Έντεκα νέα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα ΝήσωνKatsikaris sgourosΤρία από τα έντεκα νέα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, που αφορούν την περιοχή μας, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Αναλυτικότερα, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2014, στην τελευταία Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μαζί με τον Προϋπολογισμό ψηφίστηκε και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει και τα παρακάτω 11 νέα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής:

 1. Συντήρηση Επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Σαλαμίνας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
 2. Μελέτη σκοπιμότητας και γενικού σχεδίου ανάπτυξης για την επέκταση του αεροδιαδρόμου στον αερολιμένα Κυθήρων, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
 3. Μελέτη επέκτασης διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης αεροσκαφών στον αερολιμένα Κυθήρων, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
 4. Επίστρωση δημοτικών δρόμων Αγκιστρίου με κυβόλιθους, προϋπολογισμού 455.100 ευρώ.
 5. Παράκαμψη Σουβάλας, Δήμου Αίγινας, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ.
 6. Εκτέλεση τεσσάρων γεωτρήσεων στο λιμένα Πέρδικας, Δήμου Αίγινας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
 7. Αντικατάσταση χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
 8. Ανάπλαση παραλίας Αγίου Νικολάου Γαλατά, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ.
 9. Ανακατασκευή γέφυρας Ψήφτας, Δήμου Τροιζηνίας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
 10. Αποπεράτωση και σύνδεση με το υπάρχον αρδευτικό δίκτυο, του αντλιοστασίου στη γεώτρηση Λεμονοδάσους Πόρου, προϋπολογισμού 58.000 ευρώ.
 11. Ανακατασκευή δυτικού παραλιακού κρηπιδώματος λιμένα Πόρου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή τη χρηματοδότηση των νέων έργων, σημείωσε τα εξής:

«Συνεχίζουμε σταθερά την πορεία μας, με τη χρηματοδότηση χρήσιμων και αναγκαίων έργων υποδομών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα νησιά μας».

 Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Η γέφυρα της ψήφτας έχει 2 μέτρα πλάτος. Από τι θα την φτιάξουν και κάνει 500.000€;
  Και όταν λένε ότι θα κάνουν ανάπλαση στην παραλία του Γαλατά τι ακριβώς εννοούν; Θα βάλουν πάλι νέα πλακάκια; Πότε θα τους τα πετάξουμε στο κεφάλι δεν ξέρω, που τρώνε όλα τα λευτά σε τέτοια και μας έχουν κάνει τριτοκοσμική χώρα από ελλείψεις γιατρών και δασκάλων.
  Όσο για το έργο στον Πόρο αναφέρθηκε ότι θα γινόταν πιο φτηνά (400-500.000€). Θα βάζανε τον εργολάβο 300.000€ μέσα ή είχανε κάνει την συνηθισμένη “υπερτιμολόγηση” των δημοσίων έργων;

  Με ποιους είναι η περιφέρεια; Με αυτούς ή με το λαό που πεινάει, δεν έχει παιδεία, δεν έχει υγεία; Έτσι για να ξέρουμε τι ψηφίσαμε, να προσέχουμε την άλλη φορά…. μα τι λέω, τις κάλπες τις ραντίζει ο Πήτερ Παν και όποιος μπει εκεί μέσα ξεχνάει!

Σχολιάστε