Έναρξη συνεργασίας Δήμου Πόρου και PAWS – Τι θα γίνει με το παράνομο καταφύγιο στον Άγιο ΣτέφανοIMGP0790Από το Γραφείο Δημάρχου Πόρου, ανακοινώθηκε ότι δύο συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στις 22&25 Σεπτεμβρίου 2015 μεταξύ της Δημοτικής Αρχής του Πόρου και του Φιλοζωικού Συλλόγου Πόρου – Γαλατά, κατά τις οποίες αποφασίστηκε η έναρξη συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Συλλόγου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρίτσα Δαρσινού, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόταση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, παρέδωσε λίστα των σκυλιών που βρίσκονται στον χώρο του Αγ. Στεφάνου, με φωτογραφίες, ιατρικά στοιχεία και βιβλιάρια και συμφώνησε να οριστούν ως εκπρόσωποι του Συλλόγου στην Επιτροπή Διαχείρισης των Αδεσπότων που πρόκειται να συγκροτήσει ο Δήμος, μέλη κοινής αποδοχής, και ειδικότερα οι κυρίες Tracy Morton και Janet Wood. Επίσης συμφώνησε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Αγ. Στέφανο είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να λήξει και δήλωσε ότι η νέα διοίκηση του Συλλόγου επιθυμεί να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς και να αναπτύξει ευρεία συνεργασία με τον Δήμο σχετικά με την διαχείριση των αδεσπότων. Σε ό,τι αφορά τον χώρο προσωρινής μεταφοράς των σκυλιών του Αγ. Στεφάνου έως την παράδοση όλων τους προς υιοθεσία, δήλωσε ότι θεωρεί ότι αυτός θα πρέπει να αναζητηθεί στο νησί του Πόρου.

Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε την κ. Δαρσινού για την θετική ανταπόκρισή της στις προτάσεις του και για την κριτική θέση που διατύπωσε σε ό,τι αφορά τα λάθη που οδήγησαν στην δημιουργία του καταφυγίου. Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι εκτιμά πως είναι απίθανο να βρει ο Σύλλογος κατάλληλο χώρο στο νησιωτικό τμήμα του Πόρου και ότι θα πρέπει να αναζητηθούν τουλάχιστον δύο χώροι σε ηπειρωτική μη κατοικημένη περιοχή, ώστε αφενός να μην υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση σκύλων και αφετέρου να μην υπάρχουν οχλήσεις. Τόνισε ότι η ανεύρεση των χώρων αυτών εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο και ότι, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου ο Δήμος θα πρέπει να έχει αδειάσει και καθαρίσει τον χώρο του Αγ. Στεφάνου. Επανέλαβε επίσης ότι ο ίδιος θα συμβάλει οικονομικά στα απαιτούμενα έξοδα και ότι ο Δήμος θα αναλάβει την δίμηνη φύλαξη, σε άλλο χώρο, 16 σκυλιών των οποίων την υιοθεσία στο εξωτερικό έχει ήδη κανονίσει η κ. Morton, καθώς και ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη κανονίσει την υιοθεσία άλλων 10 σκυλιών, μεταξύ των οποίων το έναν θα υιοθετήσει ο ίδιος.

Τέλος, συμφωνήθηκε η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Συλλόγου, η οποία καταρχήν θα έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος του Αγ. Στεφάνου και στη συνέχεια την διαχείριση των ελεύθερων αδέσποτων ζώων, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου θα γίνει εθελοντική κτηνιατρική εξέταση αδέσποτων ζώων από αλλοδαπούς εθελοντές κτηνίατρους που θα επισκεφθούν τον Πόρο.
Σχολιάστε