Αλλαγή φρουράς στην Αττική: Τα νησιά των… ανατροπώνfoto 5Αλλαγή πολιτικού προσωπικού επεφύλαξαν οι εκλογικές αναμετρήσεις της 18ης και της 25ης Μαΐου στην Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα σε αρκετούς Δήμους του Αργοσαρωνικού.

Οι αλλαγές επήλθαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, με άνετη επικράτηση υποψηφίων, ενώ σε κάποιες άλλες – ειδικότερα στον δεύτερο γύρο – έπειτα από ολονύκτιο θρίλερ.

Η πρώτη μεγάλη ανατροπή έγινε στον πρώτο γύρο των αυτόδιοικητικών εκλογών στις 18 Μαΐου, στον Δήμο Πόρου, όπου επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση ο Γιάννης Δημητριάδης (56%) με αντίπαλο τον Σπύρο Σπυρίδωνα.

Η αλλαγή… πορείας του Πόρου, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο ιστορική νίκη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ υποψήφιος Δήμαρχος στο νησί, καθώς εκλέχθηκε ένας νέος άνθρωπος, που στάθηκε απέναντι από το οικονομικό και κοινωνικοπολιτικό κατεστημένο δεκαετιών, του νησιού.

Στον Δήμο Τροιζηνίας- Μεθάνων, η εκλογή του Κώστα Καραγιάννη ήρθε με μεγαλύτερη άνεση στον δεύτερο γύρο (62%) – με αντίπαλο τον Ν. Δαρσινό – καθώς στον πρώτο γύρο, οι υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν τρείς (Σ. Αθανασίου).

Δημητριάδης και Καραγιάννης

Δημητριάδης και Καραγιάννης

Στο πρόσωπο του Κώστα Καραγιάννη, το εκλογικό σώμα στην Τροιζηνία και τα Μέθανα, είδε το νέο και το διαφορετικό. Έναν τεχνοκράτη, με απήχηση και κοινή αποδοχή.

Γ. Κουκουδάκης - Πηγή Φωτογραφίας: Φωνή της Ύδρας

Γ. Κουκουδάκης – Πηγή Φωτογραφίας: Φωνή της Ύδρας

Ανατροπή σκηνικού και μεγάλη έκπληξη είχαμε και στον Δήμο Ύδρας.  Εκεί το θρίλερ διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τελικό νικητή τον 36χρονο Γιώργο Κουκουδάκη με 50,57% και μόλις 24 ψήφους διαφορά από τον απερχόμενο Δήμαρχο Άγγελο Κοτρώνη.

Δημήτρης Μούρτζης

Δημήτρης Μούρτζης

Στον Δήμο Αίγινας κόντεψαν να σπάσουν καρδίες, αφού το αποτέλεσμα κρίθηκε κυριολεκτικά στο… νήμα, με την επικράτηση του Δημήτρη Μούρτζη, ο οποίος κέρδισε με 32 ψήφους διαφορά και ποσοστό 50,34%, με αντίπαλο τον Παναγιώτη Κουκούλη.

Στα υπόλοιπα νησιά της Αττικής, είχαμε:

Στον Δήμο Σαλαμίνας, επίσης την ανατροπή στον δεύτερο γύρο, με  Δήμαρχο την Νάννου – Παπαθανασίου Ι. με 54,63% με αντίπαλο τον Τσαβαρή Ιωάννη.

Στον Δήμο Αγκιστρίου, από την πρώτη Κυριακή την επανεκλογή του Δημάρχου Ιωάννη Αθανασίου με ποσοστό 58,86%.

Στον Δήμο Σπετσών, την επανεκλογή του Παναγιώτη Λυράκη με ποσοστό 66%.

Τέλος στο Δήμο Κυθήρων, είχαμε και εκεί ανατροπή με την εκλογή του Χαρχαλάκη Ευστράτιου με 57,26%.

Συνοπτικά στα νησιά της Αττικής τα αποτελέσματα έφεραν έξι νέους δημάρχους, την επανεκλογή δυο νυν δημάρχων, ανατροπή στο Δήμο Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη και φυσικά την μεγαλύτερη ανατροπή σκηνικού απ’ όλες τις παραπάνω με την εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια και του Τάκη Χατζηπέρου στα νησιά.

Με λίγα λόγια, από την 1η Σεπτεμβρίου το πολιτικό προσωπικό στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι πολύ διαφορετικό και όλοι, θα περιμένουμε τις πρώτες κινήσεις των νεοεκλεγέντων.

Σιδεροκέφαλοι…

 

 

 
Σχολιάστε