“Αλλαγή Πορείας” : Κ.Ε. Πόρος – S.O.S.Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου, αναφορικά με τις επικείμενες εξελίξεις με το στρατόπεδο του Πολεμικού Ναυτικού «Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος»:

Η παράταξη μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πόρου εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις επικείμενες εξελίξεις αναφορικά με το στρατόπεδο του Πολεμικού Ναυτικού «Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος».
Μετά τη διακοπή λειτουργίας του ως κέντρου εκπαίδευσης το 2012 και τη διακοπή λειτουργίας του ως κέντρου εκπαίδευσης υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων του ΛΣ-ΑΚΤ τον τελευταίο μήνα, επίκειται, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και η συνολική διακοπή της λειτουργίας του μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , είναι πιθανό το στρατόπεδο να μεταβιβαστεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μετατραπεί σε «κέντρο φιλοξενίας μεταναστών». Εξίσου πιθανή είναι όμως και η μεταβίβασή του στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (στο οποίο μεταβιβάστηκε από τις 13.8.2012 ο «Λιμένας Πόρου»), αφού είναι γνωστό ότι την ίδια χρονική συγκυρία γίνεται η επιλογή των ακινήτων του δημοσίου που πρόκειται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες. Όποιος και αν είναι ο σχεδιασμός, το μόνο σίγουρο είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται έξω από αυτόν, αφού, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ετών, η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει καμία ενέργεια σχετικά με το θέμα. Μάλιστα, ο Δήμαρχος, κ. Στρατηγός δεν έχει καταθέσει ποτέ στον δημόσιο διάλογο άποψη σχετικά με την τύχη του Κ.Ε.ΠΟΡΟΣ.
Η παράταξή μας, ήδη από το προεκλογικό πρόγραμμά της το 2010, έχει δημοσιοποιήσει την θέση της για διεκδίκηση του στρατοπέδου από τον Δήμο και μεταβίβασή του σε αυτόν σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όταν έρθει η στιγμή που θα σταματήσει η αξιοποίησή του από το Πολεμικό Ναυτικό. Φαίνεται ότι αυτή η στιγμή είναι σήμερα. Καλούμε δημοσίως τη δημοτική αρχή να προλάβει τις εξελίξεις, φέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εκδώσει σχετικό Ψήφισμα και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Στρατηγό να δημοσιοποιήσει την θέση του αναφορικά με το μέλλον των εγκαταστάσεων.
Σχολιάστε