Αναζητείται «νέα αρχή» για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο ΤροιζηνίαςΗ παραίτηση του  κ. Κώστα Μοσχογιάννη, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Τροιζηνίας και κατ  επέκταση του προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τροιζηνίας (Α.Σ.Τ), θα επιφέρει αναδιάρθρωση στο προεδρείο του Α.Σ.Τ.  Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Μοσχογιάννη, η οποία δημοσιεύεται στη διαδικτυακή εφημερίδα του κ. Βασίλη Κουτουζή ( http://www.koutouzis.gr/TROIZHNIA-169.htm), η παραίτηση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

http://www.koutouzis.gr/TROIZHNIA-169.htm

http://www.koutouzis.gr/TROIZHNIA-169.htm

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

 «ΠΡΟΣ: κ.  Δήμαρχο Δήμου Τροιζηνίας

ΘΕΜΑ: Υποβολή παραίτησης Δημοτικού Συμβούλου

                Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Τροιζηνίας για προσωπικούς λόγους και παρακαλώ για την ανάληψη των προβλεπομένων διαδικασιών για την αντικατάσταση μου.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου αλλά και για την καλή συνεργασία που είχαμε από τη αρχή της συνεργασίας μας.

                Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και υπαλλήλους του Δήμου, ειδικά στον τομέα της ευθύνης μου, για τη συνεχή προσπάθεια τους να  εκτελούν  τα  καθήκοντα τους,    κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τα διατιθέμενα μέσα  και  προσωπικό.

                Τέλος θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδημότες μου που όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους , δίνοντας μου τη δυνατότητα να τους εκπροσωπώ.

                                        Γαλατάς  17 Ιουνίου 2013» 

Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας κ. Σάββας Αθανασίου, απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Πόρου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Πόρου , με την οποία αναφέρει:

Αγαπητέ δήμαρχε
Επειδή επίκειται αναδιάρθρωση του προεδρείου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου  Τροιζηνίας, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής και να κάνει έκκληση για ορισμένα πράγματα:
1.Να συνεννοηθούν όλες οι δυνάμεις – παρατάξεις για την διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος ανάπτυξης για όλη την Τροιζηνία, μέσω του Αναπτυξιακού Συνδέσμου. Υπάρχει χρόνος για να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις.
2. Οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο γίνονται επειδή ουσιαστικά υπάρχει μονοκομματική και μονόπλευρη διαχείριση των χρημάτων του Αναπτυξιακού.
3. Για το λόγο αυτό, απαιτείται οι τρεις παρατάξεις του δήμου Πόρου και το Δίκτυο Πολιτών να συνεννοηθεί πως πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός των έργων του Αναπτυξιακού Συνδέσμου.
4. Εκτός από το πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων απαραίτητο είναι να βρεθεί το άτομο ή τα άτομα που θα στελεχώσουν τον Αναπτυξιακό και θα υλοποιήσουν τις συμφωνίες όλων των παρατάξεων.
5. Επειδή η πρόταση μας αυτή απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του δήμου Τροιζηνίας, κάνω έκκληση στον δήμαρχο Πόρο κ. Δ. Στρατηγό και στους συμβούλους της πλειοψηφίας, καθώς και στους επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ι. Δημητριάδη και ελάσσοντος κ. Δ. Πάνου, για διαμόρφωση κοινών θέσεων και απόψεων.
6. Στην περίπτωση που υπάρξουν αρνητές μια συλλογικής προσπάθειας ανασύνταξης του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τροιζηνίας και ακολουθηθούν προσωπικές επιλογές και στρατηγικές να καταγγελθούν ομαδικά.
Η πρόταση μου θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί και να ληφθούν αποφάσεις πριν την συγκρότηση του νέου προεδρείου.
Υ.Γ.΅Δεν θα ασχοληθώ με τους λόγους της παραίτησης του προέδρου επειδή υπάρχει επιστολή. Αλλά νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει.
Ευχαριστώ

Σάββας Ν. Αθανασίου

Εντωμεταξύ, συνεδρίασε   16-7-13,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τροιζηνίας, μετά την παραίτηση του Προέδρου του  και Δημοτικού Συμβούλου  κ. Κωνσταντίνου Μοσχογιάνη και εξέλεξε νέο πρόεδρο  του τον αντιδήμαρχο του Δήμου Τροιζηνίας  κ. Νίκο Στράτο Δαρσινό.
Σχολιάστε