Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: Ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Αίγινα-Μέθανα-ΠόροIMGP7669Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συγκάλεσε σύσκεψη στις 26 Φεβρουαρίου στο γραφείο του με τον κ. Πάρη Τσάγκαρη (Hellenic Seaways) και τους κ.κ. Γιάννη και Ιωσήφ Λεφάκη (Nova Ferries). Στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Σαρωνικού και η δυσχέρεια επικοινωνίας της Αίγινας με τα Μέθανα και τον Πόρο.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η διαβεβαίωση των ακτοπλόων ότι θα υπάρχει απογευματινό δρομολόγιο κάθε Κυριακή και Τετάρτη για Πόρο, με ενδιαμέσους σταθμούς την Αίγινα και τα Μέθανα, και αναχώρηση από τον Πόρο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη πρωί στις 06.00 π.μ. προς Μέθανα, Αίγινα και Πειραιά μέχρι το Πάσχα.

Κατά την διάρκεια της εορτής του Πάσχα τα δρομολόγια θα πυκνώσουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών, και μετά το πέρας του Πάσχα τα δρομολόγια αυτά θα εκτελούνται καθημερινά κατά διαβεβαίωση των ακτοπλόων.
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Σοφιανός Σπύρος says:

  Από τη στιγμή που θα έχει απογευματινό δρομολόγιο από Πειραιά για Πόρο την Τετάρτη, λογικά την επομένη το πρωί στις 6.00 θα αναχωρεί από Πόρο, δηλαδή Πέμπτη και όχι Τετάρτη πρωί, σωστά? 🙂

 2. Πάνος says:

  Με 2-3 φορές την εβδομάδα δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Ας ελπίσουμε οι εξαγγελίες της Ionis Ferries με το νέο πλοίο “Ιονίς” για καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά μετά το Πάσχα, να μετουσιωθούν σε πράξη ώστε να αναπνεύσει επιτέλους ο Πόρος απ’ τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό.

 3. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Προφανώς θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς τους κκ πλοιοκτήτες διότι μας κάνουν την μεγάλη χάρη αλλά και εκδούλευση προς τον πατριώτη μας αντιπεριφερειάρχη να αυξήσουν τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων κατά δύο την εβδομάδα(φυσικά τις ημέρες που υπολογίζουν να έχουν περισσότερους επιβάτες).Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την συγκρότηση της κρατικής ακτοπλοικής εταιρείας (η ίδρυση της προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ) οποία θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες όχι μόνον των νησιών του Αργοσαρωνικού αλλά και άλλων προβληματικών γραμμών.

 4. Ιωάννης Γκούμας says:

  Τα οχηματαγωγά πάντως μας είναι άχρηστα. Προτίνω να μας βάλουν μικρά όπως το δελφινάκι και άλλα τέτοια, που καίνε λιγότερο, όπως παλιά. Δεν καταλαβαίνω την λογική να πληρώνουμε τόσα καύσιμα βερεσέ. Κάθε φορά, τα ίδια… λείπουν δρομολόγια ή δεν βγαίνουν οι ιδιοκτήτες ή είναι ακριβό το εισητήριο.
  Και για ποιο λόγο; Για να μπορούμε να πηγαίνουμε στις υπηρεσίες της Αθήνας επειδή κάποιος (να μην τον χαρακτηρίσω) έκλεισε τις δικές μας!
  Το κόστος της μετάβασης στην Αθήνα για υπηρεσίες είναι πολύ πιο ακριβό από την λειτουργία των υπηρεσιών τοπικά.

Σχολιάστε