Απαντήσεις του Δημήτρη Μωρόπουλου για την Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. ΓαλατάmoropoulosΟ Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Γαλατά και Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου Δημήτρης Μωρόπουλος, μας έστειλε το ακόλουθο μειλ:

Αξιότιμε κ. Κανατσίδη,

 

Σχετικά με τα όσα διάβασα στο Ρεπορτάζ που κάνατε για την συζήτηση που έγινε μετά την λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για  την Διοικούσα Επιτροπή του Κ. Υγείας Γαλατά, θα παρακαλούσα να μου επιτρέψετε να σημειώσω τα ακόλουθα :

 

α) Η επιλογή μου το 2012, από την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, δεν έγινε με «κομματική – Κυβερνητική» επιλογή, αλλά προκειμένου να εκπροσωπηθεί και ο Δήμος Πόρου, (και μάλιστα στην θέση του Προέδρου) σε αυτήν την Επιτροπή.  Γεγονός μάλιστα που είχε προκαλέσει εκείνη την εποχή και δυσμενή σχόλια σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

 

β) Σχετικά με την φράση «ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων θα ορίσει νέο Δημοτικό Σύμβουλο εκπρόσωπο στην εν λόγο επιτροπή, ο Δήμος Πόρου δεν θα ορίσει κανέναν εκπρόσωπο γιατί δεν προβλέπεται από την Νομοθεσία»

 Είπα ότι έτσι είναι ο Νόμος, δεν τον έβγαλα εγώ, και μάλιστα είπα ότι, έχω κάνει πρόταση, στα  Κ. Υγείας τα οποία εξυπηρετούν πάνω από ένα Δήμο, να αλλάξει ο Νόμος, και να υπάρχει εκπροσώπηση στις επιτροπές των Κ. Υγείας,  από όλους τους εμπλεκόμενους Δήμους.

 

γ) Για την αναφορά του κου Δημάρχου ότι η ΔΥΠΕ δεν ενημέρωσε τον Δήμο Πόρου σχετικά με τον διορισμό της εν λόγο επιτροπής, σας επαναλαμβάνω ότι η επιτροπή διορίστηκε την 13-07-2012.

 

Επίσης απαντώντας στο ερώτημα αν απαίτησα αυτά που έπρεπε (δηλαδή εάν ζήτησα να καλυφθούν οι ελλείψεις του Κ.Υ. Γαλατά) καθόσον ήμουν διορισμένος, απαντώ, ότι αυτό το αποδεικνύουν τα έγγραφα που κατά καιρούς έχω στείλει σε  : Υπουργείο Υγείας Γραφείο Υπουργού, Βουλευτές όλων των κομμάτων της περιοχής μας, Αντιπεριφερειάρχη, Διοικητή 2ης ΥΠΕ, Διοικητή Γ.Ν.Π. Τζανείου, Δημάρχους περιοχής, προσωπική παράσταση στον τότε Υπουργό Υγείας  κ. Α. Γεωργιάδη, Ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων Πόρου και Τροιζηνίας, κατόπιν δικής μου εισήγησης, και πολλά άλλα που αποδεικνύουν τον αγώνα και τις προσπάθειες που έγιναν για την βελτίωση της παροχής υγείας από το Κ. Υγείας Γαλατά, και τα Περιφερειακά Ιατρεία,  μέσα σε μία τρομερά δύσκολη δημοσιοοικονομική κατάσταση που ακόμα και μεγάλα Νοσοκομεία δεν είχαν ούτε ράμματα για τα τραύματα των ασθενών τους !!!

 

δ) Σχετικά με την αναφορά  [μετονομασία της Επιτροπής από «Κοινωνικού Ελέγχου» σε «Διοικούσα», η οποία και υπέκρυπτε την αλλαγή του τρόπου στελέχωσής της (παρότι τα μέλη παρέμειναν τα ίδια)] σας αναφέρω όπως το ανέφερα και στη συζήτηση και δεν έχει γίνει αντιληπτό ούτε και τώρα ακόμα, ότι δεν πρόκειται για την ίδια επιτροπή, αλλά για δύο τελείως διαφορετικές Επιτροπές. Η  Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου ήταν η πρώτη που συστάθηκε στο Κ. Υγείας και είχε 7 μέλη, ένα εκ των οποίων και εγώ εκπροσωπώντας τον Δήμο Πόρου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Η  Διοικούσα Επιτροπή συστάθηκε πολύ αργότερα με Νόμο περί   «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κλπ»  και η οποία είναι τριμελής, με τα μέλη όπως τα έχω αναφέρει.  Δεν μιλάμε λοιπόν για αλλαγές που υπέκρυπταν τρόπο στελέχωσης και τοιαύτα !   Για το αν η θέση η οποία έχω ήταν γνωστή σε όλους, θα πω μόνο ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχω αναφερθεί σε αυτό σε Δημοτικά Συμβούλια, σε επιστολές, Δελτία Τύπου, και άλλα πολλά, και για αυτό μου προκάλεσε έκπληξη το ότι ο κ. Δήμαρχος δεν το είχε αντιληφθεί και του είπα ότι « λάθος είχατε καταλάβει.»

 

ε)  Για το περιστατικό στο οποίο αναφέρεστε με την  κ. Βαρβάρου, έχω να αναφέρω αυτά που είπα και στην συζήτηση που έγινε :

 

Την 25-10-2014 επισκέφτηκε το Κ. Υγείας Γαλατά ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ. Υγείας. Στην συνάντηση αυτή πήραν μέρος εκτός από τον κ. Χατζηπέρο, η Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη για θέματα υγείας του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Μάρι Στάϊκου, η Δημοτική Σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα υγεία του Δήμου Πόρου κ. Μαρία Βαρβάρου, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ. Υ. Γαλατά κ. Π. Ανδριανέσης, και εγώ.

 

Μετά από μία περίπου ώρα που διήρκησε η σύσκεψη αυτή, και αφού αναφέρθηκαν από κάθε πλευρά τα προβλήματα και οι ανάγκες της Υγείας στην περιοχή μας, τελείωσε η συνάντηση, και αποχώρησε και ο κ. Χατζηπέρος.

 

Μετά 10 λεπτά περίπου όπου ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εναπομεινάντων, είπα στην κ. Βαρβάρου ότι θα συζητήσουμε κάποια θέματα η τριμελής Επιτροπή, και την παρακάλεσα να μας επιτρέψει.

 

Κλείνοντας, και αφού σας ευχαριστήσω για την ανάδειξη των απόψεών μου, θα ήθελα να δηλώσω, (όπως έκανα και στην προαναφερθείσα συζήτηση),  ότι  ποτέ  δεν  με ενδιέφεραν « οι καρέκλες »  και  μοναδικός  σκοπός  μου  ήταν  και  είναι  να  προσφέρω  και  εγώ  ότι μπορώ  από  όποια  θέση  έχω. Δήλωσα δε χαρακτηριστικά ότι αν το πρόβλημα για να συνδράμουν όλοι στο  Κ. Υγείας είμαι εγώ, να παραιτηθώ και την θέση μου να πάρει κάποιος άλλος. Παρακάλεσα επίσης και το κάνω και τώρα, να μην αναθεματίζουμε τις όποιες Υπηρεσίες έχουμε, όπως και αν λειτουργούν, αλλά να προσπαθούμε όλοι με την ενεργό συμμετοχή μας, να τις βελτιώνουμε συνεχώς.

 

Ευχαριστώ   Δημήτρης Η. Μωρόπουλος

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ. Υγείας Γαλατά,

Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου.

 

 
Σχολιάστε