Ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ.Π για το ζήτημα των καταγγελιών κατά των επιχειρήσεωνLOGO-_._._._To Δ.Σ. του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τις ενέργειες του Δ.Σ σχετικά με συνεχείς καταγγελίες κατά επιχειρήσεων του Πόρου:

“Το Δ.Σ του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με γνώνονα την προστασία των μελών του και για την αντιμετώπιση της μάστιγας των “επώνυμων-ανώνυμων” καταγγελιών εναντίον πολλών επιχειρήσεων του νησιού, απέστειλε προ ημερών επιστολή στο Α.Τ Πόρου, ζητώντας να τηρείται από τους Αξιωματικούς Υπηρεσίας, διαδικασία για εξακρίβωση των στοιχείων όσων καταγγέλουν τηλεφωνικά παραβάσεις από επιχειρήσεις, ειδικά υγιειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Αυτό είναι απαραίτητο γιατί οι 9 στις 10 τηλεφωνικές καταγγελίες κατά επιχειρήσεων είναι από άτομα που δηλώνουν πλαστά ή ανύπαρκτα στοιχεία και καλυπτόμενα πίσω από την ουσιαστική ανωνυμία, ενεργοποιούν τον ελεγκτικό μηχανισμό της Αστυνομίας σε μια ξεκάθαρα χαλκευμένη επίθεση εναντίον σκληρά εργαζόμενων επαγγελματιών. Μάλιστα για να διευκολύνει το έργο της Υπηρεσίας, ο Σύλλογος προμηθεύτηκε και θα διαθέσει δωρεάν στο Α.Τ Πόρου σύστημα αναγνώρισης τηλεφωνικών κλήσεων για την αποτροπή κακόβουλων ενεργειών που έχουν σαν στόχο την διατάραξη του ομαλού επιχειρηματικού κλίματος στον Πόρο.

 

Σε αυτά τα πλαίσια είναι τουλάχιστον λυπηρό, το ότι στον ακύρηχτο πόλεμο καταγγελιών με στόχο επιχειρήσεις του νησιού μας, διαπιστώσαμε πως συμμετέχει και ο ίδιος ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης. Συγκεκριμένα, από τα μέσα έως τέλος Ιουλίου έγιναν εντατικοί έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Πόρου σε πολλές επιχειρήσεις της Σφαιρίας, έπειτα από καταγγελία για διαφημιστικές ταμπέλες και αναλόγια τιμοκαταλόγων, καθώς και για τραπεζάκια που είχαν 4-5 επαγγελματίες για να ξεκουράζονται από τις πολύωρες αναμονές της εργασίας τους.

 

Έπειτα από αιτήματα επαγγελματιών για συνδρομή του Ε.Ε.Σ.Π. στη διερεύνηση της υπόθεσης, το Δ.Σ του συλλόγου έλαβε και κατέθεσε Εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά στο Λιμεναρχείο Πόρου για να λάβει γνώση του περιστατικού. Η έγγραφη απάντηση του Λιμεναρχείου αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη στα μέλη του Δ.Σ, διότι την καταγγελία είχε υποβάλει στις 8/7 στο Λιμεναρχείο ο ίδιος ο Δήμαρχος Πόρου καταγγέλοντας «όλες τις πινακίδες, τα τραπέζια και τα αναλόγια που έχουν τοποθετηθεί από διάφορους καταστηματάρχες επί της χερσαίας ζώνης λιμένα, όπως και για όλα τα περιστατικά άγρας στο λιμάνι και παράνομης καβοδεσίας» (απόσπασμα βιβλίου συμβάντων Λιμεναρχείου Πόρου).

 

Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. εκφράζει την πλήρη αντίθεση του σε κάθε επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία που προκαλεί αναστάτωση στη λειτουργία των επιχειρήσεων και δεν αφορά σοβαρά υγιειονομικά ζητήματα (αλλοιωμένα τρόφιμα και λοιπές υγιειονομικές παραβάσεις), για τα οποία ο Ε.Ε.Σ.Π. είναι ο πρώτος που θα στηλιτεύσει τους κακούς επαγγελματίες και θα ζητήσει την τιμωρία τους”.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Δικαίως διαμαρτύρεται ο ΕΕΣΠ για τις ανώνυμες ή και επώνυμες καταγγελίες με τις οποίες καταγγέλλονται ανυπόστατες παραβάσεις.Πιστεύω μάλιστα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο ΕΕΣΠ ή ακόμη και η λαμβάνουσα την καταγγελία αρχή ,αυτεπαγγέλτως,θα πρέπει να προβαίνουν σε ποινική δίωξη του καταγγέλλοντος για ψευδή καταμήνυση.Διαφωνώ όμως κάθετα και κατηγορηματικά με την άποψη ότι μικροπαραβάσεις θα πρέπει να μη λαμβάνονται υπ’ όψιν.Και τούτο διότι είτε μικρή είτε μεγάλη η παράβαση είναι παράβαση,δηλαδή πράξη κολάσιμη.Το “έλα μωρέ ,δεν βαριέσαι τώρα ,μια μικροπαραβασούλα έκανε”πρέπει να σταματήσει.Τέλος επισημαίνω ότι και οι σκληρά εργαζόμενοι επαγγελματίες είναι και αυτοί πολίτες του ιδίου κράτους δικαίου με τους υπολοίπους και δεν προβλέπεται να τυγχάνουν κάποιου είδους ασηλίας.Τι θα γινόταν εάν ο κάθε κάτοικος αυτού του νησιού έκανε και από μια μικροπαραβασούλα (κατά την άποψή του) η οποία όμως ενοχλούσε έστω και ελάχιστα τον διπλανό του;

Σχολιάστε