα σας το πω απλά, ούτε στις χώρες του πάλε ποτέ Υπαρκτού Σοσιαλισμού δεν υπήρχαν αυτά…..

 11. Brecht says:

  Ρε Θεοχάρη ο άνθρωπος έχει γράψει ένα δομημένο σχόλιο κι εσύ μας λες αυτή την μπαρούφα για κομμουνιστικά; Η καμινάδα σου δηλαδή γιατί δεν είναι κομμουνιστική; Αφού χρησιμοποιείς για την πάρτη σου έναν δημόσιο χώρο… Περίμενα ένα σοβαρό σχόλιο αλλά πάλι οι γνωστές Θεοχαρολογίες. Έχεις επισκεφθεί τα κομμουνιστικά τουριστικά θέρετρα και ξέρεις πώς ήταν; Πάντως σε παραδέχομαι. Είσαι παντού, έχεις πάει παντού και τα ξέρεις όλα. Γιατί δεν βάζεις για Δημαρχος να σωθούμε;;;;;

  Θεοχάρη προχώρα ο λαός του Πόρου είναι μαζί σου!!!

 12. Γιάννος says:

  Αγαπητέ Κύριε Θεοχάρη,

  Όπως θα παρατήρησες το σχόλιο μου ήταν σε προσωπικό επίπεδο και σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Όχι οτι περιμένω απαντήσεις από τον Κύριο Σπυρίδωνα γιατί η πολιτική δεν μπορεί να αντικρούσει τη λογική.

  Αν μετά από 5 σελίδες σχόλιο με άποψη, εύλογες ερωτήσεις, προβληματισμό, εσύ κατάφερες να ξεχωρίσεις το παραπάνω, τότε έχω να σου πω τα εξής:

  Όλα έχουν σημασία στην επιλογή ενός μαγαζιού, από τη στιγμή που έχεις την επιλογή όμως, και όχι όταν σε καθοδηγούν να πας κάπου σα πρόβατο επειδή ο γκρουπιερης έχει κανονίσει τη μίζα του, ή επειδή ο κράχτης κάθεται στη μέση του δρόμου.

  Το να θες να ταίσεις παραπάνω άτομα από αυτά που μπορείς, για να κερδίσεις περισσότερα εν μία νυκτί και στρώνεις τραπέζια εκτός χώρου σου, τη στιγμή που το δίπλα μαγαζί ή το παρακάτω είναι άδειο, λέγεται απληστία, δε λέγεται κομμουνισμός.

  Γιατί και κρέατα και ψάρια όλοι από τους ίδιους ψωνίζουνε, δε νομίζω οτι υπάρχει μαγαζί με μαγικό ζωμό στο Πόρο ούτε κουζίνα με αστέρια Michelin και τέτοιους σεφ.

  Όσον αφορά την ποιότητα των προσώπων, νομίζω οτι όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο (δεν έχουμε κανέναν δόκτορα ή καλλιτέχνη ή συγγραφέα). Όλοι τους είναι παιδιά του Πόρου για το μεροκάματό τους, το οποίο είναι και τιμή τους, την δουλειά τους κάνουν, καθόλου υποτιμητικό. Και θα σε καλωσορίσουν το ίδιο και θα σε χαιρετήσουν το ίδιο.

  Όσο για την ποιότητα των μαγαζιών, δεν έχουμε να συγκρίνουμε το “Βαρούλκο”, τον “Λάμπρο”, τον “Αστέρα” με τις ταβέρνες του Πόρου, να είμαστε και σοβαροί λίγο, απλές παραδοσιακές νησιώτικες ταβέρνες έχουμε.

  Να σου πώ επίσης οτι οι εν λόγο δύο ταβέρνες που κι εσύ κι εγώ ως Ποριώτες, τρώμε, δεν έρχονται στο τέλος και σου κάνουν σκόντο 20% επειδή είσαι όμορφος ή Ποριώτης. Το κάνουν γιατί πολύ απλά δεν σου κόβουν απόδειξη, μη νιώθεις υποχρεωμένος λοιπόν, κανένας δεν θα ζημιωθεί για να σε πιάσει πελάτη εσένα κι εμένα και τον τουρίστα.

  Το δικό μου σχόλιο ήταν στη βάση του οτι όλοι τάζουνε οτι θα φέρουνε κόσμο στο νησί (ως άλλη Ελληνική ταινία), χωρίς να έχουν υποδομή και τάξη πρωτίστως. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν, γιατί και 1000 να φέρουν, πάλι αυτοί οι δύο θα τσακώνονται ποιος θα τους ταίσει, είναι τρόπος ζωής πια.

  Και ειδικά από την πλευρά Σπυρίδωνα το να φέρουμε κόσμο στο νησί όχι μόνο το έχουμε ξανακούσει, αλλά του έχουμε δώσει και την ευκαιρία να το πράξει στο παρελθόν, τόσο εκείνου όσο και των φημολογούμενων επικείμενων συμβούλων του.

Σχολιάστε