Έρευνες και κινηματογράφηση στο αρχαίο ναυάγιο στο Μόδιimg1

Υποβρύχια έρευνα πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Μόδι, από τους αρχαιολόγους του Ινστιτούτου Ενάλιων Αρχαιολογικών Ερευνών.

Συγκεκριμένα, από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2016, κλιμάκιο αρχαιολόγων υπό τη διεύθυνση του Γενικού Γραμματέα του Ινστιτούτου Χρήστου Αγουρίδη, θα βρίσκεται στον Πόρο, προκειμένου να διεξάγει την έρευνα του ναυαγίου στο Μόδι.

Η έρευνα του Ινστιτούτου στο ναυάγιο στον Μόδι, έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς προσθέτει νέα σημαντικά στοιχεία στην ιστορία της ναυτιλίας και του εμπορίου στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, κατά την διάρκεια μιας περιόδου ιδιαίτερα κρίσιμης για την Αιγαιακή προϊστορία.

modi1

Παράλληλα με τις έρευνες για το ναυάγιο, συνεχίζεται η γεωλογική –  αρχαιολογική έρευνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφία) και τον καθηγητή Γιώργο Παπαθεοδώρου, η οποία έχει συμβάλει στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων σχετικά με την παλαιογεωγραφία της περιοχής.

Οι έρευνες καλύπτονται από κινηματογραφικό συνεργείο με σκοπό την παραγωγή αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ.

argosaronikos5

Οι ερευνητές και οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στις έρευνες, φιλοξενούνται από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων στην κατασκήνωση του Γαλατά, ενώ το Ινστιτούτο βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Δήμο Πόρου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου για την απαιτούμενη συνεργασία.
Σχολιάστε