Αλαλούμ με τα ναυτικά σαλόνια – Ανακοίνωσε η ΕΠΕΣΤ με το ΗΑΤΤΑ έκθεση στον ΠόροIMGP0158Σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού φέρνει η κοινή ανακοίνωση της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισµού (ΕΠΕΣΤ) και του Συνδέσµου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), όπου ανακοινώνεται η συνδιοργάνωση του 13ου East Med Yacht Show, στον Πόρο (2-7 Μαΐου).

Η ανακοίνωση των δυο φορέων, έχει προκαλέσει ερωτηματικά, καθώς “αδειάζει” τόσο τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), όσο και τον Δήμο Πόρου, που έσπευσαν να ανακοινώσουν τη διοργάνωση του East Med Yacht Show από τον ΕΣΜΕΘ. Μάλιστα, σε δελτίο τύπου ο Δήμος Πόρου, είχε αυθαίρετα ισχυριστεί, ότι η ΕΠΕΣΤ θα συνδιοργανώσει το σαλόνι μαζί με τον ΕΣΜΕΘ, γεγονός που εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ανακριβές.

Όπως τελικά ανακοινώθηκε χθες, παρτενέρ της ΕΠΕΣΤ στη διοργάνωση θα είναι ο ΗΑΤΤΑ (κι όχι ο ΕΣΜΕΘ) και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σαλόνι στον Πόρο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και θα συμμετέχουν σκάφη με ελληνική σημαία και κάποια ευρωπαϊκά που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος.  

Οι δυο φορείς έχουν προγραμματίσει κοινή συνέντευξη τύπου που θα πραγµατοποιηθεί στα γραφεία του ΗΑΤΤΑ (Ξενοφώντος 14, Σύνταγµα, 1ος όροφος) την Πέµπτη 20 Φεβρουαρίου στις 12.30, για να συζητηθούν οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί το 13ο East Med Yacht Show.

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις του Δήμου Πόρου, του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) αλλά και της νεοϊδρυθείσας ένωσης Greek Yachting Association (GYA), η οποία διοργανώνει αντίστοιχη έκθεση στο λιμάνι του Ναυπλίου την ίδια περίοδο.

Μάλιστα ρίχνοντας μια ματιά στις ιστοσελίδες των εκθέσεων του Πόρου και του Ναυπλίου, βλέπουμε πως οι μέχρι σήμερα συμμετοχές γέρνουν την πλάστιγγα της επιτυχίας προς το Ναύπλιο καθώς 70 σκάφη έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ στην έκθεση του Πόρου, μόλις 7.

Φυσικά μετά τη σημερινή εξέλιξη τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν, καθώς ο παραδοσιακά μεγάλος “παίχτης” στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού, θεωρείται η ΕΠΕΣΤ.

Το όλο θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις καθώς n Ενωση Πληρωµάτων Θαλαµηγών Σκαφών, είχε καταγγείλει τον Ελληνικό Σύνδεσµο Μεσιτών Εµπειρογνωµόνων Θαλαµηγών (ΕΣΜΕΘ) πως με την έκθεση στον Πόρο, γίνεται προσπάθεια έµµεσης άρσης του καµποτάζ στο θαλάσσιο τουρισµό και είχε προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που θα εκτίθεντο σκάφη µε ξένες σηµαίες, n Ενωση Πληρωµάτων Θαλαµηγών Σκαφών θα ζητούσε από τα τοπικά λιµεναρχεία, την εγκυρότητα των πιστοποιητικών τους για άδεια εκτέλεσης ναύλων, όπως επίσης και της νόµιµης επάνδρωσης τους.

Το επόμενο βήμα για τους διοργανωτές του East Med Yacht Show – όποιοι κι αν είναι αυτοί – θα είναι, προφανώς, η στενή παρακολούθηση των έργων που πραγματοποιούνται στο λιμάνι του Πόρου.  Αυτό αναμένεται να είναι και το μεγάλο στοίχημα για όλους.

Μ.Κανατσίδης
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Πάνος Θεοχάρης says:

    Πως μια θετική εξέλιξη παρουσιάζεται με μελανά χρώματα για ακόμα μια φορά από το Porosnews.

    Δυστυχώς η νοοτροπία αυτή κάνει κακό στον τόπο μας.

    Ακόμα θα ήθελα να μας εξηγήσει ο κ. Κανατσίδης γιατί αδειάζει τον Δήμο, και πόσο φταίει τελικά ο Δήμος που οι διάφορες ενώσεις είναι σε μια διαμάχη μεταξύ τους……

Σχολιάστε