Απάντηση σε άρθρο μας από την Καίτη ΡοΐδηroidiΗ δημοτική σύμβουλος με την «Δύναμη Ενότητας» κα Καίτη Ροΐδη, μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση, σχετικά με το άρθρο μας «Που το πάει η αντιπολίτευση;»:
“Κε Κανατσίδη,
Διαβάζοντας το τελευταίο άρθρο της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας, εντυπωσιάστηκα από το μεγάλο ενδιαφέρον σας για το τι, κατά την άποψή σας, δεν κάνει η αντιπολίτευση.
Βεβαίως δεν σας απασχολεί πολύ, όπως φαίνεται, αυτό που ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας και το οποίο είναι το Τι δεν κάνει η συμπολίτευση, που έχει και την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου.
Σε σχέση λοιπόν με το σχόλιό σας για την τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου του Παιδικού Σταθμού, όπου είμαι το μοναδικό μέλος προερχόμενο από την αντιπολίτευση, έχω να σας πω τα εξής:
Το συμβούλιο αυτό κλήθηκε εντελώς παράνομα αφού η πρόσκληση επιδόθηκε ιδιοχείρως μία μόνον ημέρα πριν από την συνεδρίαση (με επιστολή που ανέφερε ημερομηνία 4 ημέρες πριν!) σε τρίτο άτομο το οποίο δεν έχω ορίσει ως αντίκλητό μου, όταν ο νόμος ορίζει ότι αυτή θα έπρεπε να είχε επιδοθεί τουλάχιστον τέσσερις ημέρες νωρίτερα.
Επειδή δε το θέμα του συγκεκριμένου Συμβουλίου ήταν η έγκριση του Προϋπολογισμού του Παιδικού Σταθμού για το 2015 και η τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας για εμάς είναι πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη, θα προσφύγουμε ως οφείλουμε στην κατά τον νόμο Ελεγκτική Αρχή.
Τέλος, προς ενημέρωση δική σας και των συμπολιτών μας, σας γνωρίζω ότι εάν δεν παρευρισκόμουν στα συμβούλια που έχουν μέχρι τώρα γίνει στον Παιδικό Σταθμό, ΟΛΕΣ οι αποφάσεις θα ήταν άκυρες, αφού από τα τέσσερα μέλη που ουσιαστικά έχει ορίσει η συμπολίτευση, συμμετέχουν μόνον δύο, γεγονός το οποίο γνωρίζετε, αφού ήσασταν παρών όταν το κατήγγειλα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το συμμερίστηκαν και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης.
Ευχαριστώ,
Καίτη Ροΐδη
Δημοτικός Σύμβουλος
Με την «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»”
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΟΤΙΣΑ says:

  ΤΟΝ ΚΑΙΚΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ “ΠΑΡΩΝ” ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!!!!. ΕΙΧΑΝ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΡΟΙΔΗ…….

 2. Εφόσον όσα αναφέρει η κυρία Ροΐδη ανταποκρίνονται σε γεγονότα, το δίκιο είναι με το μέρος της. Οι προσκλήσεις πρέπει να επιδίδονται στα μέλη, τρεις πλήρεις ημέρες προ της συνεδρίασης. Όταν δε το θέμα είναι “έγκριση προϋπολογισμού”, σε πολλούς δήμους, η πρόσκληση επιδίδεται ακόμα νωρίτερα, για λόγους δεοντολογίας.

  Αν, όπως αναφέρει στην επιστολή της, η αντιπολίτευση προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η πρόσκληση παρεδόθη εκπροθέσμως, το πιθανότερο είναι πως το Δ.Σ. θα κυρηχθεί άκυρο.

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Επίσης πέρα από την συμμετοχή στα όργανα του δήμου, η παράσταση σε κοινωνικά και θρησκευτικά δρώμενα δεν είναι απαραίτητη. Η υποχρέωση όλων να συμμετέχουν σε αυτά για να μην σχολιαστούν αρνητικά καθιστά τα συγκεκριμένα δρώμενα αντιφατικά με την ουσία τους. Θα ήθελα να πιστέυω ότι δεν ισχύει τέτοια υποχρέωση και η συμμετοχή σε αυτά εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση που παρέχει το πολίτευμά μας στον καθένα μας.

 4. ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΩΝ says:

  αν και νομίζω ότι η ηλεκτρονική επικοινωνία δεν είναι το καλύτερο μέσο επικοινωνίας δύο αιρετών, υποχρεώνομαι να ακολουθήσω αυτή την τακτική για αποκατάσταση της αλήθειας.
  Σχετικά με την πρόσκληση σύγκλησης του Δ.Σ. του Παιδικού Σταθμού (Κ.Κ.Π.Α.Π.)στις 9 Ιανουαρίου, που αφορούσε τον Οικονομικό Απολογισμό 2015 του Παιδικού σταθμού,ενημερώνω ότι αυτή ( η πρόσκληση) παραδόθηκε στο Φαρμακείο του συζύγου της κα Μπήτρου την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 όπως ακριβώς δόθηκε και στα άλλα μέλη του Δ.Σ.
  Αναγνωρίζω ότι είναι λάθος που δεν παραδόθηκε στην ίδια , αλλά την ίδια μέθοδο ειδοποίησης είχαμε ακολουθήσει και στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Κ.Κ.Π.Α.Π. χωρίς να υπάρξει διαμαρτυρία από κανένα.
  Η κα Μπήτρου ισχυρίζεται ότι έλαβε γνώση της συνεδρίασης μία μέρα πρίν, άρα αν πράγματι ήθελε να συνεργασθεί είχε πολλούς τρόπους να ακολουθήσει, όπως ένα τηλεφώνημα είτε για να ακυρωθεί το παράνομο κατ΄ αυτήν συμβούλιο είτε για να διαμαρτυρηθεί για την αμέλεια μας.
  Δεν το έκανε και προτίμησε την αποχή σ΄ ενα συμβούλιο αρκετά σημαντικό όπως ήταν η έγκριση του οικονομικού πρϋπολογισμού του 2015 στο οποίο ενημερώθηκαν και οι παρόντες για χρέη του Κ.Κ.Π.Α.Π προς τρίτους, ύψους 43673,85 ΕΥRΟ από το 2012.
  Όσο για την τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας θα ανταπαντήσω ότι ΄΄καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται΄΄ πολύ δε περισότερο την όποια Ελεγκτική Αρχή.
  Τέλος για ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με τις παρουσίες των μελών του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Α.Π σας καταθέτω τα παρακάτω στοιχεία των συνεδριάσεων με τους παρόντες και τα συμπεράσματα δικά σας.

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 9η 16-10-2014
  Παρόντες : ΓΚΙΩΝ Κ. – ΒΑΡΒΑΡΟΥ Μ. – ΜΠΗΤΡΟΥ Κ.

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 10η 30-10-2014
  Παρόντες : ΓΚΙΩΝ Κ. – ΒΑΡΒΑΡΟΥ Μ. – ΜΠΗΤΡΟΥ Κ.

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11η 1-11- 2014
  Παρόντες : ΓΚΙΩΝ Κ. – ΒΑΡΒΑΡΟΥ Μ. – ΚΑΊΚΑΣ Γ.(αντί Στόκου Ε.)

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 12η 5-12- 2014
  Παρόντες : ΓΚΙΩΝ Κ. – ΒΑΡΒΑΡΟΥ Μ. – ΜΠΗΤΡΟΥ Κ. – ΑΛΙΦΕΡΗΣ Γ. (αντί Κοράλλη Ν.)

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 1η 9 – 1 – 2015
  Παρόντες : ΓΚΙΩΝ Κ. – ΒΑΡΒΑΡΟΥ Μ. – ΚΟΡΑΛΛΗ Ν.

  ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΩΝ
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Κ.Π.Α.Π

Σχολιάστε