Έγκλημα Διαρκείας με το Βιολογικό (video)OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν και σήμερα 6.5.2013 με τον Βιολογικό Καθαρισμό στον Πόρο. Τα λύματα στο Νεώριο για τρίτη μέρα έχουν βγει στους δρόμους από αντλιοστάσια και καπάκια φρεατίων και εν συνεχεία καταλήγουν στη θάλασσα, αφού τα βυτιοφόρα που έχουν επιστρατευτεί δεν προλαβαίνουν να τα μεταφέρουν στη μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού, (απ’ όπου και πάλι –σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- καταλήγουν και πάλι χωρίς επεξεργασία στην θάλασσα).
Όπως ενημερώνουν οι κάτοικοι, κανείς εκπρόσωπος του Δήμου δεν έχει εμφανιστεί εδώ και τρεις μέρες στην περιοχή, αφήνοντας τους οδηγούς των βυτίων (οι οποίοι έχουν υπερβεί τους εαυτούς τους από τις πολύωρες βάρδιες) να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον οργισμένο κόσμο. Για τρίτη μέρα, οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν έχουν ενημερώσει, ούτε με κάποια ανακοίνωση τους πολίτες για το πρόβλημα και για τους υγειονομικούς κινδύνους που προφανώς υπάρχουν ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία. Φυσικά, η εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες της περιοχής είναι αυτή που φαίνεται στην κατωτέρω φωτογραφία, ωστόσο δεν λείπουν και περιπτώσεις που ανυποψίαστοι επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, μπαίνουν στη θάλασσα εκεί που λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν διαρρεύσει τόνοι λυμάτων. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η απουσία των υπευθύνων, εκτός από το περιβαλλοντικό και υγειονομικό επίπεδο, είναι εγκληματική ακόμα και στο επίπεδο της ασφάλειας της κυκλοφορίας, αφού για δύο συνεχείς νύχτες τα καπάκια στη μέση της οδού έμειναν ανοιχτά χωρίς να μπει καμία σχετική σήμανση. Όπως μας ενημέρωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Γιάννης Δημητριάδης (ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής), κατά τη διάρκεια της νύχτας επικοινώνησε επανηλειμμένα με το Λιμεναρχείο, προκειμένου να μπει η απαιτούμενη σήμανση, αλλά πληροφορήθηκε ότι ήταν αδύνατη η επικοινωνία με τους υπευθύνους της δημοτικής αρχής και έτσι καμία σήμανση δεν τοποθετήθηκε τελικά. Ακόμα και σήμερα, όπως μάς ανέφερε, χρειάστηκε να ενεργήσει ο ίδιος, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, προκειμένου να αναβρεθούν τελικά δυο επιδαπέδιες πινακίδες σήμανσης, οι οποίες θα τοποθετηθούν το βράδυ. DSCF3661
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι, τα ντροπιαστικά συμβάντα των τελευταίων ημερών δεν θα είχαν βεβαιωθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές και λιμενικές αρχές, αν η μειοψηφία του Δήμου δεν είχε προχωρήσει στις σχετικές επώνυμες καταγγελίες.

Οργισμένο σχόλιο του Δημήτρη Κατσικάρη
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, απαντώντας σε σχόλιο αναγνώστη μας στην χθεσινή σχετική ανάρτηση μας, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Όλοι οι Ποριώτες θα πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και να σταματήσουν τα ψέματα και οι μισές αλήθειες.
Η ευθύνη λειτουργίας του Βιλογικού δεν ανήκει στην Περιφέρεια, αλλά στυο Δήμο. Η λειτουργία του είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, δηλαδή όσοι τον χρησιμοποιούν πληρώνουν για να συντηρείται.
Το πρόβλημα ας το αναζητήσουν οι πολιτικάντηδες στο πως φτιάχτηκε και πως λειτούργησε ο Βιολογικός.
Εγώ, ως Αντιπεριφερειάρχης δεν είχα καμιά ευθύνη.
Αντιθέτως χρηματοδοτούμε με 900.000 ευ΄ρώ τη λύση του προβλήματος που ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.
Κάναμε δημοπράτηση και το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ την ακύρωσε:
Μπορούμε εμείς να το υποκαταστήσουμε; Ξανακάνουμε τη δημοπράτηση με χρήματα της Περιφέρειας – όχι του Δήμου, ούτε των τυχόν αναταποδοτικών του!!!
Ως τότε ο Δήμος, με τα ανταποδοτικά χρήματα που έχει εισπράξει ή άλλα, οφείλει να λειτουργεί το Βιολογικό. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική και ΨΕΜΑΤΑ. Ανεπιθύμητοι στον Πόρο πρέπει να είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να μετατοπίζουν κάποιοι τις ευθύνες για τα ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.
Μιλάω και γράφω ΕΠΩΝΥΜΑ και δεν ξανασυνομιλώ με ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ συκοφάντες και παπαγαλάκια.
Κάποτε πρέπει να σοβαρευτούν όλοι και να λένε αλήθειες – όχι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Όχι τίποτ, άλλο, αλλά την εποχή της ψεύτικης ευημερίας, όσοι σήμερα συκοφαντούν και ξαναλένε ΨΕΜΑΤΑ… ρούφαγαν τ’ αυγό τους και χαριεντίζονταν.Ψήφιζαν, βολεύονταν, έπιναν Φραπεδιές και έκαναν τα ρουσφέτια τους.
Ως εδώ και μη παρέκει.
Πλέον το λόγο για την εξαπάτηση των Ποριωτών θα έχει ο Εισαγγελέας.
Αιδώς…
Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους κάποιοι, γιατί θα σταλούν όλοι οι φάκελλοι στη Δικαιοσύνη και στην Ευρώπαϊκή κοινότητα.
Όλα έχουν τα όριά τους.
Και αν κάποιοι επιμένουν, δεν έχουμε παρά να κάνουμε μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην παραλία για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος…
Δημήτρης Κατσικάρης
Αντιπεριφερειάρχης Νήσων»

Τώρα που πέρασαν οι μέρες του Πάσχα παρουσιάζουμε σε video τι συνέβενε επί τέσσερα ολόκληρα εικοσιτετράωρα (με εξάρσεις και υφέσεις) στην περιοχή του Νεωρίου. Στη διάρκεια των ημερών αυτών βυτιοφόρα 18 και 20 κυβικών έκαναν αδιάκοπα ανά πέντε έως δέκα λεπτά δρομολόγια προς τη μονάδα ΒΙΟΚΑ, μεταφέροντας συνολικά πάνω 20.000 κυβικά λυμάτων, χωρίς ωστόσο να μπορούν να προλάβουν τη μεγάλη ροή του δικτύου, με αποτέλεσμα χιλιάδες κυβικά να καταλήξουν στο περιβάλλον. Από τους περίοικους υπολογίζεται ότι, μαζί με τα
λύματα που εξέρρευσαν στην περιοχή του Ρώσικου Ναύσταθμου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα κατέληξαν στη στεριά και ακολούθως στη θάλασσα πάνω από 6.000 κυβικά λυμάτων.

Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει έως σήμερα από συγκεκριμένους (και ελάχιστους αριθμητικά) αναγνώστες -ειδικά στο facebook- για το αν το porosnews πρέπει να δημοσιεύει τέτοιες ειδήσεις, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θεωρούμε υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Πάντα με προσοχή και πάντα με τον τρόπο που κρίνουμε ότι παρουσιάζει τα γεγονότα στη διάστασή τους. Είμαστε ειδησεογραφικό site και δουλειά μας είναι να δημοσιεύουμε όλες τις ειδήσεις, όχι να κρύβουμε κάποιες από αυτές. Πέραν αυτού, θεωρούμε ότι η ανάδειξη ενός τόσο σοβαρού θέματος στο κοινό μας, το οποίο εκ των πραγμάτων είναι οι κάτοικοι και οι λάτρεις του Πόρου, συμβάλει στο καλό του τόπου και στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Comments (51)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. makis says:

  O ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΛΕΩ ΤΟ “ΑΝΙΚΑΝΟΙ” ΓΙΑΤΙ ΜΕ 4 ΑΚΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ “ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ”. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ. ΑΠΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΚΛΠ.

 2. Άρις Αντάνης says:

  Επειδή το πρόβλημα δεν λύνεται με λόγια, κατά μείζονα λόγο δεν λύνεται με… τέτοια λόγια. “Ο ένας ρούφαγε το αβγό του, του άλλου αβγά του καθαρίζανε, αλλά για το νησί μας που βρομάει, πιάσε το αβγό και κούρευτο”.
  Θα προβάλλαμε μάλιστα το γεγονός ότι αμέσως μετά τις γιορτές αρχίζει η τουριστική περίοδος, και όλοι προσδοκάνε να εκμεταλλευτούν τις ευοίωνες προοπτικές της φετινής προσέλευσης τουριστών, αλλά δεν θα το κάνουμε αυτό, γιατί φοβόμαστε μην μας ειρωνευτούνε οι διάφοροι “αδιάφοροι”, με τη γνωστή φράση: “σιγά τα… αβγά!”
  Ας θυμίσουμε καλύτερα, μπας και συνέλθουμε… αρμοδίως, τον ξεχασμένο ύμνο του Πόρου, σε στίχο Αιμίλου Βαγιάνη και μουσική του αείμνηστου μαέστρου Μάνου Λασιθιωτάκη, που απέδιδε με ξεχωριστή αρμονία η περίφημη Χορωδία Πόρου, επί δημαρχίας του αείμνηστου Παναγιώτη Σαμπάνη:
  “Π ό ρ ε , δ ι α μ ά ν τ ι
  τ ο υ Σ α ρ ω ν ι κ ο ύ…”
  ΑΡΙΣ.ΠΑΝ ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΡΟΥ

 3. Πάνος Θεοχάρης says:

  Αυτός είναι ο περιφεριάρχης μας ?

  Μπας και είναι κανα ντόπιο troll ?

  Τον είχα για σοβαρό άνθρωπο, και όχι να γράφει μαγκιές για λαϊκά δικαστήρια στην παραλία (?!?!?!), για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος…

  Ακόμα και όταν ήταν δημοσιογράφος και εξέδιδε το περιοδικό το “λιμάνι”, τόσο χαμηλού επιπέδου λόγο δεν έγραφε. Δεν μπορεί να είναι αυτός ο Κατσικάρης.

  Ούτε εγώ δεν γράφω έτσι 😛

 4. Βαγγέλης Ταρταρακης says:

  Οτι ο Δήμος ειναι ανύπαρκτος τα τελευταία χρονια απο παντού ειναι γεγονός.
  Δεν περίμενα ομως απο τον αντιπεριφερειαρχη σχόλια “μαγκιάς” λαϊκής κατανάλωσης όπως λεει και ο Πάνος χωρις ουσιαστικά να προτείνει τιποτα.

  Ειλικρινά δεν περιμένω τιποτα απο αχρηστους πολιντικαντηδες τύπου αντιπερεφειαρχη αλλα απο το Δημο Πορου περιμένω.

  Κρίμα γιατι περιμένουμε ενέργειες απο ανύπαρκτους, απαιδευτους και αγράμματους
  Πιστεύω οτι ειναι καιρος να βγούνε νέοι άνθρωποι μπροστα, μορφωμένοι, δημιούργημενοι με εμπειρία στη διοίκηση, με όραμα και χωρις να χρωστάνε σε κανένα.

  Τότε δε θα έχουμε ανάγκη κανένα άχρηστο πολιτακαντη τύπου αντιπερεφειαρχη

  Χρονια πολλα σε όλους

  Με εκτίμηση

  Βαγγελης Ταρταρακης

 5. Βάσω says:

  Είναι θλιβερό να ζεις μέσα στα “σκ…ά” αλλά ακόμη πιο θλιβερό να μην επιθυμείς να βγεις από αυτά.
  Είναι λυπηρό να βλέπεις τόσους ανθρώπους που έχουν οικογένειες, παιδιά, περιουσίες και επιχειρήσεις στην περιοχή να τα αφήνουν να καταστρέφονται.
  Και φυσικά είναι εξοργιστικό να μην εμφανίζεται κανείς από τις δημοτικές αρχές. Να σηκώσουν τα μανίκια, να βάλουν γαλότσες και να βοηθήσουν.
  Αυτό θα περίμενα.
  Και αυτό απαιτώ. Και το βλέπω για μία ακόμη φορά να συμβαίνει μόνο από τη μειοψηφία των ανθρώπων που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο αυτό.
  Σε αντίθεση με τους κατοίκους του που απαξιούν να ασχοληθούν και μόνο κριτική ασκούν και σχολιάζουν. Το μισό νησί το ζει και το άλλο ίσως και να μην το γνωρίζει.
  Το συμβάν όμως ευτυχώς έχει αρχίσει να παίρνει τη δημοσιότητα που του πρέπει και έτσι ίσως αρχίσει να παίρνει και την ανάλογη τρόπη. Γιατί αλλιώς, μάλλον θα πνιγούμε…

 6. Δημήτρης says:

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ? ΑΠΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ! ΜΟΝΑΧΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΟΡΙΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΑΒΗ. ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΚΑΘΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΠΑΡΕΥΡΕΘΗ
  ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ…

 7. ΓΙΩΡΓΟΣ says:

  ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ “ΜΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ”. ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ..

 8. ΓΙΩΤΑ says:

  ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΚΑΤΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ Μ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.

 9. ManosP. says:

  Γιατί δεν αναρτά ο Κανατσίδης τις πραγματικές φωτογραφίες και τα βίντεο
  από το Νεώριο να το βουλώσουν οι ειδήμωνες του καναπέ; Πού ξέρεις ρε Θεοχάρη
  τι έκαναν τα βυτιοφόρα και τι έγκλημα συμβαίνει στο Νεώριο; Έλα να κάνεις
  ένα μπανάκι στο Νεώριο, μάλλον θα βρεθείς στο στοιχείο σου! Μην χάσεις
  ευκαιρία να γλείψεις το Δήμο!

 10. ANTYPAS says:

  ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ? ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ? ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ κ. ΤΑΡΤΑΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ.
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΒΜΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΞΕΝΥΧΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ Σ…Α, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ- ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ – ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΥΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΕΠΙ ΛΑΘΩΝ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟΠΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΣΜΑ – ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ – ΟΦΕΛΗ.

 11. Άρις Αντάνης says:

  “Πόρε, διαμάντι του Σαρωνικού…”

 12. Μαρια says:

  Φίλοι πορίωτες

  Θα σας περιγράψω πως περάσαμε τις μέρες του Πάσχα και την άδεια μας που τόσο περιμέναμε,στο νησί σας.Για τα 4 άτομα της οικογενειας μου μας κόστισε συνολικά το ταξιδι 920 ευρώ,διαμονή,ακτοπλοϊκά,μετακινήσεις με ταξί και φαγητό…δηλαδή παραπάνω απο το δώρο Πάσχα του μεσου εργαζόμενου…Είχαμε την ατυχία να επιλέξουμε την τοποθεσία Μεγάλο Νέωρειο…τι το θέλαμε? Το πρωί ψάχναμε που θα πάμε να περάσουμε όλη την μέρα μακριά απο εκεί, το βράδυ δεν κοιμομασταν απο την βρώμα και τον θόρυβο των βυτιοφόρων που προσπαθουσαν ματαια να αντλησουν τα λυματα αλλα δεν προλαβαιναν οι ανθρωποι! Κάνανε τα αδύνατα δυνατά!
  Εκτός αυτού τα παιδια μου τσαλαβόυτησαν στην πλημμύρα και μάλιστα την μέρα πριν καταλάβουμε τι συμβαίνει κάναμε και μπάνιο!!!Υπήρχε μια ταμπέλα που έλεγε ΤΑ ΝΕΡΆ ΤΟΥ Μ.ΝΕΩΡΕΙΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΆΘΑΡΑ και μετα κολλησαν μια που λέει ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ Η ΚΟΛΎΜΒΗΣΗ.Ποιο ισχύει για κάποιον που δεν ξέρει?Για τον τουρίστα που δεν παει το μυαλό του?εμείς ρωτήσαμε και μάθαμε και μετα πληροφορουσαμε τον κόσμο και τους ξένους να βγουν απο την θάλασσα μην αρρωστησουν και έχουμε εμείς το κρίμα στο λαιμό μας που το ξέραμε!
  Πως είναι δυνατό να ανεχεστε αυτή την τραγική κατάσταση φίλοι πορίωτες?Πως δεν ξεσηκωνεστε να τους αναγκασετε να το φτιάξουν?Μας είπαν ότι ο δήμος ψηφίζει ΟΧΙ στο να γίνει μια μελέτη και να βρεθεί λύση! Γιατί δεν το ψάχνετε λίγο?τι κίνητρα έχουν? Πως θα έρθουν στην Ελλάδα τουρίστες να ανακάμψει η οικονομία μας?Κάτι ξένοι είχαν τρελαθεί και ζητούσαν τηλέφωνα απο Ελληνες να κάνουν καταγγελίες στις αρχές!ποιες αρχές?ούτε ήξερε κανείς ποιος είχε την ευθύνη για την λίμνη λυμάτων στον δρόμο και τον καταράκτη προς την θάλασσα! Έχουμε φτάσει να ζητάμε απο τα κανάλια την λύση αντί να πάρουν την αστυνομία (που δηλωσε αναρμόδια) ζητούσαν τηλέφωνα απο εφημερίδες και κανάλια! Εμείς χάσαμε τα λεφτά μας και τις διακοπές μας…εσείς όμως χανετε πολλα περισσοτερα και καταστρεφετε το νησί σας που είναι τόσο όμορφο και
  προνομιούχο με την ανοχή σας και το κουκούλωμα του προβλήματος….κρίμα….

 13. Αναγκάζομαι να κάνω ένα σχόλιο αν και η ώρα είναι για πράξεις όχι για λόγια. Όμως δεν μπορώ να μην διαπιστώσω πως υπάρχει ένας έντονος διχασμός για το ζήτημα του Βιολογικού Καθαρισμού (ΒΙΟ-ΚΑ) Πόρου-Γαλατά (για να μην ξεχνιόμαστε).

  Αρκετοί επιρρίπτουν ευθύνες στην Δημοτική Αρχή για αδράνεια, άλλοι στην Περιφέρεια για κωλυσιεργία, άλλοι στην Αντιπολίτευση για εκμετάλλευση του προβλήματος. Στην πράξη το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο. Χωρίς να κουράσω θα αναφέρω πως ευθύνες υπάρχουν και σίγουρα θα βρεθούν από τις Δικαστικές Αρχές που διερευνούν το θέμα εδώ και καιρό.

  Το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στο Δίκτυο του ΒΙΟ-ΚΑ προφανώς λόγω λανθασμένης πρόβλεψης για την διάβρωση των αντλιοστασίων από το υδρόθειο και άλλες τοξικές ουσίες από τα λύματα με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι πανάκριβες αντλίες (περίπου 20.000 ευρώ η μια, ενώ κάθε αντλιοστάσιο πρέπει να έχει 3 ίδιες). Αν και έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις και ο Δήμος έχει ξοδέψει πολλά χρήματα σε επισκευές και προμήθειες αντλιών, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Η Αντιπολίτευση αναφέρει πως η οριστική λύση του προβλήματος πρέπει να ανατεθεί σε ιδιωτικό γραφείο. Ο Νόμος και η λογική επιβάλει αυτή τη δουλειά να κάνει η αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής (η πρώην ΤΥΔΚ Νομαρχίας), η οποία έκανε τις αρχικές Μελέτες του έργου, παρέδωσε το έργο και βεβαίωσε την καλή λειτουργία του, η οποία μάλιστα δεν θα είχε οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Πόρου.

  Ο κ. Κατσικάρης, προς τιμήν του και χωρίς να έχει καμία ευθύνη για το πρόβλημα, από το 2012 ανέλαβε να προσφέρει την οριστική λύση στο θέμα του ΒΙΟ-ΚΑ και για το σκοπό αυτό βρήκε 900.000 ευρώ από χρήματα της Περιφέρειας. Η βούληση του μάλιστα ήταν αυτό το έργο να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2012. Εδώ όμως λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο: Την αθάνατη Ελληνική Γραφειοκρατία! Επί 1 χρόνο απίστευτες γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν μπλοκάρει 2 μελέτες μια 290.000 ευρώ και μια 610.000 ευρώ -τα λεφτά εδώ πραγματικά υπάρχουν – ενώ διαγωνισμοί που έχουν ξεκινήσει ακόμα είναι μπλοκαρισμένοι… Ας μην κατηγορούμε λοιπόν άκριτα τον κ. Κατσικάρη ή τη Δημοτική Αρχή Πόρου για αδιαφορία.

  Σίγουρα ευθύνες υπάρχουν και στις Δημοτικές Αρχές Πόρου-Τροιζηνίας των τελευταίων ετών που είχαν την ευθύνη της λειτουργίας του ΒΙΟ-ΚΑ και ακόμα “δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους”. Ευθύνες υπάρχουν ακόμα και σε όσους πετούν μπουρνούζια! και πετσέτες! στις αποχετεύσεις (το μεγάλο πρόβλημα στο Νεώριο πέρσι το Μάιο, προκλήθηκε από πετσέτα σε αντλία). Κυρίως όμως ευθύνες υπάρχουν στους μηχανικούς που σχεδίασαν αυτό το έργο και σε όσους το κατασκεύασαν χωρίς να αντιμετωπίσουν πρακτικά ζητήματα (εσχαρώσεις,διαβρώσεις,έλλειψη απόσμησης, βυθιζόμενες αντλίες κλπ.

  Τα λαϊκά δικαστήρια δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να λυθεί ένα πρόβλημα, η εκμετάλλευση του προβλήματος για πολιτικούς λόγους είναι απαράδεκτη, αλλά και το να κάνουμε πως δεν υπάρχει το πρόβλημα είναι τουλάχιστον αφελές. Αν θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα και δουλειά από όλους.

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 14. ΜΑΡΙΑ says:

  ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΚΑ “Μαρια says:
  08/05/2013 at 6:36 pm”,
  ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ “ΤΑ ΝΕΡΑ…ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ”? ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΔΕΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΩΣΕ?
  Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ? ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ “ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ”? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΙΣΧΥΕΙ Ο,ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ?

  ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Η ΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΗΝΥΜΑ?

 15. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ

  ΠΟΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ

  ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ: “ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ

  ΔΙΟΡΘΩΝΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΒΛΑΒΗ, ΣΑΝ

  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ

  ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΜΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ

  ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ

  ΦΥΓΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ

  ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ

  ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΑΣ

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ”.

 16. Αλέξης Δημητριάδης says:

  Δυστυχώς η κα Μαρία τα είπε ΟΛΑ.
  Κα Μαρία σας ζητάμε μία μεγάλη συγγνώμη αν και σίγουρα είναι λίγη.
  Αν δεν έχουμε πεθάνει ακόμα είναι γιατί ο Πόρος είναι σπάνιας ομορφιάς και πολύ κοντά στην Αθήνα. Αν λέω όμως!
  Κατά τα άλλα, να πώ ότι ο κ.Συξέρης είναι ο μόνος που είδα-εγώ τουλάχιστον- να ιδρώνει το αυτί του από την Δημοτική Αρχή. Και προσπαθεί δεν μπορώ να πώ. Δυστυχώς όμως δεν φτάνει η προσπάθεια ενός. Μία διευκρίνηση όμως Δημήτρη: Η αντιπολίτευση δεν έχει πει να δώσει λύση ιδιωτικό γραφείο. Το γράφω με απλά Ελληνικά: Να αναθέσει ο δήμος σε ιδιωτικό εξειδικευμένο γραφείο την σύνταξη τεχνικής έκθεσης που θα περιγράφει την αιτία και την φύση του προβλήματος καθώς και θα προτείνει λύσεις για την αποκατάσατσή του! Δεν ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!! ΚΑνείς δεν μας το λέει. Πρέπει να το μάθουμε! ΑΚόμα και αν έχεις δίκαιο ότι έιναι αρμοδιότητα της περιφέρειας μέχρι πότε θα την περιμένουμε Δημήτρη; Γιατί ο Δήμος δεν έχει κάνει αγωγές και μηνύσεις σε αυτούς που καθυστερούν; Εν πάση περιπτώσει να μην διαφωνήσουμε τώρα αλήθεια στο λέω. Τέλος να πω ότι και οι δύο ανακοινώσεις περί καθαρότητας των υδάτων είναι ανυπόγραφες. Την πρώτη την έβαλε ο κ.Τουρλακάκης πέρυσι και την δεύτερη άνθρωποι του Δήμου ,αυτές τις ημέρες,χωρίς όμως σφραγίδα ή κάποιο άλλο διακριτικό. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Και είδαμε όλοι ποιοί ενημέρωναν τους τουρίστες για το πρόβλημα. Αυτοί που είχαν ήδη κολυμπήσει στα ΣΚΑΤΑ! Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι για το ποιά είναι η πιο αρνητική δημοσιότητα του θέματος. Σκεφθείτε τί θα πει η Μαρία στους φίλους της για τον Πόρο.

  Ευχαριστώ,
  Αλέξης

 17. Άρις Αντάνης says:

  >Όταν ακούστηκε πως θα φύγει η Εφορία κατεβήκανε οι κάτοικοι με πανώ.
  >Ακόμα, όταν αναρτήσανε πλακέτες καλυμένες με την Ελληνική σημαία για δύο τουρίστες Άγγλους, ο κόσμος ήταν πάλι εκεί παρών και φωτογραφιζόταν κιόλας.
  >Στα βαριά καψουροτράγουδα -να μη τα πω κι αλλιώς- της ηλικιωμένης πια κυρίας με την κομπολόγα που τα κονομάει αγρίως κάθε καλοκαίρι αγρίως- να μη πω και άλλα- να ο κόσμος πάλι. Φίσκα!
  >Όταν μας “μάλωσε” τους Ποριώτες και μας είπε “κακά παιδιά” από σκηνής στον Ρώσικο ο άλλος γνωστός και μη εξαιρετέος “καλοπληρωμένος” δήθεν… ψάλτης, εμείς χειροκροτούσαμε κι από πάνω.
  (Όλα αυτά δεν θυμίζουν το τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου σε στίχους του Γιώργου Σκούρτη;
  “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
  κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
  κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
  σ α ν κ ά θ ε μ έ ρ α .”)
  Δηλαδή όταν βρομάει όλο το νησί, χρόνια τώρα, πού είναι ο κοσμάκης; Δεν λέω να κάνει διαδηλώσεις. Αλλά δεν βλέπω γιατί ορισμένοι ειρωνεύονται αυτούς που αντιδρούν από τους καναπέδες, όπως το τοποθετούν, όταν οι ίδιοι ούτε από τους καναπέδες δεν κουνάνε το δακτυλάκι τους. Ειλικρινά θα περίμενα τα σχόλια εδώ σε αυτό το θέμα να μην είναι μόνο 15, αλλά… 1500 (!!!) Τότε ξέρετε τι θα γινόταν; Τίποτα… ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ. Α Μ Ε Σ Ω Σ !
  Και βέβαια κάθε συγκεκριμένο μέρος αυτής της χώρας δυστυχώς είναι μια σμικρογραφία της. Κανένας δεν είναι υπεύθυνος. Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι. Αυτό που θα θέλαμε είναι ο Πόρος να διαφέρει, να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Αλήθεια κανείς δεν τρέφει μια τέτοια φιλοδοξία;
  Πού είναι τα γνωστά ονόματα να δράσουν; Δυστυχώς “περί άλλα τυρβάζει” . Εδώ δεν έχουν την ευαισθησία να μας πουν ένα απλό “ευχαριστώ” όταν τους στέλνουμε ευχές για την ονομαστική τους εορτή! Κανένας από τους πολύ γνωστούς συμπατριώτες μας.Δεν καταδέχονται να μας απαντήσουν. Μας θεωρούν υποδεέστερους. (Εντάξει, είμαστε κιόλας, σε αυτό έχουν και το δίκιο τους!)
  Όσον αφορά στα σχόλια, όταν είναι ανώνυμα ας μη δίνουμε και τόση σημασία. Κι ο κάθε Ολλανδός είναι πάντα ευπρόσδεκτος στη χώρα μας αλλά και οι δικοί του δεν φημίζονται για τη συμπάθεια που μας τρέφουν. Και κωλοτούμπες να τους κάναμε αυτοί πάντα κάτι θα εύρισκαν να πουν. Ούτε είναι και από τους κουβαρντάδες τουρίστες. Είναι τυχαίο που οι γερμανοί παραφράζουν τα γράμματα στις πινακίδες των ΙΧ τους NLD ως “NUR LIMONADE”, δηλαδή… “μόνο λεμονάδα”;
  Τέλος επειδή η λογοτεχνία αποτελεί προφανώς τη μόνη διέξοδο, ας θυμηθούμε τα λόγια του Καζαντζάκη από την Ασκητική του, περί υπεθυνότητας: ” Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μοναχός μου έχω ευθύνη να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω…”
  Με τιμή
  ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΡΟΥ
  ΥΓ Με συγχωρείτε για την πολυλογία. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.

 18. Γιάννης Γκούμας says:

  Την ευθύνη για το έργο και για τον έλεγχο της ομαλής λειτουργίας του – συντήρησης έχει σαφώς η περιφέρεια για έργο τέτοιου μεγέθους. Το αν οι διαγωνισμοί δεν προχωράνε μπορεί να έχει πολλές αιτίες… όπως να απολύσανε λόγω μνημονίων αυτούς που θα τρέχανε το διαγωνισμό, ή αυτοί που θα τρέξουν το διαγωνισμό να δέχονται πιέσεις να μην τον τρέξουν. Το γιατί χάλασε τόσες φορές είναι κοινό μυστικό γιατί έγινε και πιθανώς οι υπεύθυνοι πάλι να δέχονται πιέσεις να κάνουν τα στραβά μάτια.

  Για να χαλάσει τέτοιο έργο ή η μελέτη ήταν ελειπής ή η επίβλεψη και η πραγματοποίηση είχε ψεγάδια ή και τα δύο. Και στις τρεις περιπτώσεις φταίει η νομαρχία και περιφέρεια που επέτρεψαν να χαθούν τα χρήματα των φόρων μας. Επίσης είναι εγκληματικό και ύποπτο που δεν έχουν υποδείξει ακόμα τους ενόχους.

 19. Σοφιάννα Ποζιάδη says:

  Επειδή πολύ με πονάει η υπόθεση “Βιολογικός” μιάς
  και έχω θιγεί άμεσα σαν επαγγελματίας της περιοχής αλλά ακόμη και σαν λάτρης του νησιού μας δεν θέλω να εμπλακώ σε ηλεκτρονικές συζητήσεις γιά να βρώ τους υπαίτιους της κατάντιας μας και τον από μηχανής θεό που θα μας δώσει την λύση. Ο λόγος που γράφω εδώ είναι για να δώσω μία απάντηση στην “ΜΑΡΙΑ” σχετικά με τις 2 πινακίδες. Η πρώτη αναρτήθηκε πέρσυ τον Ιούλιο από τον ξενοδόχο κ. Τουρλακάκη θέλοντας να αποκαταστήσει την δυσφήμηση που είχαμε υποστεί όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής μετά την βλάβη που είχε γίνει την αρχή του καλοκαιριού 2012 (Ιούνιο). Φυσικά ο κ.Τουρλακάκης βασίστηκε στα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού από την αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσία. Σχετικό έγγραφο κυκλοφόρησε και ο Δήμος Πόρου το οποίο αναρτήθηκε σε πολλά σημεία της περιοχής. Η δεύτερη λοιπόν ανακοίνωση είναι φετινή και εύχομαι και προσωρινή. Αυτά, γιά να μην γίνονται παρεξηγήσεις. Λυπάμαι πολύ που η κατάσταση αυτή κατέστρεψε τις Πασχαλινές διακοπές σας αλλά εύχομαι οταν ξανάρθετε -εύχομαι και ελπίζω σύντομα- να έχει λυθεί το πρόβλημά μας και να απολαύσετε τα μπάνια σας στο πανέμορφο νησάκι μας.

 20. Γιάννης Δημητριάδης says:

  Αν και έχω εκφράσει επισήμως τη θέση μου για το θέμα, θα πρέπει να απαντήσω στο σχόλιο του Δημήτρη Συξέρη, ο οποίος (προς τιμήν του) είναι ο μοναδικός που τολμά να τοποθετηθεί από πλευράς δημοτικής αρχής. Η λογική του σχολίου του όμως, είναι εξοργιστική για εμένα και δεν μπορώ να την αφήσω ασχολίαστη, ειδικά επειδή τολμά να υπονοεί ότι η μειοψηφία έχει μερίδιο ευθύνης για την ΑΛΗΤΕΙΑ που διαιωνίζεται με τον Βιολογικό.

  Καταρχάς, πώς ξέρεις Δημήτρη ποιο είναι το πρόβλημα και το αναλύεις; Είσαι μηχανολόγος; Με ποια επιστημονική ιδιότητα μιλάς για διάβρωση, για υδροθείο κτλ και ενημερώνεις τον κόσμο για τις αιτίες του προβλήματος, όταν ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ έχεις καταψηφίσει (ή πάντως δεν έχεις υπερψηφίσει) την πρόταση να γίνει μελέτη ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ για να διαγνώσουν εκείνοι τις αιτίες του προβλήματος. Οι ειδικοί και όχι οι άσχετοι! (και εγώ είμαι άσχετος, αλλά δεν κάνω διάγνωση).

  Δεύτερον, λες ότι η λογική επιβάλει την λύση του προβλήματος να την βρει η υπηρεσία η οποία έκανε τις αρχικές μελέτες, παρέδωσε το έργο και βεβαίωσε την καλή λειτουργία του. Η ίδια υπηρεσία που παρακάτω εσύ ο ίδιος λες ότι ευθύνεται για το πρόβλημα. Σοβαρολογούμε; Είναι ποτέ δυνατόν ο οποιοσδήποτε έχει ευθύνη για λαμογιές και κακοτεχνίες, να κάνει μια μελέτη που να τις επισημαίνει; Είναι στοιχειώδες ότι ελεγκτής και ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι ο ίδιος. Επομένως, ο ελεγκτής (μελετητής) δεν μπορεί να είναι ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο Δήμος, ούτε οι εργολάβοι! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ επιτάσσει η λογική.

  Τρίτον, είναι ΨΕΜΑ ότι ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλαβε να προσφέρει την οριστική λύση των προβλημάτων. Οι αναγνώστες πρέπει να ξέρουν ότι πριν ένα περίπου χρόνο, όταν ο Δήμαρχός έλεγε το ίδιο ψέμα, αναγκάστηκα να κάνω έγγραφο ερώτημα στον κ. Κατσικάρη και ότι μού απάντησε κατηγορηματικά ότι η Περιφέρεια δεν πρόκειται να κάνει την αναγκαία «Συνολική Μελέτη», γιατί αυτό είναι υποχρέωση του Δήμου. Επίσης, διευκρίνισε ότι άλλο οι μελέτες των 900.000, στις οποίες αναφέρεσαι, και άλλο η «Συνολική Μελέτη» και μάλιστα ότι η δεύτερη είναι προϋπόθεση για τις πρώτες. Ακόμα και αν τα λέει λάθος, αυτό που μάς ενδιαφέρει είναι ότι έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα μάς λύσει το πρόβλημα.

  Τέταρτον, οι αναγνώστες πρέπει να ξέρουν επίσης ότι η «αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία» που «μπλόκαρε» τους διαγωνισμούς των 900.000 είναι …το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η αλήθεια είναι –για να μαθαίνει ο κόσμος – ότι οι διαγωνισμοί κόστους 900.000 ευρώ ΕΥΤΥΧΩΣ κόπηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γιατί στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο για εργασίες, αλλά κυρίως για προμήθειες (πάμε να αγοράσουμε πάλι ίδιες αντλίες που θα ξανακαούν σε λίγους μήνες και όχι να δούμε γιατί καίγονται). Και η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή, για να καταπολεμήσει την «αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία», πιέζει να γίνουν οι προμήθειες αυτές με απευθείας αναθέσεις. Αυτό ονομάζεται «αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία» ή μήπως «αθάνατη ελληνική ρεμούλα»;

  Πέμπτον, ένα ακόμα ΨΕΜΑ είναι ότι ο νόμος επιβάλει ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρει τη λύση του προβλήματος. Η αρμοδιότητα της λειτουργίας του Βιολογικού, μετά την παράδοση των έργων, είναι ξεκάθαρο από το νόμο ότι ανήκει στο Δήμο.

  Θα πω όμως κάτι άλλο: Ας πούμε ότι εγώ είμαι ο ψεύτης και ότι η δική μου λογική είναι άθλια. Ας πούμε ότι η αρμοδιότητα ήταν της Περιφέρειας, ότι οι ΔΕΚΑ προτάσεις που έχει κάνει η μειοψηφία για την επίλυση του προβλήματος είναι κακές και ότι ο Αντιπεριφερειάρχης ανακριβώς μού απάντησε ότι την απαιτούμενη μελέτη πρέπει να την κάνει ο Δήμος Πόρου. Ας πούμε ότι όλα τα λες σωστά. Συγχαρητήρια λοιπόν, καθίστε με σταυρωμένα χέρια άλλα εφτά χρόνια, ή άλλα πενήντα, επειδή η Περιφέρεια δεν πείθεται ότι είναι αρμόδια να δώσει λύση. Όμως την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να πνίξετε στα λύματα το Νεώριο, να έρθετε εδώ να κάνετε μπάνιο με τις οικογένειές σας, ή μάλλον να έρχεστε έτσι και αλλιώς από αύριο, μιας και έχουν πέσει στις παραλίες μας μόνο 6.000 κυβικά «ζωντανά» λύματα.
  Ο διχασμός πράγματι είναι έντονος, πολύ πιο έντονος από ό,τι φαντάζεσαι: Ή το θέμα θα λυθεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ή ο τουρισμός του Πόρου αποτελεί παρελθόν. Τέλος, έχω βαρεθεί να διαβάζω να επαναλαμβάνεις ότι είναι ώρα για πράξεις και όχι για λόγια, και να επικαλείσαι (με λόγια) τις πράξεις στις οποίες δεν συμμετέχεις.

  Γιάννης Δημητριάδης,
  επικεφαλής παράταξης μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πόρου

 21. Μαρία says:

  Το νησί δεν καταστράφηκε από ξένους. Καταστράφηκε από αδιάφορους κατοίκους που νομίζουν ότι ένας μήνας, ο Αύγουστος, θρέφει τους έντεκα. Άφησαν το θέμα του βιολογικού να χρονίζει, άφησαν την προβλήτα με ρωγμές μέχρι να πέσει, άφησαν τα ferry boat να λειτουργούν ανά ώρα, άφησαν τα σκουπίδια να πλημμυρίζουν τους δρόμους, άφησαν το κέντρο υγείας στην απέναντι ακτή. Το έγκλημα είναι διαρκείας και έχει θύματα όλους μας.Φοβόμαστε να κολυμπήσουμε, φοβόμαστε να αρρωστήσουμε, μας έχει φάει το σκουπίδι παρότι πληρώνουμε υψηλά δημοτικά τέλη. Ξεσηκωμός έγινε μόνο για τη ΔΟΥ, κι αυτό γιατί υπάρχει ο φόβος του ελέγχου από μη “ελεγχόμενους” υπαλλήλους. Δεν είδα κανένα να ξεσηκώνεται που δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής από το νησί μετά τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Πέμπτη που ήμουν στο νησί είδα 2 φορές τον δήμαρχο με το μηχανάκι, χωρίς κράνος και το κινητό στο χέρι. Με δεδομένη την πρόσφατη προσωπική του περιπέτεια, ήταν το τελευταίο που περίμενα να δω. Κι όμως, αυτή είναι η εικόνα του Πόρου τα τελευταία χρόνια. Επικρατεί το “δε βαριέσαι” και το “άμα το έχει η μοίρα σου”. Δε φταίει η γραφειοκρατία, δε φταίει η περιφέρεια, φταίει η ανοχή και το ξερό μας το κεφάλι.

 22. Αν και δεν ήθελα να αντιπαρατεθώ για μια ακόμα φορά μέσω Διαδικτύου με τον Γιάννη Δημητριάδη(γιατί καταντάει γραφικό), θα αναγκαστώ να το κάνω, ελπίζω για τελευταία φορά, γιατί αν και εγώ αναφέρθηκα με κόσμιο και σοβαρό τρόπο χωρίς να παρεκτραπώ σε λαϊκισμούς, έλαβα απάντηση με αναφορές για “υπονοούμενα”, “ψέματα”, “αλητείες” και άλλα κοσμητικά επίθετα που είναι ανάξια σχολιασμού.

  Ούτε έκανα διάγνωση των βλαβών αλλά απλά ανέφερα τη λέξη “προφανώς” γιατί έχω κάτσει αρκετές ώρες πάνω από τα φρεάτια και έχω δει με τα μάτια μου τις απίστευτες διαβρώσεις από το υδρόθειο(ναι γνωρίζω την χαρακτηριστική οσμή του και τις χημικές ιδιότητες του)

  Αν διάβαζες προσεκτικά το σχόλιο μου Γιάννη, θα έβλεπες πως δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο για την Μείζονα ή την Ελάσσονα Μειοψηφία. Αντίθετα αναφέρω πως οι Δημοτικές Αρχές Πόρου-Γαλατά έχουν την ευθύνη για την λειτουργία του.

  Ότι άλλο έχουμε να πούμε προτείνω να το πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί αυτός είναι ο θεσμικός μας ρόλος. Όμως σε παρακαλώ να μην αναφέρεσαι στην οικογένεια μου όπως δεν το κάνω εγώ για την δική σου και σε κάθε περίπτωση οι παραλίες του Πόρου δεν είναι “παραλίες σας” αλλά όλο το νησί επηρεάζεται τελικά στο σύνολο του.

  Για το θέμα του Τουρισμού όμως θα συμφωνήσω μαζί σου και γιαυτό είπα πως πρέπει να εργαστούμε περισσότερο. Τώρα αν εγώ ή εσύ συμμετέχουμε ενεργά ή προσφέρουμε καλές ή κακές υπηρεσίες στο νησί αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος, όχι εμείς.

  Σαν Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου οφείλω να ζητήσω μια μεγάλη ΣΥΓΝΏΜΗ από όλους τους επισκέπτες ή κατοίκους που ταλαιπωρήθηκαν τις ημέρες του Πάσχα από τη ζημιά στο Δίκτυο του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου-Γαλατά. Από την μεριά μου θα κάνω ότι χρειαστεί για να λυθεί το πρόβλημα αν και δεν είμαι μηχανολόγος…

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 23. Γιάννης Δημητριάδης says:

  Δημήτρη, η απάντησή σου είναι μια από τα ίδια. Από ουσία ΜΗΔΕΝ! Δεν θα την αναλύσω. Δείχνει γιατί το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και γιατί δεν πρόκειται να λυθεί (από εσάς). Δεν αναφέρεσαι στην οικογένειά μου, αλλά έκανες κάτι πολύ χειρότερο: αποφάσισες μαζί με τους συναδέλφους σου και τον Δήμαρχό σου ότι η οικογένειά μου θα αναπνέει βοθρολύματα επί χρόνια και πλέον θα κολυμπάει σε αυτά. Τις μέρες του προβλήματος στο Νεώριο, εκτός από εσένα (που σε είδα δύο φορές) δεν πάτησε κανένας! Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Αντιδήμαρχος, ούτε ο Λιμενάρχης, ούτε κανένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Ήσασταν απασχολημένοι με τα εγκαίνια, τα γκαλά και τις προσωπικές επαγγελματικές σας υποχρεώσεις. Όταν λοιπόν θα σάς δω όλους με τα παιδιά σας για μπάνιο στο Νεώριο τότε θα έχεις δικαίωμα να μού πεις ότι οι παραλίες είναι και δικές σας και ότι «έκανες ότι χρειάζεται για το πρόβλημα» (παρεμπιπτόντως την ίδια «υπόσχεση» έδινες και πέρυσι και στο κάτω κάτω έπρεπε να την είχες δώσει και εφαρμόσει από την 1.1.2011 που έγινες δημοτικός σύμβουλος). Σταματάω εδώ για μην πω περισσότερα.

  Γιάννης Δημητριάδης

 24. ΑΠΑ says:

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.
  Α Μ Ε Σ Η Σ !!! ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
  ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΒΑΣΩΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ. ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ.ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ο ΠΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ. ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΕ ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ, ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΝΕΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ. ΚΑΝΤΕ ΠΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΧΕΡΗΔΩΝ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΟΛΛΗ. ΟΙ ΔΗΘΕΝ… ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ. ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ. ΚΑΝΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ. ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ.ΚΡΙΤΗΡΙΟ; Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ! ΜΟΝΟ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΡΟΥ

 25. B.T. says:

  Εγώ να σας πω την αμαρτία μου ,δεν κατάλαβα τίποτα ,γιατί δεν πήγα καθόλου προς το Νεώριο τις μέρες του Πάσχα.
  Επίσης δεν έχω καταλάβει ούτε τι φταίει που δεν λειτουργεί ο ΒΙΟΚΑ,ούτε ποιος φταίει, ούτε και θα βρεθεί ποτέ άκρη…
  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ . και –
  Θα πετάει το σκουπίδι κάτω ,θα μηχανορραφεί, θα ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους και θα ρίχνει και μια γυροβολιά στο τέλος. Από δίπλα θα είναι και η Ελληνίδα που θα τον πλένει ,θα του σιδερώνει με τσάκιση το ρούχο(είναι νοικοκυρά αυτή δεν είναι ό,τι κι ό,τι),θα του μαγειρεύει , θα τον δικαιολογεί(“αχ το χρυσό μου είναι μικρό ακόμα”) και θα του χτυπάει παλαμάκια όταν αυτός χορεύει….
  Για κάθε αλλαγή που γίνεται σε έναν τόπο χρειάζεται ένα “κρίσιμο πλήθος”,μια πλειοψηφία δηλαδή που να εφαρμόζει την αλλαγή και με αυτό τον τρόπο να εφαρμοστεί από όλους.
  Μέχρι τότε όμως σε αυτόν τον τόπο έχουμε πολύ δρόμο…

 26. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ says:

  Το δίκτυο και το εργοστάσιο του βιολογικού του Πόρου είναι ένα προβληματικό έργο με μακρά ιστορία που ξεκινά από την δεκαετία του 1980. Οι δημοτικές και νομαρχιακές Αρχές που εμπλέκονται είναι πολλές. Οι βλάβες που εμφανίζονται έχουν εξαιρετικά υψηλή συχνότητα και η δυσαρέσκεια που προκαλείται από αυτές, τεράστια. Σίγουρα κάποιοι θα έπρεπε να έχουν ήδη λογοδοτήσει για όλα .
  Παράλληλα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αποκατάσταση των ζημιών, είτε γιατί δεν λειτουργούν αντιπροσωπείες και συνεργεία όποτε εμείς τα χρειαζόμαστε, είτε γιατί οι άνθρωποι του Δήμου έχουν όρια που πολλές φορές τα ξεπερνούν.
  Η Αντιπεριφέρεια έχει ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ δημοσίως και γραπτώς και έχει βάλει στον Προϋπολογισμό της το κόστος για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Αυτό για όσους γνωρίζουν περί ΟΤΑ δεν γίνεται εάν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες από τις ΑΡΜΟΔΙΕΣ Τεχνικές Υπηρεσίες. Δεν έχει όμως ξεκινήσει τίποτα, είτε γιατί τελευταία στιγμή διαπιστώνονται λάθη, είτε γιατί το Ελεγκτικό Συμβούλιο διαφωνεί με την διαδικασία εφαρμόζοντας τον Νόμο. Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της θα έπρεπε να γνωρίζουν τον σωστό τρόπο δημοπράτησης ενός έργου.
  Αυτή σε γενικές γραμμές, για την οικονομία του χώρου, είναι η πραγματικότητα και φυσικά είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο (τουλάχιστον η πλειοψηφία) ευχαριστιέται όταν παρουσιάζει βλάβες ο βιολογικός.
  Ο κ. Δημητριάδης αρέσκεται στο να παρουσιάζει για λύσεις πράγματα που δεν προβλέπονται. Είτε του αρέσει είτε όχι ο νόμος προβλέπει κάποια πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να επικαλείται τον Νόμο όποτε τον βολεύει, λ.χ. να εφαρμοστεί ο Νόμος και να πάνε Αυτόφωρο ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος λες και πήγαν και βραχυκύκλωσαν τα καλώδια και έσπασαν τις αντλίες και μάλιστα Μ. Σάββατο βράδυ και ενώ ο Πόρος ήταν γεμάτος κόσμο και σκάφη , αλλά να μην εφαρμοστεί ο Νόμος και οι μελέτες να γίνουν από ιδιώτες «ειδικούς» και όχι από αυτούς που έχουν την κατά Νόμο Αρμοδιότητα και που πληρώνονται από το Δημόσιο .
  Η κατάσταση εκ του αποτελέσματος είναι απαράδεκτη. Η αντιπολιτευτική υπερβολή όμως δεν χρειάζεται σε αυτή την φάση γιατί δημιουργεί πανικό. Έχει ακούσει κανείς την αντιπολίτευση της Μυκόνου και των Σπετσών να κάνει θόρυβο για τα λύματα; Μήπως επειδή εκεί πέφτουν πιο φρέσκα στην θάλασσα;
  Η Περιφέρεια πρέπει να δώσει λύση. Μπορεί να το κάνει, με απευθείας ανάθεση μέσω διαπραγμάτευσης. Εάν ο κ. Δημητριάδης δεν εμπιστεύεται τις διαδικασίες μπορεί να αξιοποιήσει την νομική του ομάδα για να τις παρακολουθεί.
  Δρούγκας Χρήστος
  Κάτοικος και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πόρου

 27. Γιάννης Δημητριάδης says:

  Χρήστο,
  Απαγορεύει ο νόμος να φωνάξουμε ως Δήμος ένα Πανεπιστήμιο ή ένα μελετητικό γραφείο κοινής αποδοχής να μάς πει τι φταίει και πώς διορθώνεται; Μην τρελαθούμε! Τα υπόλοιπα που γράφεις τα αποδίδω στο ότι δεν πέρασες και δεν είδες τι γινόταν στο Νεώριο. Η σύγκριση που κάνεις με Μύκονο κτλ είναι απαράδεκτη. Δεν έχεις καταλάβει φαίνεται ότι τα λύματα μπροστά από έναν ολόκληρο οικισμό έπεφταν στη στεριά επί τέσσερις μέρες (και όχι υποθαλάσσια σε κάποια ακτή ή σε κάποιο λιμάνι), ότι δίπλα ακριβώς έκαναν μπάνιο παιδάκια που τα έβγαζα εγώ από τη θάλασσα και ότι το βράδυ τα καπάκια έμεναν ανοικτά στη μέση του δρόμου χωρίς σήμανση. Προσωπικά, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ και πουθενά.
  Επίσης, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η αντλία στο Νεώριο δεν είχε βλάβη, αλλά ότι επίτηδες διαλέξατε να υπερχειλίζουν εκεί τα λύματα για να μην τα ρίξετε στο λιμάνι (λόγω του Boat Show). Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα, το οποίο έπρεπε να διακοπεί με την σύλληψη των υπευθύνων (για να ξέρεις ο Δήμαρχος δεν πάει αυτόφωρο).
  Τέλος, χαίρομαι που επιβεβαιώνεις τα περί απευθείας αναθέσεων, αν και είναι αστείο να λες ότι θα μπορούσε μια δημοτική παράταξη να ελέγξει μια τέτοια διαβλητή διαδικασία.

  Γιάννης Δημητριάδης

 28. Πάνος Θεοχάρης says:

  Ευτυχώς που υπάρχει και ο Γιάννης και με κίνδυνο της ζωής του έβγαλε τα παιδά από την θάλασσα και έβαλες πινακίδες στον δρόμο και μας έσωσε….

  Γιάννη αληθεύει ότι το βράδυ του Μ.Σαββάτου έφυγες από το Νεώρειο και πήγες στον Ρώσικο, όπου ήταν εκεί ο Δήμαρχος και του ευχήθηκες καλή ανάσταση και καλά ξεμπερδέματα με το γνωστό ειρωνικό σου υφάκι, και έφυγες για να πας να κάνεις ανάσταση και τους άφησες μέσα στα σκατά ? Δεν λέω ότι θα έπρεπε να κάνεις κάτι παραπάνω, αλλά μην λες ότι δεν ήταν εκεί κιόλας, γιατί υπάρχουμε και κάποιοι που τον είδαμε.

  Και ναι, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν πήγαν στο Νεώρειο το πρωί για να ακούσουν τα σχολιανά του κόσμου (αν και παρόλα αυτά, κάποιοι όντως πήγαν). Θα συμφωνούσα με όλους σας εάν επειδή θα τους βρίζαμε επι τόπου, θα δούλευε και η αντλία…

  Ούτε οι υπερβολές, ούτε τα λαϊκά δικαστήρια λύνουν το πρόβλημα, και πολύ περισσότερο δεν το λύνουν οι μυνήσεις όπου θα κάνουν να δικαστούν μερικά χρόνια, και αν δικαστούν, και άντε μετά να τελεσιδικίσουν. Και φυσικά όποιος δημόσιος υπάλληλος φάει μήνυση, θα στειλώσει τα πόδια και δεν θα κάνει τίποτα μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη…. Το έχω δει αλλού το έργο να μένουν τα πράγματα 7-8 χρόνια σταματημένα, μέχρι να μιλήσει η δικαιοσύνη….

  Τα λεφτά τα έχει η περιφέρεια. 900.000 είναι εκεί και περιμένουν.

  Τις προμήθειες και τους διαγωνισμούς θα τους κάνει η περιφέρεια. Αυτή τους ξεκινά, 3-4 φορές τους πήρε πίσω μόνη της, και άλλη μία το Ελεκτικό Συνέδριο. Γιατί ? Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, προτιμώ να δω το αποτέλεσμα από το να ρίχνω ευθύνες στους υπαλλήλους τους περιφέρειας, εκτός αν βέβαια το κάνουν επίτηδες…

  Αν πρέπει να πιέσουμε κάποιον τώρα, αυτός είναι η περιφέρεια, έχει την πίτα και το μαχαίρι, και όλα τα άλλα είναι για τα ψηφαλάκια…

  Οι μελέτες θέλουν χρόνο πάντως, το ίδιο και η πλήρη αποκατάσταση κακών σχεδιασμών (για σκεφτείτε να πρέπει να χτιστούν νέα αντλιοστάσια, ή νέα διαδρομή στο δίκτυο). Το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι άμεσο και λέγεται αγορά αντλιών, και τα λεφτά που έχει βγάλει η περιφέρεια είναι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κοινώς δεν βλέπω λεφτά για μελέτη, εκτός αν ο Γιάννης Δημητριάδης την κάνει δώρο, μπορεί να κοστίσει φθηνότερα από τα ενοίκια του νέου εκλογικού κέντρου 1.5 χρόνο πριν τις εκλογές, και ο κόσμος θα το εκτιμήσει περισσότερο…..

  Επειδή προέρχομαι από τον χώρο της ναυτιλίας, όταν κάτι χάλαγε, πρώτα απλά το φτιάγναμε για να προχωράει το καράβι, μετά βλέπαμε γιατί χάλασε. Και αν ξαναλάχαγε το ξαναφτιάγναμε, και αν βλέπαμε κακοτεχνία ή/και πρόβλημα στην σχεδίαση, το φτιάγναμε και τρίτη, και τέταρτη και πέμπτη φορά, και όσες χρειαζόταν γιατί το καράβι δεν σταματούσε, δεν έπρεπε να σταματήσει και πολλές φορές απλά δεν μπορούσε να σταματήσει. Όταν είχαμε χρόνο στο δεξαμενισμό, το αντιμετωπίζαμε, αλλά δεν χάναμε τον χρόνο με επιτροπές, μελέτες, και ευθύνες. Πρώτα το ανταλλακτικό, και μετά όλα τα άλλα.

  Έτσι και σε εμάς, αμεση λύση τώρα, για να μην έχουμε θέμα το καλοκαίρι, αντικατάσταση των αντλιών τώρα, και μετά να δούμε γιατί χαλάνε, και πως δεν θα χαλάνε….

 29. Πάνος Θεοχάρης says:

  Και κάτι ακόμα επειδή οι περισσότεροι εδώ πέρα κακομυριάζουν είτε λόγο χαρακτήρα, είτε για τα ψηφαλάκια.

  Την Τρίτη που βολτάριζα στο λιμάνι, είδα στην γωνία μπροστά στην Αμβροσία περισσότερους Αχινούς από όσους είχα δει ποτέ, καθώς και πολλά Στρείδια. Ένδειξη ότι τα νερά είναι πολύ καθαρότερα από όσο ήταν τα τελευταία 20 χρόνια.

  Η πλειοψηφία των νησιών δεν έχει καν ΒΙΟΚΑ, πετάνε όλα τα λύματα στην θάλασσα, ακόμα και σε βαρβάτες παραλίες, πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο, βλέπεις που και που να φέρνει η μπουκαδούρα πράγματα που δεν θες να σκεφτείς τι είναι…..

  Ο Πόρος έχει το πλεονέκτημα να έχει ΒΙΟΚΑ, ακόμα και με τα προβλήματα του, οι παραλίες είναι πολύ καθαρότερες από ποτέ.

  Και ναι, πέσανε 6,000 κυβικά στο Νεώρειο, αλλά είναι απίστευτο ότι αυτό δεν είναι η καταστροφή του κόσμου, σε λίγες μέρες το νερό θα είναι μια χαρά καθαρό. Όποιος θέλει σε 1-2 βδομάδες ας πάρει 2-3 δείγματα να τα πάει για εξέταση, θα πρότεινα μάλιστα να το κάνουν οι επαγγελματίες της περιοχής ή ο επαγγελματικός σύλλογος, και ο Τουρλακάκης να ξαναβάλει την πινακίδα, και να βγάλουμε 5-6 φωτογραφίες από τα νερά μπας και έρθει κανένας έλληνας τουρίστας, αντί να προσπαθούμε να αποδείξουμε για τα ψηφαλάκια και την κακομυριά μας ότι η ήρθε η καταστροφή του κόσμου, όπως τότε με τα ιχθυοτροφία που δυσφημίσαμε τον εαυτό μας με κάτι ηλίθια δημοσιεύματα στα όρια της συκοφαντίας, και κάτι ανεκδοτα για εγκεφαλοπάθειες στα ψάρια….

 30. VAN says:

  ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑΜΠΑΜΠΑ,ΜΠΛΑ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΙΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΑ ΤΗΝ ΛΕΡΩΣΕΙΣ………ΦΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΚ..Α!!!!

 31. Δώρα says:

  Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω! Εκείνοι που διοικούν γράφουν «έπρεπε
  οπωσδήποτε να έχει γίνει το ένα», «έπρεπε να έχει γίνει το άλλο», «έπρεπε
  να είναι φυλακή οι υπεύθυνοι» κτλ. Ποιος έπρεπε να τα έχει κάνει όλα αυτά αν
  όχι εσείς; ο Θεός, η θεία δίκη; Γιατί σας ψηφίζει ο κόσμος, για να κάνετε
  διαπιστώσεις στον αέρα; Κανείς, εκτός από την αντιπολίτευση, δεν λέει «έχω
  κάνει αυτή την ενέργεια», «έχω υποβάλει την τάδε πρόταση», «αύριο το πρωί θα
  κάνω αυτό». Είναι απίστευτο! Αναγνωρίζετε τι δεν έχετε κάνει και αμέσως μετά
  δεσμεύεστε ότι «θα» κάνετε ό,τι μπορειτε για να λυθεί το πρόβλημα γενικώς
  και αορίστως! Σαν δεν ντρέπεστε!!!!

 32. GIORGOS says:

  ΚΥΡΙΕ “Πάνος Θεοχάρης says:
  10/05/2013 at 4:52 pm”,
  ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ.
  ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ, ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ…

 33. ET says:

  Κάποιοι που γράφουν εδώ μέσα, διακτινίζονται από την Ανάσταση στον Αγ. Σεραφείμ, στην Ανάσταση στον Ευαγγελισμό σε κότερο πετώντας δυναμιτάκια και παράλληλα βρίσκονται και στον Ρώσικο Νάυσταθμο μάρτυρες περιστατικών… για γέλια…

 34. Σοφιάννα Ποζιάδη says:

  Tόσες μέρες διαβάζω τα σχόλια γιά το ΒΙΟΚΑ, έμαθα αρκετά, σέβομαι τη γνώμη του καθενός αλλά δυστυχώς συνειδητοποιώ ότι είναι δύσκολος και μακρύς ο δρόμος μέχρι να φθάσουμε στην λύση του προβλήματος.
  Είμαι επαγγελματίας της περιοχής και φοβάμαι πως θα ξαναζήσω τις ίδιες περσινές καταστάσεις και φέτος. Αγχος γιά το αν έρθουν πελάτες, απογοήτευση από την καθημερινή είσπραξη και την μείωση των πελατών, σιχαμάρα γιά τους διάφορους καλοθελητές που γιά να σπρώξουν άλλες περιοχές και παραλίες του νησιού έλεγαν οτι το Νεώριο “βούλιαξε στα σκατά”.
  Καλά, πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που νομίζουν ότι δυσφημίζοντας το Νεώριο ο κόσμος θα πάει εκεί που θέλουν και έχουν συμφέροντα αυτοί! Αλλού θα πάει ο κόσμος, σε άλλο νησί ή παραθεριστική περιοχή γιατί οταν ακούγεται οτι ο Πόρος έχει πρόβλημα με ρύπανση ο τουρίστας δεν ψάχνει να μάθει περιοχή ώστε να την αποφύγει. Βαρέθήκαμε εγώ και οι γιοί μου να ακούμε την ερώτηση αν τα νερά είναι καθαρά και να τους απαντούμε με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των νερών.
  Την συνέχιση των απόψεων μου την ανέλαβε χωρίς να το θέλει ο Πάνος ο Θεοχάρης. Ναι, το Νεώριο είναι γεμάτο αχινούς και όστρακα. Ναί, πέρσι λίγες ημέρες μετά τη βλάβη του Ιουνίου έγινε 2 φορές ανάλυση των υδάτων και τα αποτελέσματα έδειξαν καθαρότητα υδάτων. Εδώ έρχεται και ο Τουρλακάκης που παίρνει τη ηθική ικανοποίηση γιά όλους μας και βάζει την ταμπέλα προς δυσαρέσκεια μερικών γιατί δεν βούλιαξε και καταστράφηκε το Νεώριο. Εγώ η ίδια τοιχοκόλησα σε όλο τον Πόρο το έγγραφο του Δήμου με τα αποτελέσματα των αναλύσεων.
  Όπως βλέπετε δεν ασχολήθηκα καθόλου με το πρακτικό σκέλος της υπόθεσης ΒΙΟΚΑ συζητώντας γιά αντλίες και ζημιές, καταλογίζοντας ευθύνες, ψάχνοντας αρμοδίους και υπευθύνους και κατηγορώντας άτομα γιά ψηφοθηρία. Η λύση στο πρόβλημα θέλει χρόνο και μέχρι τότε τι κάνουμε ? Αλληλοσπαραγμός συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης.
  Η ζημιά που γίνεται είναι μεγάλη αλλά μεγαλύτερη είναι η δυσφήμηση του νησιού μας. Είμαι σίγουρη οτι αν γίνει πάλι ανάλυση, τα αποτελέσματα πάλι θα δείξουν τα νερά καθαρά. Δεν αμφισβητώ οτι το πρόβλημα της ρύπανσης είναι σοβαρότατο και οπωσδήποτε δεν θέλω την απόκρυψη, αλλά ΕΛΕΟΣ βρε συντοπίτες, δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη δημοσιοποίηση και τόσο πολύ ξεκατίνιασμα που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να πλήγεται περισσότερο το νησάκι μας.
  Αυτό που χρειάζεται είναι να ενωθούμε όλοι και να αντιδράσουμε άμεσα απαιτώντας λύση εδώ και τώρα. Αντί να φωνάζουμε κανάλια που γνωστοποιώντας το πρόβλημα μόνο δυσφήμηση κάνουν (λες και θα ευαισθητοποιηθούν ο αρμόδιοι), να επισκεφτούμε τα υπουργεία και να απαιτήσουμε λύση. Αν περιμένουμε να τα βρουν Δήμος, αντιπολίτευση, Περιφέρεια το χάσαμε το …. υδροπλάνο. Και λέω υδροπλάνο γιατί εκτός του ότι φημολογείται ότι θα μπουν δρομολόγια, τρένο δεν έρχεται και πλοία δεν έχουμε.
  Αυτά και καλό μας κουράγιο ειδικά στους επαγγελματίες του Νεωρίου.

 35. Κ. Μ. says:

  ΚΥΡΙΑ ΠΟΖΙΑΔΗ,
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ξεκατίνιασμα” ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ Ή ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΑΡΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΥΛΗ ΚΑΙ Η ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ.

  ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ, ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.-

 36. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ- ΕΧΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΜΙΑΝ ΑΠΟΡΙΑ:
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ … VAN; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ; (ΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΜΗΝ ΛΕΡΩΝΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ”). Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ; ΟΥΔΕΜΙΑ!!!ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ;
  ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ “ΑΠΑΘΕΙΑ”. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ…)

 37. Σοφιάννα Ποζιάδη says:

  Κυρία Κ.Μ. δεν θα σας απαντούσα επειδή και η ανωνυμία γιά εμένα εμπεριέχεται σε ότι θεωρώ “ξεκατίνιασμα”. Κάνω μία διάκριση γιατί από τα γραφόμενά σας φαίνεται οτι είστε κάτοικος της περιοχής που τόσο υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Όλο το καλοκαίρι περνάω καθημερινά 3-4 φορές την ημέρα και άπειρες φορές έκλεισα την μύτη μου από την δυσοσμία. Ειλικρινά πόνεσε η ψυχή μου όταν την Δευτέρα του Πάσχα επιστρέφοντας από το Λιμανάκι είδα τα ξενοδοχεία της περιοχής θεόκλειστα, όλα τα πατζούρια των σπιτιών κλειστά και τις ταβέρνες με ελάχιστους η σχεδόν καθόλου πελάτες. Τα γνωρίζω όλα τα προβλήματα της περιοχής και τα κατανοώ τόσο ώστε -λυπάμαι που το λέω – απέτρεψα τον γιό μου να νοικιάσει σπίτι στο Νεώριο γιά τους λόγους που αναφέρατε. Να σας πω ακόμη οτι στο προηγούμενο σχόλιο μου χρησιμοποίησα την λέξη ξεκατίνιασμα γιά να περιγράψω τον τρόπο που μερικοί αντιμετωπίζουν την κατάσταση. Πολιτικοί διαξιφισμοί, κατηγορίες της μίας παράταξης προς την άλλη γιά ψηφοθηρία, εκμετάλευση της κατάστασης γιά τα μικροσυμφέροντα ορισμένων, ανώνυμα σχόλια και κατηγορίες και πολλα “σούπα-μούπες” κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π
  Ας σταματήσουμε εδώ και να ξεσηκωθούμε να πιέσουμε τους αρμόδιους να δώσουν λύση “εδώ και τώρα” γιατί φοβάμαι πως σε λίγο καιρό το Νεώριο θα ερημωθεί και θα παρασύρει μαζί του και τον υπόλοιπο Πόρο, πράγμα που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται.

 38. Αλεξης Δημητριαδης says:

  Κυρια Σοφιανα,
  Ειλικρινα αντιλαμβανομαι την θεση σας. Το ιδιο ειπα κ στον Δημητρη ασχετως αν το πιστευει η οχι. Και φυσικα η ζημια αφορα σε ολο το νησι. Οποιος νομιζει οτι ζημιωνεται μονον το Νεωριο στερειται σοβαροτητας, κατ εμε. Δεν πιστευω οτι μπορει ενα τετοιο γεγονος να κρατηθει μυστικο. Παντως η αλγινη αληθεια ειναι οτι οι κατοικοι κ οι επιχειρηματιες ξεσηκωνονται και θυμουνται το θεμα μονον την ωρα της κρισης μηπως και γινουμε βουκινο και ζημιωθει ο τουρισμος. Που ησασταν ολοι οι επιχειρηματιες του Νεωριου τον χειμωνα που περασε; Γιατι δεν ασκηθηκε πιεση για το θεμα;
  Επισης θεωρω οτι ανακοινωσεις και ενημερωσεις για την καταλληλοτητα-καθαροτητα των υδατων πρεπει να φερουν επισημη σφραγιδα του Δημου ή του λιμεναρχειου και θα πρεπει να ειναι γραμμενες και στα Αγγλικα τουλαχιστον. Σχετικα με το αν βουλιαξε ή οχι το Νεωριο στα σκατα, δυστυχως βουλιαξε και δεν ειναι η πρωτη φορα, ουτε και θα ειναι η τελευταια εικαζω. Οι αχινοι και τα οστρακα δεν ειναι ενδεικτικα της καθαροτητας ή οχι. Ειδικα τα οστρακοδερμα συχνα ευδοκιμουν σε πολυ βρωμικα και μολυσμενα θαλασσινα υδατα οπως λιμανια κλπ. Καλλιτερα για αυτα τα θεματα να μιλανε μονον οι ειδικοι. Ουτε εγω ειμαι ειδικος φυσικα. Αλλα επειδη το λεει καποιος μη ειδικος δεν σημαινει οτι οι αχινοι ευδοκιμουν μονον σε καθαρα υδατα. Δεν υπαρχει αλληλοσπαραγμος αντιπολιτευσης κ συμπολιτευσης. Υπαρχει μια και μοναδικη πραγματικοτητα. Οι κατοικοι μπορουν να καταλαβουν. Οι κατοικοι κρατανε το μελλον του νησιου στα χερια τους.
  Και κατι που πρεπει να γινει απολυτως σαφες. Η αντλια του Νεωριου δεν ηταν χαλασμενη. Η εκκροη των λυματων στο συγκεκριμενο σημειο ηταν ανθρωπινη αποφαση του κ.Στρατηγου. Επρεπε τα λυματα να μην φτανουν στο Ρωσσικο για να επισκευαστει η τοπικη αντλια. Αντι λοιπον να τα ριξουν απ ευθειας στη θαλασσα στο λιμανι του Πορου και του Γαλατα, επελεξαν να τα ριξουν επανω στο οδοστρωμα, κατοπιν στην αμμουδια και τελος στη θαλασσα. Και ολα αυτα μεσα σε κατοικημενη περιοχη. Και διπλα κολυμπαγανε παιδακια και τουριστες…Αποδειξη οτι μολις τελειωσε το σαλονι σταματησε και το προβλημα στο Νεωριο.
  Κυριε Αντανη νομιζω μερικες φορες ειναι καλλιτερα να αγνοεις μια ασχημη τοποθετηση παρα να της δινεις σημασια. Ισως δεν ειναι σωστο αλλα ειναι μια λογικη αντιμετωπισης.
  Τελος θα ηθελα να παρακαλεσω ολους τους ειδημονες επι του θεματος που εκφραζουν τεχνικες αποψεις χωρις να ειναι εξειδικευμενοι μηχανολογοι, αφου ξερουν τι φταιει,να λυσουν το προβλημα αμεσα…Για να μην χανουμε και χρονο. Μπορολες και ξερολες δεν δινουν ποτε λυση κυριοι!
  Ευχαριστω,
  Αλεξης

 39. Αλεξης Δημητριαδης says:

  Οστρακοειδη…. Απο λαθος εγραψα οστρακοδεραμ

 40. Κ. Μ. says:

  ΚΥΡΙΑ Σοφιάννα Ποζιάδη says:
  12/05/2013 at 2:04 pm,
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ “η ανωνυμία εμπεριέχεται σε ότι θεωρείτε ξεκατίνιασμα”, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ή ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΡΕΣΤΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ (ΧΩΡΙΣ, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙ…).

  ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

  ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Κ. ΑΛΕΞΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.
  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΑΣ-ΠΟΛΥ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ…

 41. ROBENAKOS says:

  ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΝΑΙ ΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ”ΜΠΑΧΑΛΟΥ” ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ ,ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΚΡΟΠΙΝΕΙ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ”ΚΑΙ ΚΑΛΑ”ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΝΩ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΤΡΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΤΟ ”ΡΕΖΟΥΜΕ” ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ.ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ…..ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ.ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

 42. Μαρία says:

  Έχω σπίτι στον Πόρο από τότε που γεννήθηκα. Δεν είμαι ντόπια και είμαι πολύ πέρήφανη γι’ αυτό. Τον Πόρο η οικογένεία μου κι εγώ τον επιλέξαμε για την φυσική ομορφιά του σε στεριά και θάλασσα. Δεν θα τον επιλέγαμε ποτέ αν είχαμε από την αρχή εικόνα του χαρακτήρα των κατοίκων του. Οι μισοί να βγάλουν τα μάτια των άλλων μισών κι όλοι μαζί να απομυζήσουν τον τουρίστα. Αγαπητοί Ποριώτες, ζείτε από τους τουρίστες και από τους “ξένους” που σας επέλεξαν ως αγαπημένο τόπο καλοκαιρινής τους διαμονής. Που επένδυσαν χρόνο και χρήμα στο νησί σας. Μάθετε να σέβεστε τους “ξένους” και τα όσα σας προσφέρουν. Φροντίστε να τους το ανταποδώσετε με εξαιρετικές παροχές Γίνετε ανταγωνιστικοί, τα γειτονικά νησιά καραδοκούν. Ενωθείτε για το κοινό καλό αντί να αντιπαρατίθεστε συνέχεια. Και επ’ ευκαιρία, κύριε Συξέρη, ας πούμε και κάτι θετικό. Ευτυχώς που ανέλαβε, ιδιώτης απ’ ότι μαθαίνω, την καθαριότητα και είδα απορριματοφόρο να αδειάζει τους κάδους έξω από το σπίτι μου. Ίσως να μην το ξέρετε αλλά μέχρι πρότινος τα τελευταία σκουπίδια που μάζευε το απορριματοφόρο του δήμου ήταν αυτά έξω από το σπίτι σας. Την ανηφόρα δεν έκαναν τον κόπο να την ανέβουν. Το ότι δεν ψηφίζουμε στον Πόρο δεν σημαίνει ότι δεν πληρώνουμε δημοτικά τέλη…

 43. giorgos says:

  Φιλοι συμπολεμιστες ωραια τα γραψατε ολοι! δυο λογια και απο εμενα α. η καμηλα δεν βλεπει την καμπουρα της εκτος αν καποιος που εχει λεφτα της κανει δωρο καθρεφτακια β. ψηλε παρατατα εισαι καλο παιδι αγωνιστης αλλα λιγος σε κανανε αντιπαθητικο τα σογια που υποστηριξες οπως εμαθες απο τον προηγουμενο ψηλο. οι δουλειες δεν γινονται απο τα μαγαζια τους εγω τους θυμαμαι ολους σκουπιδιαρεους οχι προισταμενους!!!!! καληνυχτα

 44. Αγαπητή κα Μαρία, σε πολλά από όσα είπατε έχετε απόλυτο δίκιο. Αρκετά ζητήματα έχουν δρομολογηθεί να αντιμετωπιστούν και άλλα ήδη αντιμετωπίζονται. Για προτάσεις και παρατηρήσεις που αφορούν προβλήματα που επηρεάζουν τον Τουρισμό – που σίγουρα είναι πολλά – μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6970801255 ,ή στο e-mail της Ε.Τ.Α.Π: touristikiepitropiporou@yahoo.gr. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όλους του αναγνώστες του Porosnews. Για υπόλοιπα ζητήματα μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δήμο Πόρου 2298320500

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου
  Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου.

 45. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ says:

  κ. ΜΑΡΙΑ
  τις προσβολές για τους Ποριώτες σας τις επιστρέφω και εάν δεν σας αρέσει να σηκωθείτε και να φύγετε. Ούτε και εμείς σας θέλουμε. Τα ανταγωνιστικά νησιά σας περιμένουν. Οι Ποριώτες ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ και ανέκαθεν προσπαθούν για το καλύτερο. Τους ξένους τους σεβόμαστε όσο μας σέβονται και αυτοί. Σε όποιον δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ήρθε σε νησί δούλων, έχει λάθος εντύπωση. Οι μεταξύ μας αντιπαραθέσεις είναι χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας. Για αυτές τις αντιπαραθέσεις από τους “ξένους” δεν θα ζητήσουμε την άδεια . Όσον αφορά τον ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας, Ο Δήμος Πόρου του ανέθεσε την εργολαβία προσπερνώντας έτσι τις δυσκολίες της ύφεσης και της Τρόικας.

 46. Μαρία says:

  Αγαπητέ κ. Δρούγκα. Το πρόβλημά σας είναι ότι μάλλον δεν ξέρετε τι θέλετε. Ο “πελάτης”, κατά τη γνώμη σας, έχει πάντα άδικο. Θέλετε προφανώς σε ένα μήνα να εισπράτετε όσα και τότε που η τουριστική περίοδος ήταν 6. Θέλετε, απ’ ότι καταλαβαίνω, μόνο να εισπράτετε χωρίς να εργάζεστε αφού θεωρείτε την δουλειά, δουλεία.
  Γιατί ο τουρισμός είναι δουλεία. Και μάλιστα σκληρή. Πρέπει να κρατάτε τον πελάτη ευχαριστημένο. Για να ξανάρθει. Θα σας θυμίσω λοιπόν τα θεμελιώδη: πρώτα απ’ όλα λοιπόν οφείλετε ως εργαζόμενοι στον τουρισμό να είστε νομοταγείς, να φοράτε κράνος, να μην νοικιάζετε μηχανάκια σε ανήλικους χωρίς δίπλωμα, να κόβετε αποδείξεις και να μην φοροδιαφεύγετε, να παρέχετε άριστες υπηρεσίες. Αφού το κάνετε πρώτα, μετά να κρίνετε εμένα, μια μισθοσυντήρητη, που πληρώνω 35 ευρώ το δίμηνο για το δήμο Πόρου και η λάμπα έξω από το σπίτι μου ήταν καμμένη για μήνες και τα σκουπίδια έκαναν σωρό γύρω από τον κάδο. Εγώ κ. Δρούγκα στις 22 Μαρτίου δεν μπορούσα να φθάσω στο σπίτι μου το βράδυ γιατί η λάμπα ήταν καμμένη και δεν έβλεπα που πατούσα. ασε”. Όσο για το θέμα του φέρρυ και των γιατρών: Πέρισυ το καλοκαίρι που τους χρειάστηκα, με ρώτησαν αν η 87χρονη πεθερά μου που υπέφερε από αφόρητους πόνους, μπορεί να μπει σε βάρκα γιατί το φέρρυ κοστίζει 400 ευρώ. Πάλι καλά που δεν με ρώτησαν αν μπορεί να κολυμπήσει. Προφανώς εσάς δεν σας ενοχλεί να φθάνετε στο Γαλατά μετά από 2 ωρών ταξίδι και να περιμένετε άλλη μια ώρα για φέρρυ ή που μετά τις 9 το βράδυ είστε αποκλεισμένοι χωρίς γιατρούς. Είσαστε προφανώς ικανοποιημένος με την μετριότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. κ. Δρούγκα, Εγώ σας λέω ένα πράγμα είτε σας αρέσει είτε όχι. Γυρίσαμε στην δεκαετία του 60. Χωρίς προσβάσεις, χωρίς παροχές, χωρίς γιατρούς. Και τότε τουλάχιστον δεν σκυλοβρωμούσε η θάλασσα. Γιατί όπως βούλωσε το αντλιοστάσιο στο Νεώριο που θα πάει. Θ α βουλώσει και το αντίστοιχο στο Ασκέλι. Ξέρετε εσείς, το αυθαίρετο. Γιατί μπορεί κι εκεί να μπερδευτεί κανένα μπουρνούζι. Και τότε θα τα ξαναπούμε… Εν τω μεταξύ η περιουσία μου κ. Δρούγκα απαξιώνεται κάθε φορά που ο Σκάι κάνει τον Πόρο θέμα για τα βοθρολύμματα. Το τόνισα στο προηγούμενο σχόλιό μου. Δεν έχω πολιτικά δικαιώματα στον Πόρο. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχω εξαρτήσεις. Αυτός όμως είναι και ο λόγος, που παρότι έχω σπίτι 42 χρόνια τώρα εδώ, με αντιμετωπίζετε ως ξένη. Ο Εξωραϊστικός σύλλογος του Ασκελίου, με πρόεδρο των πατέρα μου, όμως έκανε όλες τις ενέργειες για να φτιαχτεί η παραλία στο Άσκελι τη δεκαετία του 80. Ο πατέρας μου που ήταν ξένος έκανε κάτι για τον τόπο σας. Γιατί τον αγάπησε, όχι από καταγωγή αλλά από επιλογή. Εσείς τον αγαπάτε;

 47. Δημήτρης says:

  Ασε ρε Χρήστο που προσβληθηκες με την κριτική για τους ¨Ποριώτες. Λες και δεν ξέρουμε ακόμα κι εμείς οι ίδιοι τα χαρακτηριστικά μας. Λες και δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε μια παρέα να λες “δεν τους ξέρεις τώρα τους ποριωτες”. Ασε ρε Χρήστο που έχουμε και δημοκρατία στον Πόρο. Μια ολιγαρχία μερικών οικογενειών έχουμε που έχουν αναγάγει το ρουφιανιλικι σε τοπικό μας σπορ. Αυτές οι οικογένειες λύνουν και δένουν, ανεβάζουν δήμαρχους και τα πρόβατα τις ακολουθούν. 40 χρόνια, 3 δήμαρχοι. Δημοκρατία σα τη βόρεια Κορέα.ασε ρε Χρήστο που οι ποριωτες προσπαθούν για το καλύτερο. Για την τσέπη τους και μονο προσπαθουνε, γραμμένους τους έχουν όλους τους άλλους. Οταν δεν έχουν δουλειά καβαλανε το μηχανάκι και πανε να δούνε αν έχει δουλειά ο άλλος. Ασε ρε Χρήστο, κρίμα γιατι σε είχα και για προδευτικο και σε ψηφιζα. Αλλα αλλάζουν τα κοζια, τώρα με το Ίντερνετ ήρθε η ώρα να ακουστεί κ η σιωπηλή πλειοψηφία, και καλά θα κάνετε να την ακούσετε.

 48. Ανδρέας Νικολετόπουλος says:

  Προτείνω τη συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της Ε.ΥΔ.ΑΠ.

  http://www.eydap.gr/media/external_news_files/Hmerida_2012_parousiaseis/maragos.pdf

 49. Ανδρέας Νικολετόπουλος says:

  Και μία σειρά σχετικών παρουσιάσεων με ενδιαφέρον.

  http://www.eydap.gr/index.asp?a_id=839

 50. ROBENAKOS says:

  ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ”ΚΑΛΟΙ ΠΟΡΙΩΤΕΣ”.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ Η ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.Ο ΠΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΛΑΜΗ ΑΠΟ …..ΠΟΛΛΕΣ.ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ”ΟΡΘΗΣ ΓΩΝΙΑΣ”ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΥΨΕΙΣ.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΤΟΜΠΡΟΙ.

 51. B.T. says:

  Έχω μια περιέργεια να δω σε ενάμιση χρόνο που θα έχουμε εκλογές-όπως λέει κι ο θεοχάρης- τι θα έχει αλλάξει από όλα αυτά που σχολιάζουμε τώρα.Τι θα έχει κάνει ο Δήμος, η τουριστική επιτροπή, η περιφέρεια ,η αντιπολίτευση και περισσότερο …ΕΜΕΙΣ οι υπόλοιποι…γιατί σε ενάμιση χρόνο θα ξαναψηφίσουμε και πολύ φοβάμαι ότι το “κρίσιμο πλήθος” (το οποίο θέλει να αλλάξει το ρουν της ιστορίας,τρομάρα του)θα εξελιχθεί κι από την απλή επίκυψη ,θα ξεκινήσει τις κυβιστήσεις(κοινώς κολοτούμπες)…

Σχολιάστε