Αναθηματική πλάκα στη μνήμη του Ναυάρχου Δημήτρη Κιοσσέφωτό: koutouzis.gr

φωτό: koutouzis.gr

Για τα 30 χρόνια από του θανάτου του Ναυάρχου Δημήτρη Κιοσσέ, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μιας αναθηματικής πλάκας στην οικία του.
Ο Ναύαρχος Δημήτρης Κιοσσές διατέλεσε Αρχηγός του Γεν. Επιτ. Ναυτικού και υπήρξε κυβερνήτης της κορβέτας «Κριεζής», που μαζί με την κορβέτα «Τομπάζης» με κυβερνήτη τον Πλωτάρχης Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, συμμετείχαν στην Απόβαση της Νορμανδίας τον Ιούνιο του 1944.
Ο ύπαρχος του “Κριεζής” Γρηγόριος Παυλάκης τιμήθηκε το 2004 με τον τίτλο του Ιππότη της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας σε επετειακή τελετή που έγινε στη Γαλλία.
Troops_crouch_down_on_Sword_Beach
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Άρις Αντάνης says:

  Επιτέλους!!! Να και μια αναθηματική πλάκα αφιερωμένη σε έναν, εκ Πόρου ορμώμενο, ευπατρίδη, έναν άνθρωπο με προσωπικότητα και με παράστημα!
  Ο Ναύαρχος Δημήτριος Κιοσσές, με την ιστορία του, τίμησε τον Πόρο, γενικά, αλλά είναι άκρως τιμητικό και για μένα προσωπικά το γεγονός ότι υπήρξε φίλος του πατέρα μου, Παναγιώτη Αριστ. Αντάνη.
  Μπορεί να άργησε η ανάρτηση της τιμητικής πλάκας, αλλά η εκδήλωση γίνεται σε μια εποχή που γύρω μας υπάρχει έλλειμμα παραστημάτων και πλεόνασμα… “αποστημάτων”.
  Αριστείδης Παναγ. Αντάνης
  Δημότης Πόρου

Σχολιάστε