“Αλλαγή Πορείας”: Ανύπαρκτη η διοίκηση στο Λιμενικό Ταμείο ΠόρουΕπιστολή διαμαρτυρίας, απέστειλε στον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ κ. Χρήστο Δρούγκα, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Πόρου «Αλλαγή Πορείας», με την οποία ασκεί έντονη κριτική για την παντελή έλλειψη διοίκησης του ΔΛΤ τους τελευταίους μήνες και για την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι του Πόρου, εξαιτίας της.
Η «Αλλαγή Πορείας» στην επιστολή της, παραθέτει 6 σημεία που επιβεβαιώνουν, του λόγου το αληθές, και ζητάει από τον πρόεδρο του ΔΛΤ να υποβάλει την παραίτηση του, καλώντας ταυτόχρονα και τη δημοτική αρχή Πόρου να αναλογιστεί τις ευθύνες της για την απαξίωση του λιμανιού του Πόρου και να ορίσει νέο Πρόεδρο του ΔΛΤ, ο οποίος να διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο και την απαιτούμενη πολιτική βούληση για την διοίκηση του οργάνου.
Ακολουθεί η επιστολή της «Αλλαγής Πορείας»:

ημερομηνία : 8.6.2012
αρ. πρωτ. : 10
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΔΛΤ,
κ. Χρ. Δρούγκα
ΚΟΙΝ: Δήμο Πόρου,
Δήμαρχο, κ. Δ. Στρατηγό

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την έλλειψη διοίκησης του ΔΛΤ

κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία μας για την παντελή έλλειψη διοίκησης του ΔΛΤ τους τελευταίους μήνες και για την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι του Πόρου, εξαιτίας της.
Επισημαίνουμε τα κάτωθι:
1. Η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΛΤ, έλαβε χώρα στις 30 Μαρτίου 2012, γεγονός το οποίο αφενός είναι παράνομο (αφού το όργανο πρέπει να συνεδριάζει υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα) και αφετέρου είναι απαράδεκτο, αφού επρόκειτο για την περίοδο προετοιμασίας για την έναρξη της τουριστικής περιόδου και για την διοργάνωση του Σαλονιού Θαλασσίου Τουρισμού.
2. Μέχρι τις 30.5.2012, ως Πρόεδρος του ΔΛΤ δεν είχατε εκδώσει καμία Απόφαση, ενώ στις 30.5.2012 εκδώσατε τις πέντε πρώτες αποφάσεις του 2012, όλες γραφειοκρατικού χαρακτήρα.
3. Η έγκριση του προϋπολογισμού του ΔΛΤ ήρθε προς ψήφιση στο ΔΣ του ΔΛΤ, με μεγάλη καθυστέρηση, την 30.3.2012 και στο Δημοτικό Συμβούλιο την 4.4.2012. Η τεράστια αυτή καθυστέρηση, για την οποία ευθύνεστε προσωπικά τόσο ως Πρόεδρος του ΔΛΤ, όσο και ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας (που ψήφισε αδιαμαρτύρητα τόσο την καθυστερημένη έγκριση του προϋπολογισμού του ΔΛΤ, όσο και την προαπαιτούμενη και επίσης καθυστερημένη –κατά πολλούς μήνες- έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου), έχει προκαλέσει παράλυση στο ΔΛΤ, με αποτέλεσμα οι όσες λίγες διαδικασίες λαμβάνουν χώρα, να λειτουργούν παράτυπα και αδιαφανώς. Είναι γνωστή η περίπτωση, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα στη χερσαία ζώνη λιμένα, τα οποία, κατόπιν προφορικής εντολής σας, εκτελούσαν ανασφάλιστα εργασίες άγνωστης έκτασης και διάρκειας έναντι άγνωστης αμοιβής.
4. Τα πέντε άτομα που έχουν σύμβαση εργασίας με το ΔΛΤ απασχολούνται στο Δήμο, με αποτέλεσμα το ΔΛΤ να στερείται τις υπηρεσίες τους.
5. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι το λιμάνι του Πόρου να παρουσιάζει μια τραγική εικόνα, η οποία διώχνει τους επισκέπτες και δυσφημίζει το νησί. Οι παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος δεν λειτουργούν καθόλου, ή λειτουργούν περιστασιακά με μη εγκεκριμένες και άγνωστες διαδικασίες κοστολόγησης και τιμολόγησης, οι υποδομές του λιμανιού δεν έχουν συντηρηθεί, ενώ ο καλοπισμός και η καθαριότητά του είναι ανύπαρκτοι. Η δε εικόνα που παρουσίασε το λιμάνι κατά τη διεξαγωγή του Σαλονιού Θαλασσίου Τουρισμού, στους επαγγελματίες του θαλασσίου τουρισμού, υπήρξε άκρως απογοητευτική και δυσφημιστική.
6. Τέλος, η άγρα πελατών στον χώρο ευθύνης του ΔΛΤ τους τελευταίους μήνες έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οι οποίες οδηγούν σε κοινωνική σύγκρουση δυσφημώντας παράλληλα το νησί, γεγονός για το οποίο πρωτίστως υπάρχει πολιτική ευθύνη των αδρανούντων διοικητικών αρχών, δηλαδή της δημοτικής αρχής και του ΔΛΤ.

Κατόπιν των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ουδέποτε έχετε διαχωρίσει τη θέση σας από τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στη δημοτική αρχή για την ανωτέρω κατάσταση, ζητάμε άμεσα την παραίτησή σας και καλούμε τη δημοτική αρχή Πόρου να αναλογιστεί τις ευθύνες της για την απαξίωση του λιμανιού του Πόρου και να ορίσει νέο Πρόεδρο του ΔΛΤ, ο οποίος να διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο και την απαιτούμενη πολιτική βούληση για την διοίκηση του οργάνου.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης says:

    πράγματι η εικόνα του Πόρου και αναφέρομαι στην άγρα πελατών είναι εικόνα ντροπής για τον Πολιτισμό μας

Σχολιάστε