Αναστολή της επικείμενης απενεργοποίησης μετρητών της ΔΕΗ- Σχετική ενημέρωση από τον Ε.Ε.Σ.Π.LOGO-_._._._Από το Δ.Σ. του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση:

«Το Δ.Σ του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με αφορμή τις πληροφορίες για εντολές διακοπής παροχών ρεύματος σε επαγγελματίες και ιδιώτες του Πόρου, με μια σειρά από παρεμβάσεις στο Πρόεδρο της ΔΕΗ, τη Διοίκηση της ΔΕΔΗΕ και σε όλες τις Πολιτικές Αρχές της περιοχής (Βουλευτές Α’ Πειραιά, Περιφέρεια Αττικής, Δήμο Πόρου), πέτυχε να αναστείλει για ένα μήνα, τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στον Πόρο και τη Τροιζηνία τη Τετάρτη 10/2/2016.

Το Δ.Σ οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα. Ελένη Σταματάκη και τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα του Συλλόγου για αναστολή των διακοπών ρεύματος.

Στις παρεμβάσεις μας εκτός της αίτησης για αναστολή των διακοπών, δεσμευτήκαμε πως θα ενημερώσουμε αναλυτικά τα μέλη μας για τις δυνατότητες που παρέχει η ΔΕΗ για ρύθμιση οφειλών και ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος.

Γιαυτό σας αναφέρουμε τα εξής:

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Οι ρυθμίσεις οφειλών γίνονται πολύ εύκολα από το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, στο τηλέφωνο 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 16:00). Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών περιλαμβάνει, ευνοϊκότερους όρους ρύθμισης μακροχρόνιων οφειλών και περισσότερες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ μέσω βιώσιμων διακανονισμών, προσφέροντας: –

10% προκαταβολή και έως 36 μηνιαίες Δόσεις για Οικιακούς πελάτες, Μικρομεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία εξόφλησης λογαριασμών και τήρησης προηγούμενων διακανονισμών Η προκαταβολή του 10% μπορεί να πληρωθεί σε 15 ημέρες από την ημερομηνία ρύθμισης.

– Πολυάριθμες άτοκες δόσεις για τους Ευάλωτους Πελάτες, όπως δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, άτομα με αναπηρία, κ.λπ. με βάση τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια

ΜΗΤΡΩΟ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών εντάσσονται Οικιακοί Πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και μόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της κύριας κατοικίας τους, εφόσον είναι άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και υπερήλικες, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε κατηγορία.

Στους Ευάλωτους Πελάτες παρέχονται ειδικά μέτρα προστασίας, όπως είναι προθεσμία εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης τουλάχιστον σαράντα ημερών, δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης, αναστολή της δυνατότητας του προμηθευτή να δώσει εντολή απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) παρέχεται για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα για άτομα χαμηλού εισοδήματος, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, μακροχρόνια άνεργους, ΑΜΕΑ και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Πληροφορίες για τους δικαιούχους δίδονται στο τηλέφωνο 11770 Αιτήσεις παραλαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια εκάστοτε έτους. Στις περιπτώσεις αυτές, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Τιμολογίου, αυτό θα εφαρμόζεται για το υπόλοιπο διάστημα του έτους.

Οι αιτήσεις για το Μητρώο Ευάλωτων Πελατών και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλλονται:

 1. Ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΔΕΔΔΗΕ : deddie.gr
 2. Τηλεφωνικά στο 11770, Δευτέρα έως Παρασκευή : 7 π.μ.- 7 μ.μ.
 3. μέσω ΚΕΠ

Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. είναι πάντα στη διάθεση των επιχειρήσεων του Πόρου και των Οικογενειών τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμβουλή μέσω του Νομικού Συμβούλου κ. Σ. Τσολάκου:

Πρόεδρος: Δημήτρης Συξέρης Τηλ. 6970801255

Αντιπρόεδρος: Τάσος Παπαχρήστου Τηλ. 6945954217

Αντιπρόεδρος: Παντελής Κουνέλης Τηλ. 6973600425

Γεν. Γραμματέας: Χρήστος Κούλης Τηλ. 6986986438

Ταμίας: Νεκτάριος Παύλου Τηλ. 6942414150

Έφορος Δημ. Σχέσεων: Βασίλης Μουρτζούκος Τηλ. 6972900533

Έφορος Δημ. Σχέσεων: Μιχάλης Χατζηαναστασίου Τηλ. 6976783319»
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Επειδή το ζήτημα αφορά περισσότερους απο 100 επαγγελματίες και ιδιώτες στον Πόρο και η παράταση που δόθηκε απο τον Πρόεδρο της ΔΕΗ είναι αυστηρά για 30 ημέρες, παρακαλούμε να σπεύσουν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις ρυθμίσεις των οφειλών τους.

  Εκ μέρους του Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π.

  Δημήτρης Συξέρης
  Πρόεδρος Ε.Ε.Σ.Π.

 2. Γιάννης Δόσκαρης says:

  Από πληροφορίες που έχω, αν κάποιος είχε κάνει ρύθμιση και την έχασε, λόγω καθυστέρησης κάποιας πληρωμής, η ΔΕΗ δεν κάνει άλλη ρύθμιση και κάνει απαιτητό όλο το ποσό, κάτι που είναι αδύνατον για πολλούς συμπατριώτες μας. Μια δεύτερη ευκαιρία νομίζω ότι θα ήταν προς όφελος και της ΔΕΗ ή κάποια διαφορετική ρύθμιση.

Σχολιάστε