Απάντηση Αλιφέρη στην επιστολή ΜάγειραΟ Δημοτικός Σύμβουλος της Μειοψηφίας κ. Γιώργος Αλιφέρης, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:

“Αγαπητέ κ. Κανατσίδη,
Παρακολουθώντας τις δημοσιεύσεις στην Η/Ν εφημερίδα «porosnews» σχετικά με την απόφαση του ΔΣ για δημιουργία δημοτικής οδού στη θέση «ΦΟΥΡΚΑΡΙ-ΣΑΜΠΑΝΕΪΚΑ», περίμενα ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γκ. Μάγειρας, με τη δημοκρατικότητα που δηλώνει ότι τον διακρίνει, θα ανταποκριθεί στο αίτημά σας να χορηγήσει CD της ηχογράφησης των πρακτικών της εν λόγω συνεδρίασης, ώστε να ενημερωθούν πλήρως οι αναγνώστες σας. Επειδή όμως μέχρι σήμερα ούτε ανταποκρίθηκε, ούτε σας απάντησε καν, εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να σας χορηγήσει το εν λόγω CD, όπως δεν έχει χορηγήσει ποτέ CD από τις συνεδριάσεις του ΔΣ στις Παρατάξεις της Μειοψηφίας ούτε έχει αποδεχτεί ποτέ να γίνει συνακρόασή τους στο γραφείο του. Ύστερα από τα παραπάνω και επειδή στην απάντηση του κ. Μάγειρα, όχι μόνο αναφέρεται το όνομά μου, αλλά μου αποδίδεται και μομφή για όσα συνέβησαν στην εν λόγω συνεδρίαση, παρακαλώ για αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιεύσετε την παρακάτω ανακοίνωση.

Στις 9-11-2004, με Δήμαρχο τον κ. Σ. Σπυρίδωνα και εμένα Πρόεδρο του ΔΣ και εισηγητή του θέματος, μετά από αίτημα του κ. Ι. Σαμπάνη, είχαμε φέρει στο ΔΣ το ίδιο ακριβώς θέμα, το οποίο αποδεχτήκαμε, με γνώμονα την εξυπηρέτηση της συνιδιοκτησίας των δύο Δήμων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας ούτε ένα ευρώ! Εν συνεχεία, στις 29-12-2004, με εισηγητή τον μηχανικό του Δήμου κ. Αν. Ξάνθη, το ΔΣ αποφάσισε την κήρυξη της απαλλοτρίωσης για τη δημιουργία του εν λόγω δρόμου (για την οποία τονίζω ότι δεν θα επιβαρυνόταν οικονομικά ο Δήμος Πόρου).
Φέτος, μετά από έξι και πλέον χρόνια το ίδιο θέμα ήρθε και πάλι στο ΔΣ μετά από αίτημα του ΔΣ Τροιζήνας, το οποίο, παρότι διαβιβάστηκε στο Δήμαρχο Πόρου κ. Δ. Στρατηγό στις 26-8-10, δεν γνωστοποιήθηκε στις Παρατάξεις της Μειοψηφίας επί 7 και πλέον μήνες. Με απόφαση του στις 2.8.2010 ο Δήμος Τροιζήνας «διαπίστωνε την αναγκαιότητα για την κήρυξη απαλλοτριώσεως στη θέση Φουρκαριά Δήμου Πόρου για διαμόρφωση κοινόχρηστης δημοτικής οδού …» και αποφάσιζε την υποβολή αιτήματος στο Δήμο Πόρου για την αποδοχή της εν λόγω απόφασης και την κήρυξη της σχετικής απαλλοτρίωσης. Η Απόφαση αυτή ήταν μεν ομόφωνη, αλλά δεν ψηφίστηκε από τους 17 Δημοτικούς Συμβούλους του ΔΣ Τροιζήνας, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μάγειρας, αλλά μόνο από 10, γιατί οι 7 απουσίαζαν και δεν δικαιολογείται ένας επί 4 χρόνια Πρόεδρος ΔΣ να μην αποδίδει σωστά μια Απόφαση ΔΣ, κάνοντας μάλιστα και εσφαλμένες παρατηρήσεις. Όταν στις 3-3-2011 το θέμα ήρθε στο ΔΣ Πόρου, δεν υπήρχε στο φάκελο της συνεδρίασης, ούτε παραδόθηκε στον Επικεφαλής της Παράταξής μας κ. Γ. Δημητριάδη, η προβλεπόμενη από το νόμο εισήγηση του Δήμου, ενώ δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα πρόχειρο σκαρίφημα ώστε να γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για ποιο δρόμο θα ψηφίσουν. Αντί αυτών κλήθηκε παράνομα να εισηγηθεί το θέμα ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας κ. Π. Πιτσιλός, ενώ προσκλήθηκε (χωρίς να έχει ενημερωθεί η μειοψηφία) και ο Δήμαρχος Τροιζηνίας κ. Ι. Σαμπάνης, ο οποίος και έκανε ομιλία επί του θέματος. Άραγε, ο Δήμαρχος Πόρου, οι 11 Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου δεν επαρκούσαν να εισηγηθούν το θέμα;
Με την παραπάνω απόφαση του ΔΣ Τροιζήνας, την οποία αποδέχτηκε η Παράταξη της Πλειοψηφίας του ΔΣ Πόρου, το ΔΣ καλείτο να αποδεχτεί, όχι μόνο την αναγκαιότητα της δημιουργίας δημοτικής οδού, αλλά και την ανάληψη (απροσδιόριστης) δαπάνης για την απαλλοτρίωσή της. Από την εισήγηση του κ. Δ. Πάνου αντιλήφθηκα ότι από τη δημιουργία της εν λόγω οδού ωφελείται κάποιος κ. Ροσόλυμος, ο οποίος έχει αγοράσει (ή ενοικιάσει) την γύρω έκταση και γι’ αυτό στην εισήγησή μου, με μοναδική πρόθεση να διασφαλίσω τα συμφέροντα του Δήμου μας, είπα τη φράση «εδώ θα έπρεπε να είναι ο κ. Ροσόλυμος και όχι ο Δήμαρχος της Τροιζηνίας», η οποία και εκνεύρισε τον κ. Σαμπάνη. Δηλώνω δε και πάλι, όπως δήλωσα και στη συνεδρίαση, ότι με τη φράση αυτή δεν είχα πρόθεση να τον θίξω, ούτε να τον καταστήσω, όπως είπε, εκπρόσωπο του κ. Ροσόλυμου, καθόσον τον γνωρίζω επί 25 και πλέον χρόνια, από τότε που υπηρετούσε τη θητεία του στο Κ.Ε.ΠΟΡΟΣ, είχαμε άριστη συνεργασία τα τελευταία 12 χρόνια που είναι Δήμαρχος, τον εκτιμώ και τον θεωρώ ηθικό και έντιμο. Τα ίδια αισθήματα πιστεύω ότι είχε και έχει και ο ίδιος για το πρόσωπό μου, όπως και δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του. Εάν μου είχε ζητηθεί να εξηγήσω το νόημα της παραπάνω φράσης, ή ακόμα και να την ανακαλέσω, δεν θα είχα κανένα λόγο να αρνηθώ, όπως και έπραξα προς το τέλος της συνεδρίασης για να λήξουν οι παρεξηγήσεις, αν και ο εκνευρισμός, η στάση και τα λόγια του κ. Σαμπάνη, φιλοξενούμενου του Δημοτικού μας Συμβουλίου, είχαν υπερβεί τα ειωθότα.
Ο κ. Μάγειρας, που ως Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι εκ του νόμου υποχρεωμένος να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, δεν προέβη σε καμία ενέργεια, τόσο στο εν λόγω θέμα, όσο και στο προηγούμενο, όταν δημότης απευθυνόμενος στην Παράταξη της Πλειοψηφίας εξέφρασε τις φράσεις «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ» και «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ» (παρεμπιπτόντως στο θέμα αυτό των περιπτέρων ο κ. Μάγειρας δηλώνει ανακριβώς ότι καταψήφισε την πρόταση της Πλειοψηφίας). Να σημειωθεί ότι τελικά, χάρη στις πιέσεις της Μειοψηφίας, η κήρυξη της απαλλοτρίωσης (δηλαδή η οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Πόρου) εξαιρέθηκε από την Απόφαση, παρότι ο κ. Μάγειρας επέμεινε μέχρι τελευταία στιγμή να την εντάξει σε αυτήν, για να τον διορθώσει στο παρά πέντε ο Δήμαρχος, μετά την αντίδραση του κ. Δημητριάδη.

Tα KOYΪΖ του κ. Μάγειρα μου θύμισαν την ανώνυμη υβριστική και συκοφαντική επιστολή κατά του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη, δύο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του και δύο ευυπόληπτων πολιτών του Πόρου φίλων του, η οποία κυκλοφόρησε προεκλογικά και δεν είχε το σθένος ο Δήμαρχος και η Παράταξή του να την καταδικάσουν.
Επειδή θεωρεί ο κ. Μάγειρας ότι τα ΔΣ των περασμένων ετών (με Πρόεδρο εμένα), τα οποία δεν είχε παρακολουθήσει ποτέ, δεν λειτουργούσαν δημοκρατικά και οι αποφάσεις λαμβάνονταν στα γραφεία, καλό θα είναι να ρωτήσει το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής του που συμμετείχαν σε αυτά, πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις, πώς τις ψήφιζαν και εάν ο τρόπος λειτουργίας του ΔΣ ήταν δημοκρατικός ή όχι. Εγώ του θυμίζω ότι τα 8 χρόνια που ήμουν Πρόεδρος του ΔΣ, από τις αποφάσεις που ελήφθησαν (περίπου 2000) καμία δεν διορθώθηκε και δεν εκδόθηκε σε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, καμία δεν ανακλήθηκε και καμία δεν ακυρώθηκε κατόπιν προσφυγής, σε αντίθεση με τις αποφάσεις της τετραετούς προεδρίας του, το 30% των οποίων επανεκδόθηκαν, ανακλήθηκαν ή ακυρώθηκαν ως παράνομες μετά από υποδείξεις ή προσφυγές της μειοψηφίας. Στου κρεμασμένου λοιπόν το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί.

Υ.Γ
Ποιος Πρόεδρος ΔΣ κ. Μάγειρα έχει να απομαγνητοφωνήσει, επικυρώσει και παραδώσει πρακτικά συνεδριάσεων ΔΣ δύο και πλέον προηγουμένων ετών;
Ποιος Πρόεδρος ΔΣ και Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων δεν έχει συντάξει προϋπολογισμούς- απολογισμούς των κληροδοτημάτων, δεν έχει φροντίσει να εισπραχθούν τα μισθώματα οικιών, καταστημάτων και αγροκτημάτων επί 4 και πλέον έτη;
Ποιος επίσης δεν έχει ενδιαφερθεί να απομακρύνει τους καταπατητές από τα αγροτικά ακίνητα των κληροδοτημάτων, σύμφωνα με Απόφαση του ΔΣ του Πόρου από Νοέμβριο του 2006;
Ποιος δεν έχει ενδιαφερθεί να αξιοποιηθεί το ισόγειο του κτιρίου του Δημαρχείου το οποίο μένει κλειστό για 4 χρόνια;
Τέλος, ποιος Δήμαρχος και ποιος πρόεδρος ΔΣ δεν έχουν απαντήσει σε 40 και πλέον έγγραφα αιτήματα της Μειοψηφίας τα δύο τελευταία έτη, με αποτέλεσμα αυτεπάγγελτα να διατάξει ανακρίσεις η εισαγγελία Πειραιά;”
Σχολιάστε