Απαντήσεις του Δημάρχου Πόρου στα δημοσιεύματα για την εκδήλωση του Σώρρα στον ΠόροsorrasΑνακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πόρου, σχετικά με τα όσα συνέβησαν και τα όσα γράφτηκαν για την εκδήλωση της οργάνωσης  “Ελλήνων Συνέλευσης” του Αρτέμη Σώρρα στον Πόρο. 

Στην ανακοίνωση του, ο Δήμαρχος Πόρου, ενημερώνει για τα όσα συνέβησαν τόσο πριν από την εκδήλωση, όσο και μετά την παρέμβαση του Αντιδημάρχου Τ. Παπαχρήστου. Επίσης ο κ. Δημητριάδης, χαρακτηρίζει τα σχετικά δημοσιεύματα ανακριβή με “μοναδικό κριτήριο την δυσφήμηση και εξύβριση της δημοτικής αρχής Πόρου”.

Εμείς απλά να σημειώσουμε, ότι για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης δεν είχαμε την παραμικρή ενημέρωση, γεγονός που μας προβληματίζει σχετικά με την διαφάνεια των δράσεων της εν λόγω ομάδας.

Επίσης, έπειτα από ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε εκ των υστέρων, διαπιστώσαμε ότι πράγματι, η αίτηση προς τον  Δήμο Πόρου, για την παραχώρηση της αίθουσας, είχε γίνει από ιδιώτη, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο φορέας της εκδήλωσης.

Η απάντηση του Δημάρχου Πόρου έχει ως εξής:

Απάντηση σε νέα δυσφημηστικά δημοσιεύματα των mellon.gr και porosplus.gr

Συνεχίζοντας τους παράλληλους «δημοσιογραφικούς» βίους τους, οι Β. Λαζαρίδης και Π. Θεοχάρης, των ιστοσελίδων mellon.gr και porosplus.gr, με δημοσιεύματα που ανήρτησαν στις 28.2.2016, αναφορικά με περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27.12.2016 στο κτίριο Συγγρού, παρουσίασαν με απέραντες ανακρίβειες, ένα ακόμη θέμα, με μοναδικό κριτήριο την δυσφήμηση και εξύβριση της δημοτικής αρχής Πόρου.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Στις 24.2.2016, κάτοικος γειτονικού Δήμου, με στοιχεία Δ.Σ., υπέβαλε αίτηση στον Δήμο Πόρου για διάθεση της αίθουσας του κτ. Συγγρού το απόγευμα του Σαββάτου 27.2.2016, προκειμένου να κάνει ομιλία για «χρηματοοικονομικά θέματα». Ωστόσο, στην ιστοσελίδα της οργάνωσης «Άλφειος Ποταμός – Ελλήνων Συνέλευσης – Αρτέμης Σώρρας», αναρτήθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η εν λόγω οργάνωση (η οποία ουδέποτε έκανε αίτηση για πραγματοποίηση εκδήλωσης), θα πραγματοποιούσε «Ομιλία και Ορκωμοσία Ελλήνων Πολεμιστών» στο κτ. Συγγρού του Δήμου Πόρου, η φωτογραφία του οποίου συνόδευε την ανάρτηση. Πρόκειται για την οργάνωση, η οποία σχετίζεται με την κατηγορία περί απάτης για τα … 600 δις που δήθεν θα διέθετε ο επικεφαλής της για την σωτηρία της Ελλάδας και μεταξύ άλλων, κατά απαράδεκτο τρόπο, επιτίθεται κατά της Εκκλησίας (κατά την οποία αποτελεί αίρεση), ενώ μέλη της συνελήφθησαν πρόσφατα στα πλαίσια του αυτοφώρου και σε άλλη εκδήλωση στη Ρόδο.

 

Μόλις έγινε αντιληπτό ότι η εν λόγω οργάνωση, στην οποία ουδέποτε είχε δοθεί άδεια για την χρήση του χώρου, κρυβόταν πίσω από την αίτηση του Δ.Σ., ο Αντιδήμαρχος Πόρου, κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο, μετέβη στο κτ. Συγγρού, όπου η εκδήλωση είχε ήδη ξεκινήσει, και ζήτησε ευγενικά την διακοπή της. Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης (διαφορετικό πρόσωπο από τον Δ.Σ.) αρνήθηκε να την διακόψει και έτσι ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι θα καλέσει την αστυνομία, όπως και έπραξε. Παράλληλα, υπέβαλε μήνυση κατά του Δ.Σ., για το αδίκημα της ψευδούς αναφοράς στην αρχή κατ’ άρθρο 225 § 2 Π.Κ. Ως αντίποινα, ο «οξύθυμος» εκπρόσωπος της οργάνωσης υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Αντιδημάρχου Πόρου, ο οποίος δικαιολογημένα αντέδρασε υποβάλλοντας και αυτός μήνυση εναντίον του εκπροσώπου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

 

Τα δύο ανωτέρω ηλεκτρονικά μέσα έσπευσαν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα και να αποκρύψουν άλλα (τα οποία είναι βέβαιο ότι γνώριζαν), προκειμένου να λάβουν θέση υπέρ της συγκεκριμένης οργάνωσης και κατά της Δημοτικής Αρχής Πόρου, την οποία βρήκαν ευκαιρία να δυσφημήσουν και να υβρίσουν. Αξίζει να επισημανθεί ότι το mellon.gr έκανε λόγο για «νόμιμη ομιλία πολιτικού φορέα», αποφεύγοντας να ενημερώσει τους αναγνώστες για το ποιόν του «φορέα», ακριβώς επειδή αν το έκανε, θα αποδεικνυόταν ότι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής ήταν δικαιολογημένη. Από την άλλη, το porosplus.gr, ενημέρωσε μεν τους επισκέπτες του για το ποιόν της οργάνωσης, αλλά τους πληροφόρησε ψευδώς ότι η οργάνωση είχε αιτηθεί την χρήση του χώρου και κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή, και ότι κακώς τον παραχώρησε, χωρίς να ελέγξει σε «ποιούς τον παραχώρησε» και ότι κακώς …διέκοψε την ομιλία, ενώ από τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται προκύπτει ξεκάθαρα ότι σε πλήρη γνώση του συντάκτη ήταν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης. Με λίγα λόγια, οι δύο ιστοσελίδες έφτασαν στο σημείο να υπερασπιστούν μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες οργανώσεις, και την ύπουλη ενέργειά της έναντι του Δήμου, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ακόμα πεδίο δυσφήμησης της Δημοτικής Αρχής Πόρου.

 
Comments (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. john taras says:

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΔΩ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ!!

 2. ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ says:

  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ..ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ…ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ..ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ…
  ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΥΨΕΤΕ…ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ..ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΑ….ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ ΣΑΣ!!

 3. Τριανταφυλλιδης Κωνσταντίνος says:

  Και παλι ψεύδεστε κύριοι !!
  Η ελλήνων ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ειναι εθνικός πολιτικός φορέας με έγκριση του Αρείου πάγου !!!
  Ουτε οργάνωση ειναι ουτε σύλλογος ουτε αυτα ολα που επικαλειστε !!
  Το παρακράτος που υπηρετειτε με ολους τους μηχανισμούς, του βλέπει ο καθένας σε τι κατάσταση έφερε την Ελλάδα την οποία αμετάκλητα και άνευ όρους η διαχείριση του παραδόθηκε στους ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ χωρίς να ρωτήσουν τους ιδιοκτήτες !!!
  Ιδιοκτήτες οι οποίοι ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ …!!!
  Είστε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ και θα πράττειν οτι λενε οι ιδιοκτήτες και οχι οι επικυριαρχοι !!
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

 4. Eleusis says:

  Μεγα το της θαλασσης κρατος.

 5. Νίκος says:

  και να σκεφτεί κανείς ότι η θερμοκρασία είναι ακόμη στους 20 βαθμούς.
  Φαντασθείτε τι θα ακούσουμε όταν ΄΄σφίξουν΄΄ οι ζέστες.

 6. ΤΑΚΗΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ says:

  ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΣΚΕΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ”ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ….. ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ -ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΠΟΙΟΥ;- ”ΡΕΤΟΥΣΑΡΙΣΕ” ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ”ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ” ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ
  Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ”ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ” ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 5,034 !!!!!!!!!!
  ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ BLOG ΣΗΜΕΡΑ 3/3/16 07:05 Π.Μ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 5,056,793 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΤΟ BLOG ”ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ” ΚΙ ΕΩΣ ΤΗΝ 1/3/16 ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑΝ 5.034 ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΙΣΗ ΤΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ… ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑΝ 5.051.759 ΑΤΟΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ”ΝΟΥΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ-ΤΡΙΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ….. ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ -ΟΧΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ- Ε-ΠΙ-ΒΑ-ΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 3852 ΤΟΥ ”ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ; ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΚΝΟΜΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ….. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.-

 7. ΤΑΚΗΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ says:

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΨΑΝΕΤΕ ΟΡΙΣΤΕ: ΙΔΟΥ Ο ”ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ” ΙΔΟΥ ΚΑΙ …. ΠΗΔΗΜΑ http://alfeiospotamos.gr/

 8. Sisyphus says:

  Το τρολαρισμα και το καραγκιοζιλικι πρεπει να εχουν και ορια, ετσι?!? Και πανω που λεγαμε οτι κακως δεν σας αφησαν να μιλησετε, γραφετε αυτο:

  “ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ…”

  Αντε γεια…!!!!!!

  P.S. Ξεχασατε 3 μηδενικα στο τελος. Οι επισκεπτες στο site σας ειναι: 5.051.759.000 ΑΤΟΜΑ!!!!

 9. Είναι μυστικό ο “γειτονικός δήμος” και δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου;

  Kατά τα λοιπά, λαμπρά έπραξε ο αντιδήμαρχος.

Σχολιάστε