Αίσια έκβαση στο θέμα των δρομολογίων μετά από παρέμβαση των τριών ΔημάρχωνPB020002Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου οι Δήμαρχοι του Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, της Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης και των Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και τους εκπροσώπους της Hellenic Seaways. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δύο δρομολόγια ταχυπλόων ημερησίως από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δρομολογήσει η εταιρία Hellenic Seaways προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, μετά από συνάντηση του εκπροσώπου της, Π. Τσάγκαρη, με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Δημάρχων Πόρου, Σπετσών και Ύδρας, κυρίων Γ. Δημητριάδη, Π. Λυράκη και Γ. Κουκουδάκη, οι οποίοι μετέβησαν το πρωί στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

PB020003

Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε ότι η παρουσία των Δημάρχων ήταν απαραίτητη για να γεφυρωθεί το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου και της εταιρίας και επήλθε πλήρης συμφωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τα χειμερινά δρομολόγια των ταχυπλόων. Ο Υπουργός παρουσίασε τροπολογία που πρόκειται να εντάξει σε προσεχές νομοσχέδιο, με την οποία καλύπτεται πλήρως η εταιρία, έως ότου η ελληνική νομοθεσία εναρμονισθεί με την ευρωπαϊκή, αναφορικά με τα όρια ηλικίας και τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των πλοίων. Επίσης, έγινε αποδεκτό από όλους ότι η διατήρηση στη γραμμή έξι υδροπτερύγων θα αυξήσει τη δυνατότητα συντήρησής τους και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αξιοπλοΐα τους, η οποία ελέγχεται και πιστοποιείται ετησίως. Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Δρίτσας, αμέσως μετά τη συνάντηση, αρνήθηκε ευγενικά σε άλλους πολιτικούς εκπροσώπους των περιοχών, να έχει συνάντηση μαζί τους για το ίδιο θέμα, λέγοντάς τους ότι ήδη το έχει επιλύσει με τους Δημάρχους των τριών νησιών.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Αν κατάλαβα καλά η HSW επέτυχε στον εκβιασμό της να συνεχίσουν να ταξιδεύουν τα σαπιοιπτέμενά της “μέχρι την εναρμόνηση της νομοθεσίας με την Ευρωπαική.Ζήσε μάι να φάς τριφίλι.

Σχολιάστε