Ανοιχτή συγκέντρωση της «Αλλαγής Πορείας» στο ΣυνοικισμόphotoΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης «Αλλαγή Πορείας» στον Συνοικισμό Πόρου. Η αίθουσα του Ψητοπωλείου  ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΣ, ήταν κατάμεστη και ο κόσμος είχε κατακλύσει και τον προθάλαμο και τους εξωτερικούς χώρους του καταστήματος.

Στη συγκέντρωση ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Δημητριάδης  και οι σύμβουλοι του, ανέπτυξαν τον βασικό άξονα του προγράμματος τους και άκουσαν από το κοινό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνοικισμός.

«Για τον Πόρο, ο Συνοικισμός είναι ξένο σώμα» είπε κάτοικος της περιοχής «Για τους δημοτικούς άρχοντες, το νησί είναι μονάχα η παραλιακή οδός της Σφαιρίας και ο Συνοικισμός, έχει αφεθεί στην τύχη του. H Αστυνομία, ούτε που περνάει από την περιοχή».

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ο Συνοικισμός χρειάζεται ανάπλαση που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της περιοχής. «Τα μονοπάτια και οι εσωτερικοί δρόμοι του Συνοικισμού, είναι σε άθλια κατάσταση» είπαν.

Επίσης, ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και αφορά την ασφάλεια των παιδιών τους, είναι η έλλειψη σήμανσης στον κεντρικό δρόμο, στο σημείο που φιλοξενείται η παιδική χαρά της περιοχής. «Τα παιδιά μας κινδυνεύουν. Εκτός από τους ντόπιους οδηγούς, κυκλοφορούν με μεγάλη ταχύτητα γουρούνες με τουρίστες το καλοκαίρι. Πρέπει να μπουν ταμπέλες για τους οδηγούς, πριν θρηνήσουμε θύματα» τόνισαν.

Ο Γιάννης Δημητριάδης άκουσε με προσοχή τους κατοίκους της περιοχής απαντώντας τις ερωτήσεις τους. Προσθέτοντας ότι με πρωτοβουλία της παράταξης του και με την ανιδιοτελή εργασία ξυλουργού, τους προηγούμενους μήνες, επισκευάστηκε η πόρτα της παιδικής χαράς και άλλες φθορές.

Ο επικεφαλής της “Αλλαγής Πορείας” ζήτησε από τους κατοίκους, να εκλέξουν δημοτικό σύμβουλο – κάτοικο της περιοχής, ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση τους στο Δ.Σ. για να μεταφέρονται τα προβλήματα στη δημοτική αρχή.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με θέματα γενικού  ενδιαφέροντος, σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές.
Σχολιάστε