Διεκόπη η δίκη για την υπεξαίρεσηΔιεκόπη για την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η δίκη για την μεγάλη υπεξαίρεση στον Δήμο Πόρου, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Κατηγορούμενες για αυτή την υπόθεση είναι η πρώην ταμίας του Δήμου Πόρου Αγγελική Ασημομύτη και η Τόμυ Ηρειώτη.
Όπως αναφέρεται στο 148/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, η Ασημομύτη «Ιδιοποιήθηκε τμηματικά συνολικό ποσό 576.697,85 ευρώ, αφαιρώντας τα χρήματα αυτά από το χρηματοκιβώτιο, και —–ενσωματώνοντάς τα στη δική της περιουσία, γνωρίζοντας ότι αυτά ανήκουν στο Δήμο Πόρου».
Για την Ηρειώτη το βούλευμα αναφέρει: «Έπεισε την Αγγελική Παπακυριακού να εκδώσει ψευδή βεβαιώσεις …. και απέκτησε τμηματικά από την Αγγελική Παπακυριακού το συνολικό ποσό των 576.697,85 ευρώ, εν γνώσει της ότι η πρώτη το είχε ιδιοποιηθεί παρανόμως, ενσωματώνοντάς τα, στη δική της περιουσία, γνωρίζοντας ότι αυτά ανήκουν στο Δήμο Πόρου».
Στο ίδιο επίσης βούλευμα, διατάσσεται η διατήρηση της προφυλάκισής τους, για την πρώτη έως 11-11-2012 και για την δεύτερη έως 16-11-2012.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα mellon.gr το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της Παπακυριακού – Ασημομύτη, για διακοπή της δίκης λόγω επείγουσας ανάκρισης πελάτη του, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τη αναβολή της δίκης ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσοστόμης Ηρειώτη.
Επίσης το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Ηρειώτη για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής, επειδή η απόφαση ορισμού από τον Δήμο Πόρου, ήταν γραμμένη με λάθος διατύπωση.
Η συνέχεια της δίκης ορίστηκε για τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στην ίδια αίθουσα του Κακουργιοδικείου Πειραιά.
Πηγή: mellon.gr
Σχολιάστε