Αλλαγή Πορείας: Τι έλεγε η Δημοτική Αρχή Πόρου για τους χειρισμούς στην υπόθεση της υπεξαίρεσηςΤα ακριβή απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από την επίσημη ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Πόρου Δ. Στρατηγός στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους πολίτες του Πόρου στις 9 Ιουνίου 2011 στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη, δημοσιοποιεί με ενημερωτικό δελτίο, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Δ.Σ. Πόρου, «Αλλαγή Πορείας», αναφορικά με το τι έλεγε η δημοτική αρχή Πόρου, για τους χειρισμούς της υπόθεσης της μεγάλης υπεξαίρεσης από τα ταμία του Δήμου Πόρου.

α) Για τους δικηγόρους:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «…Προχωρήσαμε με αυτούς τους δύο (2) δικηγόρους κ. Δημητριάδη και το ξέρετε καλά, γιατί διαχειρίστηκαν το θέμα ευθύς εξ’ αρχής και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπαμε βεβαίως και ο δικηγόρος που προτείνατε να λάβει μέρος στις δικαστικές διαδικασίες …Έναν νομικό, τον οποίο τον είχα μέχρι χθες αντίπαλο στις δημοτικές εκλογές, πώς να τον εμπιστευτώ; Αλλά παρόλα αυτά …Μετά, όταν θα πάμε στο ακροατήριο, στα δικαστήρια πολύ σύντομα, προβλέπεται να βάλεις κι άλλους. Εκεί είπα ναι, βεβαίως! Και γράφτηκε και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όποιον θέλετε
…Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι είπαμε στην ακροαματική διαδικασία, στα δικαστήρια, βεβαίως ναι στον κ. Αντωνιάδη. Ο οποίος θα λάβει γνώση μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση, πλήρης και όλου του φακέλου. Υπάρχει στην απόφαση του Δ.Σ. … Πρόσβαση σας είπα ευθύς εξ’ αρχής ότι μόλις τελειώσει η διαδικασία, θα έχουν άπαντες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Άπαντες! Σε οποιοδήποτε έγγραφο υπάρχει. Και αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει. Δεν έχω διάθεση να αποκρύψω τίποτα κι από κανέναν».
Π. ΚΑΙΚΑΣ: «Εγώ επειδή θέλω να ακούω την αντιπολίτευση, κακώς έκαναν που δεν πήγε κάποιος δικηγόρος, γιατί άμα έμπαινε κάποιος δικηγόρος από εσάς, θα σταματούσα να σας ακούω. Ενώ τώρα κακώς κάναμε».

β) Για τον διοικητικό έλεγχο:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «…Ζήτησα άμεσο έλεγχο σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα πρόσωπα και σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου και ότι έχει σχέση με το Δήμο. Παντού τα πάντα. Κι από εκεί θα αποδοθούν ευθύνες, εάν υπάρχουν σε διοικητικό επίπεδο ή σε πειθαρχικό ή σε νομικό …Μη νομίζετε ότι μία τέτοια υπόθεση κλείνει, κουκουλώνεται. Ίσα – ίσα. Όσο περνούν οι μέρες, ανοίγει περισσότερο κι αυτό είναι καλό. Αυτό είναι καλό. Πολύ καλό
…Με τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που απαντήσαμε αμέσως στο κάλεσμά τους για το τι γίνεται στον Πόρο, όπως αμέσως το ίδιο βράδυ ενημέρωσα τηλεφωνικώς τον πολιτικό μου Προϊστάμενο, τον Περιφερειάρχη και την άλλη μέρα το πρωί εγγράφως και μέχρι σήμερα παρακαλάμε να μας στείλουν επιθεωρητές επί παντός επιστητού.»
ΜΠΟΥΡΑΣ (Δικηγόρος κ. Στρατηγού): «Ειδοποιήσαμε από την επομένη αμέσως το πρωί που ήταν εργάσιμη ώρα και το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών και τα δύο έχουν υποσχεθεί από την επόμενη αμέσως μέρα ότι θα στείλουν κατευθείαν τους ελεγκτές τους, και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Ρακιντζής, έχει ενημερωθεί για το όλο θέμα, ώστε και αυτός επειδή εμπίπτει λόγω αρμοδιότητας ……Επίσημα τους έχουμε καλέσει εκατό (100) φορές να έρθουν.»

γ) Για την ΕΔΕ:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Μόλις ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, παράλληλα θα φύγει το ερώτημα, αύριο το πρωί, για το Υπουργείο Εσωτερικών για το τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσουμε, έτσι ώστε να αποφανθεί και ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος».
ΠΙΤΣΙΛΟΣ (Δικηγόρος κ. Στρατηγού): «Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια ΕΔΕ, η οποία αφορά την πειθαρχική διαδικασία… θα είναι σε θέση να ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες …κι από εκεί και πέρα να εξελιχθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία, ανάλογα και με τις διαπιστώσεις που θα προκύπτουν …Στοιχείο της όλης διοικητικής διαδικασίας, στο οποίο γίνεται και παρεμπίπτων έλεγχος, σε ότι αφορά τον καταλογισμό της ευθύνης, είναι και η υποχρεωτική παραπομπή του προσώπου ή των προσώπων τα οποία θα αναδειχθούν ως υπαίτια μέσα από την πειθαρχική διαδικασία της ΕΔΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό …Αυτό είναι μία διαδικασία, η οποία θα γίνει αμέσως με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και που εκεί θα εμπλακεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να προβεί σε καταλογισμό της αστικής απαίτησης του Δήμου σε βάρος των υπαιτίων προσώπων. Εκεί παρεμπιπτόντως θα ελεγχθούν και τυχόν πλημμέλειες άλλων φορέων ή άλλων προσώπων ή στελεχών
…Επειδή η ποινή η οποία θα προβλέπεται θα εκφεύγει της αρμοδιότητας για την επιβολή ποινής του Δημάρχου, να προχωρήσει σε ανώτερο επίπεδο, δηλαδή υπηρεσιακά συμβούλια και μία διαδικασία διοικητική η οποία θα αναδείξει τυχόν συμμετοχή άλλων, εάν αυτό υπονοείτε, ή άλλες πλημμέλειες τυχόν συμπεριφοράς υπηρεσιακών παραγόντων, εντός του Δήμου …Κατά συνέπεια, είναι μία διαδικασία η οποία θεωρητικά διασφαλίζει όλα αυτά τα ενδεχόμενα».
Σχολιάστε