Απαντήσεις από τον Δήμαρχο για τις φθορές στην παιδική χαρά του Άλσουςfoto (7)Ο Δήμαρχος Πόρου, με επιστολή του, μας δίνει απαντήσεις για το θέμα των φθορών στην παιδική χαρά του Άλσους:

   Πόρος 10 Σεπτεμβρίου 2013

Κύριε  Κανατσίδη,

 

Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας της 9.9.2013 με τίτλο ΄΄Η αντιπολίτευση θα αποκαταστήσει τις ζημιές σε παιδικές χαρές και παγκάκια΄΄ παραθέτετε επιστολή της παράταξης Αλλαγή Πορείας, με την οποία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει μόνη της τις ζημιές σε παιδικές χαρές και παγκάκια. Προφανώς, ο εκπρόσωπος Δ.Σ. της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Αλιφέρης, καθώς και το μέλος Δ.Σ. κ. Δόσκαρης, δεν ενημέρωσαν τον επικεφαλής τους κ. Δημητριάδη για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου σχετικά με τα θέματα 12, 13, 14 και 15 που εισήχθησαν ως κατεπείγοντα και  αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών στις παιδικές χαρές στο Άλσος Παπαντωνίου και στον Συνοικισμό.

stratigosΚαλό επίσης θα ήταν τόσο ο κ. Δημητριάδης όσο και κάθε λογικός αναγνώστης σας να ανατρέξει στις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια με ΑΔΑ: ΒΛ9ΡΩΞΝ-ΒΔΔ, ώστε να πληροφορηθούν και το τι ψήφισε ο κ. Αλιφέρης για τα επείγοντα αυτά ζητήματα.

Για να σας βγάλω λοιπόν από την πλάνη σας, σας κάνω γνωστό ότι ουδόλως αδιαφόρησα για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών, αλλά αντίθετα ακολούθησα την προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς τα παιχνίδια δεν μπορούσαν να επισκευαστούν πρόχειρα από ξυλουργό, αλλά από συνεργεία που είναι πιστοποιημένα για την εγκατάσταση ή την επισκευή των παιχνιδιών σε παιδικές χαρές, όπως πιστοποιημένα θα πρέπει να άλλωστε και τα υλικά που χρησιμοποιούν, σύμφωνα με συγκεκριμένα πρότυπα και προδιαγραφές ως ακολούθως:

 • Τα πρότυπα ΕΝ 1176 1-6,
 • Το σύστημα ποιότητας ISO 9001 : 2000
 • Το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001 : 2004 .

 

 

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

 

ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΣΗΜΥΔΑΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ

Τα στοιχεία από κόντρα πλακέ που απαιτούνται για τις κατασκευές πρέπει να έχουν πάχος περίπου 18 χιλ. και να είναι κατασκευασμένα από φύλλα ξυλείας πάχους έκαστο 1,5 χιλ. συγκολλημένα μεταξύ τους με υπό πίεση θερμοκόλληση χρησιμοποιώντας ρητίνες φαινολικής βάσης μη τοξικές. Πρέπει να είναι βαμμένα με υδατοδιαλυτά χρώματα στα οποία δεν έχουν προσαρτηθεί στεγανωτικά, διαλυτικά ή βαφές που περιέχουν μόλυβδο, χρώμιο, κάδμιο ή άλλα βαρέα μέταλλα. Τα χρώματα επίσης πρέπει να είναι μεγάλης αντοχής σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Τα ανωτέρω φύλλα κόντρα πλακέ πρέπει να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ 314-2. Η ποιότητα του κόντρα πλακέ πρέπει να είναι τέτοια ώστε δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία πριν τη βαφή, όπως, για παράδειγμα, στοκάρισμα και πρέπει να μπορούν να χαραχτούν ανάγλυφες παραστάσεις και θέματα.

 

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα πλαστικά στοιχεία που απαιτούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού πρέπει να έχουν μεγάλη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Προτιμούνται τα υλικά που έχουν δυνατότητα ανακύκλωσης όπως το πολυαιθυλένιο (ΡΕ) ή το πολυπροπυλένιο (ΡΡ). Συγκεκριμένα όλες οι βίδες που εξέχουν από τον εξοπλισμό πάνω από 5 χιλ. πρέπει να καλύπτονται με πλαστικές τάπες πολυπροπυλενίου (ΡΡ). Επίσης πρέπει να είναι ακίνδυνα για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών.

 

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού (βίδες, σύνδεσμοι κλπ) πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μέταλλα είτε θερμογαλβανισμένα, είτε ηλεκτρογαλβανισμένα, όπου έχει προηγηθεί προετοιμασία της επιφάνειας με αμμοβολή ή ανοξείδωτα (stainless steel). Οι διαστάσεις και οι διατομές των μεταλλικών στοιχείων πρέπει να είναι επαρκείς για να παραλάβουν (με κατάλληλο συντελεστή ασφαλείας) τα φορτία για τα οποία έχουν μελετηθεί ώστε να αντέχουν στη διάβρωση και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

ΧΡΩΜΑΤΑ

Τα βερνίκια και τα χρώματα με τα οποία προστατεύονται τα ξύλινα μέρη πρέπει να είναι ειδικά μελετημένα για τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας (θερμοκρασιακές μεταβολές, ανοιχτοί ή κλειστοί χώροι κλπ) και πρέπει να είναι απολύτως ακίνδυνα για τους χρήστες (δεν περιέχουν μόλυβδο, χρώμιο, κάδμιο και άλλα βαρέα  μέταλλα) και να δίνουν μεγάλη αντοχή στις κατασκευές.

 

ΠΑΚΤΩΣΗ

Για την πάκτωση των εξοπλισμών πρέπει να ακολουθείται η κάτωθι διαδικασία :

Στο σημείο αυτό που πρόκειται να τοποθετηθεί η κολώνα πρέπει να ανοίγεται λάκκος βάθους 80εκ. περίπου και διαμέτρου 50εκ.  Στη συνέχεια αφού τοποθετηθεί μέσα η κολώνα, ο λάκκος γεμίζεται με σκυρόδεμα σχήματος κόλουρου κώνου έως ότου φτάσει 10εκ. από την επιφάνεια του εδάφους, όπου και καλύπτεται με το έδαφος.

Στο έδαφος πακτώνονται μόνο  τα σίδερα πάκτωσης, τα οποία συγκρατούν την φλάντζα του οργάνου στο επίπεδο της επιφάνειας.

 

ΞΥΛΕΙΑ

Το ξύλο που πρέπει να χρησιμοποιείται για τους εξοπλισμούς είναι σύνθετη αντικολλητή ξυλεία πεύκης Σουηδίας, σύμφωνη με τα ΕΝ 351. Κατασκευάζεται με ειδική ένωση (συγκόλληση ξύλων) σε διάφορες διατομές ανάλογα με τη χρήση που προορίζεται.΄

 

 

 

 

Όσον αφορά τις ζημιές στα παγκάκια, έχει και αυτό η δαπάνη δρομολογηθεί.

 

Μετά τα παραπάνω, παρακαλώ, πριν δημοσιεύετε ο,τιδήποτε αφορά τον Δήμο, να ενημερώνεστε τι ενέργειες έχουν γίνει από πλευράς μας, ώστε η ενημέρωση να μην είναι μονομερής.

Διαφορετικά εύλογα και εμείς αναρωτιόμαστε προς τι το συγκεκριμένο δημοσίευμα;  Για λόγους εντυπωσιασμού;

Αν πάλι ο κ. Δημητριάδης, δεν είχε την ενημέρωση που έπρεπε, ας ζητήσει από τους συμβούλους του τον λόγο και ας θέσει το ζήτημα της δωρεάς σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ο Δήμαρχος Πόρου

 

Δημήτρης Στρατηγός
Comments (14)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Κώστας Δόσκαρης says:

  Απαντώντας στον Δήμαρχο κ. Στρατηγό, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

  Πρώτο και κυριότερο: Ο ισχυρισμός του κ. Στρατηγού ότι οι εργασίες ανατέθηκαν την Παρασκευή με απόφαση Οικονομικής Επιτροπής είναι ψευδής. Η Οικ. Επιτροπή την Παρασκευή αποφάσισε μόνο την έγκριση της πίστωσης για τις εργασίες και όχι την ανάθεσή τους, όπως παραπλανητικά αφήνει ο Δήμαρχος να κατανοήσουν οι αναγνώστες. Για την εκτέλεση των εργασιών χρειαζόταν απόφαση απευθείας ανάθεσής τους από τον Δήμαρχο, η οποία ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί.
  Όταν τη Δευτέρα το μεσημέρι λοιπόν διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος δεν υπέγραψε και πάλι την απαιτούμενη αυτή απόφαση και ο εργολάβος μάς επιβεβαίωσε ότι έχει να ακούσει νέα από τον Δήμο …από τον Ιούλιο, τού είπαμε να προχωρήσει τις απαιτούμενες εργασίες (με ακόμα αυστηρότερες προδιαγραφές από εκείνες που αναφέρει ο κ. Δήμαρχος – το επισημαίνω για να μην ανησυχεί) με κάλυψη του κόστους από εμάς. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, δε, ήταν ότι την Κυριακή το απόγευμα από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε σοβαρό ατύχημα, όταν μια σανίδα που είχε τοποθετηθεί πρόχειρα στην σπασμένη τσουλήθρα έπεσε από μεγάλο ύψος και για καλή τύχη όλων από κάτω δεν βρισκόταν κάποιο παιδάκι.

  Όταν, τον Ιούλιο, η παράταξή μας έθεσε το θέμα στο ΔΣ, o Δήμαρχος «διαβεβαίωσε» ότι οι φθορές θα επιδιορθώνονταν «άμεσα». Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις, ακούσαμε τότε και για τα παγκάκια της χερσαίας ζώνης λιμένα, για τις ομπρέλες στην παραλία του Άγ. Στεφάνου, για τα στέγαστρα στο λιμάνι κ.α. Όμως, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, το θέμα της παιδικής χαράς είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου και η αντιμετώπισή του από μέρους μας δεν σήκωνε άλλη πολιτική πίεση, αλλά μόνο πρωτοβουλία και δράση. Αφού τόσοι άνθρωποι που επί ενάμιση μήνα ασχολήθηκαν με το θέμα (κ. Στρατηγός, κ. Ζεντέλης, κ. Συξέρης) δεν κατάφεραν να γίνει η τοποθέτηση ενός κόντρα πλακέ κόστους 282€ που θα σώζει παιδικές ζωές και δεν βρήκαν μια φόρμουλα να παρακάμψουν την όποια γραφειοκρατία (π.χ. : 1. ας έβαζαν προσωρινά τα 282€ από την τσέπη τους για να προχωρήσει η δουλειά και ας τους τα επέστρεφε ο ξυλουργός όταν θα εγκρινόταν το κονδύλι από το Δήμο, 2. ας ζήταγαν από τον ξυλουργό να κάνει πρώτα τη δουλειά και να περιμένει μετά την αμοιβή, 3. ας τού έβγαζαν την αμοιβή μέσω της υπερκοστολόγησης μιας άλλης εργασίας – το έχουν κάνει δεκάδες φορές σε άλλες περιπτώσεις – 4. ας το πλήρωναν από την τσέπη τους όπως κάναμε εμείς), αποφασίσαμε να δώσουμε εμείς τη λύση με τον πιο απλό τρόπο: πληρώνοντας με δικά μας χρήματα τον εργολάβο.

  Δεν σχολιάζω καν το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωσή μας ο κ. Στρατηγός και ο κ. Συξέρης, αντί να πουν ένα μπράβο, έχουν επιδοθεί σε ανάρτηση σχολίων που ουσιαστικά μας επιπλήττουν. Οφείλω να επισημάνω όμως ότι, παρότι ο κ. Δήμαρχος βρήκε το χρόνο να αποστείλει την επιστολή – επίπληξη στον κ. Κανατσίδη …που τόλμησε να δημοσιεύσει το Δελτίο Τύπου μας (άλλο πάλι και αυτό!), παρ’ όλα αυτά και πάλι δεν προχώρησε στην ανάθεση της εργασίας! Το τραγικό δε είναι ότι τα επικίνδυνα ξύλα με πρόκες κτλ που απομακρύνθηκαν από την τσουλήθρα τη Δευτέρα μετά το δημοσίευμα του porosnews και την ανακοίνωσή μας, τοποθετήθηκαν καταγής και πάλι μέσα στον χώρο της παιδικής χαράς, ώστε και πάλι είναι εξίσου επικίνδυνα!
  Δηλαδή, δεν λείπει μόνο η ικανότητα, η ανάληψη ευθύνης και η ευγένεια, αλλά λείπει ακόμα και η στοιχειώδης κοινή λογική.
  Τέλος, θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι σήμερα 11.9, το νέο κόντρα πλακέ τοποθετήθηκε στην τσουλήθρα, όπως και είχαμε δεσμευτεί.

  Κώστας Δόσκαρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Αλλαγής Πορείας

 2. Γιάννης Γκούμας says:

  Δεν συμφωνώ να γίνει κάτι πρόχειρα, γιατί πλέον όταν η διοίκηση κάνει κάτι πρόχειρα, η οποιαδήποτε διοίκηση (με εξαίρεση την κυβέρνηση, αυτή κάνει ότι θέλει), τα ακούει από όλους. Τι λέει η γραφειοκρατία: α,β,γ,δ,…να τα βρούμε και να τα κάνουμε. Να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι έχουμε αυτά τα προβλήματα και να ξέρει ότι ασχολούμαστε. Μπορεί κάποιος να μπορεί να βοηθήσει να τρέξουμε κάτι πιο γρήογορα. Δεν βλάπτουν περιοδικές λαϊκές συνελεύσεις με αναφορές στα θέματα του τόπου.
  Αυτό το φάγωμα μεταξύ παρατάξεων κόφτε το επιτέλους. Εκλεγήκατε και αντιπροσωπεύετε πολίτες για να τους κάνετε μία δουλειά και τίποτα άλλο.

 3. Αγαπητέ Κώστα Δόσκαρη,

  Δεν μου αρέσει να αναφέρω πράγματα στα οποία εμπλέκομαι προσωπικά αλλά επειδή το σχολίασες, πρέπει να σου πω πως τα 230 ευρώ που κόστιζαν οι 2 πλάκες κόντρα πλακέ θαλάσσης για την επισκευή της τσουλήθρας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ξυλουργού, θα τα πλήρωνα εγώ λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών προμήθειας από το Δήμο.

  Όμως δεν μας επιτράπηκε να τοποθετήσουμε οποιοδήποτε μη πιστοποιημένο υλικό (από ΕΛΟΤ) και από μη εγκεκριμένο προμηθευτή, μιας και αυτή τη διαδικασία την είχε αναλάβει προσωπικά ο Δήμαρχος με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

  Αν είναι ο καθένας να κάνει ότι του κατέβει για να προβληθεί το “Κοινωνικό του Έργο” και οι Ικανότητες του, τότε μιλάμε για αναρχία και λαϊκισμό…

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 4. Αναγκάζομαι να κάνω ένα μικρό ακόμα σχόλιο για να αναφέρω πως συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη Γκούμα: η ειλικρινής και έγκαιρη ενημέρωση του κόσμου μπορεί να προλάβει πολλά προβλήματα και να κινητοποιήσει δράσεις εθελοντικής προσφοράς στο Κοινωνικό Σύνολο.

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 5. Γεώργιος Γ. Πασχάλης says:

  Αγαπητέ κ. Δόσκαρη ,
  Παρότι δεν θα ήθελα , να παίρνω θέση σε τέτοιου είδους και ύφους δημοσιεύματα , αλλά επειδή στο δημοσίευμά σας , αναφέρεσθε στο πώς θα μπορούσε να επισκευαστεί , η οποιαδήποτε χαλασμένη κατασκευή εντός Παιδικής Χαράς , δηλαδή μπαίνετε σε καθαρά διαδικαστικά θέματα , σχολιάζω – ενημερώνω .
  Όντως την περασμένη Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή , μετά από εισηγητικά του Γραφείου Προμηθειών του Δήμου μας , ( συγκεκριμένα τέσσερα που φέρουν την δική μου υπογραφή ) , διέθεσε τις πιστώσεις για την αποκατάσταση των κατασκευών των παιδικών χαρών , του Συνοικισμού και του Άλσους Παπαντωνίου .
  Αυτά τα τέσσερα εισηγητικά , μετά την θετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή , πήραν αριθμό Αποφάσεως .
  Όλα τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής της περασμένης Παρασκευής , έπρεπε να καθαρογραφούν , να δημοσιευτούν στην Διαύγεια και τα δύο εξ αυτών , έπρεπε να δημοσιευτούν και να πάρουν και αριθμό μητρώου το λεγόμενο ΑΔΑΜ.
  Αυτά όλα έγιναν την Δευτέρα .
  Παρασκευή συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή , την Δευτέρα ήταν όλα έτοιμα , προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της όλης προμήθειας – εργασίας , προκειμένου να υπάρχει άμεση αποκατάσταση των φθορών .
  Όλα τα παραπάνω όπως καλώς γνωρίζεται γίνονται από ένα συνάδελφο .
  Πώς θα μπορούσε ο Δήμαρχος , να πάρει απόφαση απευθείας ανάθεσης την Δευτέρα , όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά σας , όταν προηγείται
  1ον η απόφαση διενέργειας όταν πρόκειται για προμήθεια
  2ον το πρακτικό αξιολόγησης της επιτροπής του άρθρου 46 του ΕΚΠΟΤΑ και
  3ον η απόφαση απευθείας ανάθεσης που αναφέρεσθε
  Έπονται , υπογραφή σύμβασης όταν τα ποσά υπερβαίνουν κάποιο ύψος ποσού , κ.α προκειμένου να αναλάβει η αντίστοιχη εταιρεία – επιχείρηση , μετά την αξιολόγηση την αποκατάσταση .
  Έτσι είναι οι διαδικασίες στο Ελληνικό Δημόσιο στενό και ευρύτερο .
  Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς .
  Κανένας μας και το εννοώ κανένας μας , από την πλευρά των υπαλλήλων δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό .
  Αναφέρετε στο δημοσιεύεται σας ότι :
  Ο ισχυρισμός του κ. Στρατηγού ότι οι εργασίες ανατέθηκαν την Παρασκευή με απόφαση Οικονομικής Επιτροπής είναι ψευδής.
  Από πού προκύπτει αυτό ;;;;;
  Στο δημοσίευμά του ο Δήμαρχος αναφέρει τα παρακάτω :
  Προφανώς, ο εκπρόσωπος Δ.Σ. της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Αλιφέρης, καθώς και το μέλος Δ.Σ. κ. Δόσκαρης, δεν ενημέρωσαν τον επικεφαλής τους κ. Δημητριάδη για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου σχετικά με τα θέματα 12, 13, 14 και 15 που εισήχθησαν ως κατεπείγοντα και αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών στις παιδικές χαρές στο Άλσος Παπαντωνίου και στον Συνοικισμό.
  Δεν αναφέρει αυτά που εσείς του καταλογίζεται .
  Δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει και διαφορετικά , γιατί επί της διαδικασίας εμπλέκομαι και εγώ , μιας και εγώ υπογράφω τα τέσσερα εισηγητικά που ψήφισε θετικά , την περασμένη Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή .
  Αγαπητέ κ. Δόσκαρη η διαδικασία δεν μπορεί να παρακαμφθεί από κανένα μας και το γνωρίζετε πολύ καλά εσείς .
  Ειδικά εσείς , που έχετε γνώσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα .
  Σας ενημερώνω , ότι αυτή τη στιγμή που γράφω όλα αυτά , οι αποφάσεις διενέργειας έχουν παρθεί , οι αξιολογήσεις από την αρμόδια επιτροπή έχουν γίνει και έπεται αύριο η απόφαση της απευθείας ανάθεσης .
  Όπως διαπιστώνεται οι διαδικασίες από τα αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου , τρέχουν το θέμα αποκατάστασης των φθορών των παιδικών χαρών του Δήμου , μαζί με τόσα άλλα ζητήματα , όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν .
  Μετά τα παραπάνω το λόγο έχει πια ο ΕΛΟΤ .
  Ο λόγος που με έκανε να απαντήσω στο δημοσίευμά σας κ. Δόσκαρη , είναι καθαρά και μόνο το διαδικαστικό θέμα μιας προμήθειας – εργασίας και τίποτε άλλο .
  Το αναφέρω προς αποσαφήνιση της όποιας ερμηνείας .

  Με εκτίμηση ουσιαστική και όχι τυπική προς το άτομο σας

  Γιώργος Γ. Πασχάλης

 6. Manos P says:

  Μας κάνετε πλάκα έτσι? Απο τις 25 Ιουλίου ειναι γνωστό το πρόβλημα και το φέρατε στην οικ. Επ. Πριν μια εβδομάδα? γιατι δεν το τρεξατε νωρίτερα και αφήσατε το νησί να γίνει ρόμπα όλο τον Αύγουστο?
  Και έρχεστε τωρα να μας μιλάτε για διαδικαστικά? Οι ομπρέλες στο λιμάνι που ειναι? τα παγκάκια και στην Πουντα ειναι όλα σπασμένα.
  Είσαστε ανίκανοι και επικυδυνοι κύριοι.
  Αφήστε τις δικαιολογίες και ζητήστε και κανά συγνώμη. Λίγο φιλότιμο ρε!

 7. Γιώργος Γ. Πασχάλης says:

  Σου επιστρέφω τους όποιους χαρακτηρισμούς . Όταν απαντάς ανώνυμα μπορείς να γράφεις ότι θες .
  Γιώργος Γ. Πασχάλης

 8. Manos P says:

  Επαναλαμβάνω: γιατι δεν ξεκίνησαν οι διαδικασίες αμεσως μετα τις 25 Ιουλίου που ηταν το πρώτο δημοσίευμα?
  Είστε ευχαριστημένοι που το συζητησατε στις 6 Σεπτεμβρίου?
  Γιατι δεν προστατευθηκαν τα παιδιά με περιφραξεις όλο αυτό τον καιρό?
  Και τι θέλετε τωρα? να σας πούμε και μπράβο?
  Να κάνετε το σταυρο σας που δεν χτύπησε κάποιο παιδάκι ρε…
  Ξεκαβαληστε!

 9. Πάνος Θεοχάρης says:

  Οπότε έχουμε 3 περιπτώσεις

  1) Ο Δημητριάδης και η παράταξη του δεν έχουν μάθει ακόμα πως δουλεύει ο Δήμος (αν και λίγο απίθανο με τον Αλιφέρη από δίπλα που είμαι σίγουρος ότι στην οικονομική επιτροπή θα έχει ψηφίσει όχι στο κονδύλι)

  2) Ο Δημητριάδης και η παράταξη του ξέρουν πως δουλεύει ο δήμος, και όταν θα βγει θα τα πληρώνει όλα από την τσέπη του πρώτα και μετά θα κάνει τις διαδικασίες. Λεφτά υπάρχουν.

  3) Ο Δημητριάδης και η παράταξη του μας δουλεύουν κανονικά…

  4) Είμαι σίγουρος ότι αν ο Δήμος είχε παρακάμψει τις διαδικασίες, σήμερα θα είχαμε καταγγελίες από την αντιπολίτευση, αναφορές στην εισαγγελεία, κλπ….

  Ναι αργεί ο Δήμος, όπως όλο το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει, φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη…..

  Τέλος στον φίλο μου τον Κώστα να του πω ότι οι “σοβαροί δημοσιογράφοι” δεν αναρτούν απλά ανακοινώσεις, παίρνουν και κανα τηλέφωνο να διασταβρώσουν την είδηση, να μάθουν και άλλες πληροφορίες, κλπ, αλλά είπαμε οι διεθνής κλήσεις κοστίζουν….

 10. Γιώργος Γ. Πασχάλης says:

  Προς κ. Manos P
  Σου απαντώ μόνο και μόνο για να σε κάνω να διαβάζεις μπας και διορθώσεις λίγο την αγένεια σου και σου αποσαφηνίζω – απαντώ σε κάποιες από τις ερωτήσεις σου . Μήπως διάβασες να σχολιάζω το δημοσίευμα του κ. Δόσκαρη αρνητικά ;;; Μήπως διάβασες να υποστηρίζω την οποιανδήποτε πλευρά ;;; Μήπως διάβασες να υποστηρίζω την μία ή την άλλη θέση ;;; Νομίζω πως τίποτα από όλα αυτά δεν έκανα . Ξέρε κάτι . Προσωπικά πιστεύω στο ρόλο της αντιπολίτευσης . Δεν θα σχολιάσω τον ρόλο της και ιδιαίτερα με αυτόν τον τρόπο . Πιστεύω στο θεσμό . Όπως πιστεύω και στον ρόλο της κριτικής . Νομίζεις πως δεν έχω άποψη ;;;;;; Αναφέρθηκα και σχολίασα – ενημέρωσα μόνο το σημείο της δημοσίευσης του κ. Δόσκαρη που αφορούσε την διαδικασία . Αυτό και μόνο . Δεν κάνω κριτική δεν μου επιτρέπεται . Την όποια άποψη έχω θα την πω στο θεσμικό όργανο και θα τους κοιτώ στα μάτια όλους . Ως πολίτης αυτού του τόπου σίγουρα και θέση έχω και άποψη . Το απαντητικό δημοσίευμά μου αν δεν το κατάλαβες δεν είχε κριτικό χαρακτήρα αλλά ενημερωτικό . Μπορείς να επαναλαμβάνεις και καλώς κάνεις τα όποια θέματα θίγεις αλλά δεν θα απαντηθούν από εμένα . Σε λάθος άνθρωπο λοιπόν επιτίθεσαι και με καθόλου ευγενικό τρόπο . Και κάτι τελευταίο . Επειδή είσαι ενεργητικό άτομο με άποψη και όχι απαθές με λίγα λόγια ενεργός πολίτης και όχι πειθήνιο όργανο και μου αρέσει αυτό κάνε και κάτι τελευταίο . Μη γράφεις από το σκοτάδι γίνε φανερός . Είναι ποιο υγιές .

 11. Βαγγελης Ταρταρακης says:

  Κύριοι συγγνώμη αλλά αν είναι να μη μπορείτε να αποφασίσετε άμεσα για την επίλυση μιας σπασμένης τσουλίθρας κόστους €300 ευρω (maximum)τότε τι να πουμε για πιο σοβαρα θέματα…
  Επειδή το θέμα είναι ευαισθητο εμπεριέχοντας στοιχεία ατυχήματος, η γνώμη μου είναι ότι αν έβλεπαν ότι θα υπάρχει καθυστερηση τότε να έκαναν αυτό που έκανε ο κύριος Δημητριάδης.
  Αν πρέπει ο Δημαρχος να βγάζει ανακοινώσεις για τέτοιο θέμα τότε πάει να πεί ή ότι έχει όλα τα θέματα λυμένα και δεν έχει με τι να ασχοληθεί ή ότι δεν ξέρει από που να αρχίσει.
  Συγχωρέστε με αν είμαι απόλυτος αλλά η Διοίκηση σε όλους τους τομείς και τα επαγγέλματα απαιτεί γρήγορες και σωστές αποφάσεις αλλιώς πας σπίτι σου.

  Φιλικά
  Βαγγέλης

 12. Manos P says:

  Γιώργο Πασχαλη χαλάρωσε. Η κριτικη μου δεν απευθύνεται σε εσένα. Ετυχε το μήνυμα μου να ακολουθήσει το δικό σου. Αλλωστε δεν φερνεις εσυ θέματα στο ΔΣ ή στην ΟΕ. Στη δημοτική αρχή απευθύνομαι κι όχι στους εργαζόμενους.

 13. Γιάννης Γκούμας says:

  Συγνώμη που ρωτάω, αλλά τι σχέση έχει το κόστος του όποιου έργου για να αποφασιστεί αν πρέπει να γίνει ή αν είναι σκόπιμο; Αν είναι φτηνό θα γίνει πιο εύκολα, αλλά μέχρι εκεί. Το να αποφασιστεί ότι είναι χρήσιμο, απαραίτητο, δεν βγαίνουμε, κλπ πρέπει να μην σχετίζεται με το κόστος του έργου, όσον αφορά το χρόνο που κάνουμε να αποφασίσουμε, αλλά το πόσους ανθρώπους αφορά.

 14. Κοράλλης Δημοσθένης says:

  Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με αφορμή τις παρατηρούμενες φθορές στις παιδικές χαρές και τα παγκάκια, σχετικά με τον ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την διάθεση χρημάτων για την αντιμετώπιση προβλημάτων περισσότερο ή λιγότερο σπουδαίων για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.
  Εγώ δεν θα επιθυμούσα να σχολιάσω το ζήτημα σε θεωρητικό επίπεδο αλλά να επικεντρωθώ στα σχόλια που διατυπώθηκαν για τις ενέργειες της Αλλαγής Πορείας να αποκαταστήσει τις φθορές ιδίοις εξόδοις. Βέβαια, ο κ. Συξέρης σε προηγούμενο σχόλιο του στο άρθρο ‘’ Η αντιπολίτευση θα αποκαταστήσει τις ζημιές σε παιδικές χαρές και παγκάκια!’’ δεν αναφέρεται στις πράξεις της Αλλαγής Πορείας ως συλλογικού και οργανωμένου πολιτικού φορέα αλλά με την φράση ‘’έχω πολλά λεφτά και το δείχνω’’ , φρονώ ότι σκιαγραφεί τον επικεφαλής της εν λόγω παράταξης εξ αιτίας της γνωστής σε όλους τους Ποριώτες οικονομική επιφάνεια του.
  Σ’ αυτό το σημείο, θα ήθελα να πω ότι πράξεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και το βιοτικό επίπεδο των δημοτών, είναι επαινετέες από όπου και αν προέρχονται. Όσον αφορά τον κ. Δημητριάδη, θα ήθελα να σημειώσω ότι άλλοι ασχολούνται και εξέρχονται του πολιτικού στίβου πλουσιότεροι από όταν εισήλθαν πρώτη φορά σ’ αυτόν και άλλοι συνεισφέρουν από το περίσσευμα τους και άρα απομειώνουν την προσωπική του περιουσία για να εξυπηρετήσουν το σύνολο. Συνάμα, ο κ. Δημητριάδης και η Αλλαγή Πορείας έχουν προβεί και σε άλλες αγαθοεργίες που δεν έχουν γίνει αντιληπτές από τον κοινωνικό περίγυρο. Εξ άλλου, αυτός ήταν και ο σκοπός. Άρα λοιπόν, δεν θεωρώ ότι το κίνητρο της συγκεκριμένης πράξης ήταν ψηφοθηρικό, γιατί αν ίσχυε αυτό, τότε η Αλλαγή Πορείας θα διατυμπάνιζε όλες τις ενέργειες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο τις οποίες έχει πραγματοποιήσει. Συνεπώς, μάλλον η κριτική γίνεται εκ του πονηρού και έχει άλλη στόχευση.
  Αλλά ας υποθέσουμε ότι το κίνητρο όντως είναι ψηφοθηρικό. Τότε ο κ. Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του γιατί τόσο καιρό δεν κάνουν και εκείνοι πράξεις , όπως χαρακτηρίζουν εκείνες της Αλλαγής Πορείας ως τάχα εντυπωσιασμού για να προσεταιριστούν ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι των εκλογέων; Και μην ισχυριστούν ότι δεν το κάνουν γιατί είναι υπεύθυνοι και δίνουν απαντήσεις μέσω του έργου τους, γιατί το τι έργο έχουν παραδώσει, το γνωρίζει πολύ καλά ο λαός του Πόρου και καθημερινά υφίστανται τις συνέπειες αυτού. Αλλά πως είναι δυνατόν ο κ. Δήμαρχος να πει ότι κόπτεται για τις διαδικασίες και την νομιμοφροσύνη που θα πρέπει να διέπει κάθε ενέργεια του Δήμου, όταν ο ίδιος πάμπολλες φορές τις έχει παραβιάσει συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση και την νομιμότητα την επικαλείται μονάχα ως σημαία ευκαιρίας; Πώς να πράξει αλλιώς όταν είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι θα διαθέτει τον μισθό του Δημάρχου για την ανακούφιση των απόρων του νησιού, πράγμα που κατ’ ουδένα τρόπο δεν κάνει και την ίδια στιγμή ζητά να αποζημιώνεται από τον Δήμο για παντοειδή έξοδα παραστάσεως λόγω καθηκόντων;
  Τώρα, όσον αφορά τα γραφόμενα του κ. Συξέρη, ενώ ο κ. Συξέρης εγκαλεί την Αλλαγή Πορείας για υστεροβουλία, τότε τι υποδηλώνουν οι ενέργειες του κ. Συξέρη, ο οποίος προτού μάθει, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ότι απαιτούνται συγκεκριμένα υλικά για την αποκατάσταση των φθορών στην παιδική χαρά, είχε κινηθεί αυτοβούλως και κατά κάποιο τρόπο ‘’εξωθεσμικά’’ δίχως να ενημερωθεί από τον κ. Δήμαρχο ή από τους υπαλλήλους του Δήμου, όπως τον κ. Πασχάλη που γνωστοποίησε στο κοινό τις ακολουθητέες διαδικασίες;. Κάποιος καλόπιστος τρίτος δεν θα μπορούσε να υποθέσει ότι ο κ. Συξέρης ενήργησε έτσι για να αυτοπροβληθεί, ήτοι να κάνει αυτό για το οποίο κατηγορεί με αποφασιστικότητα την μείζονα μειοψηφία; Ηθικολογεί και ζητά τήρηση της δεοντολογίας εκ μέρους της Αλλαγή Πορείας δίχως να επισπεύδει τις ενέργειες της δικής του παράταξης, δηλ. της συμπολίτευσης που δεν ανανέωσε ,τουλάχιστον εκείνη, την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του για να συνεχίσει ως Πρόεδρος της Ε.Τ.ΑΠ την στιγμή που αυτό ζητά σε σχετική επιστολή του της 5ης Ιουνίου 2013 προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Μωρόπουλο εκθέτοντας τις θετικές του ενέργειες για την προβολή του νησιού μας; Μήπως πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με την συμπολίτευση και μετά να ξεκινήσει να ερμηνεύει τα κίνητρα της μείζονος μειοψηφίας;
  Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ο κ. Θεοχάρης θα πρέπει, αν θέλει να προσφέρει θετικές υπηρεσίες στο νησί, να σχολιάζει τα τεκταινόμενα και τα πραττόμενα από όλες τις παρατάξεις και όχι μόνο της Αλλαγής Πορείας αναπαράγοντας μονότονα πολλάκις εκτεθέντα επιχειρήματα του τού τύπου «η Αλλαγή Πορείας χωρίζει τον Πόρο σε πράσινα, κόκκινα κτ.λ καφενεία», «η Αλλαγή Πορείας πόσες μηνύσεις έχει κάνει 50; 60;» «που να βρεθεί κανένας τρελός να αντιπαρατεθεί με την παράταξη του Δημητριάδη» κ.α, γιατί τότε, είτε έχει προσωπικές διαφορές με όλη την Αλλαγή Πορείας ή με μέλη της ξεχωριστά είτε διακατέχεται από μεγίστου βαθμού απέχθεια για όσα πρεσβεύει η συγκεκριμένη παράταξη και σχολιάζει τις δράσεις της μόνο και μόνο για να την πλήξει με κάθε τρόπο. Τέλος, επειδή ο κ. Θεοχάρης αρέσκεται και στις παροιμίες, θα ήθελα να του υπενθυμίσω την ακόλουθη «Λάγος την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του».

Σχολιάστε