Έγγραφο της «Αλλαγής Πορείας» προς το Λιμεναρχείο για τα ιπτάμενα δελφίνιαDSCN0016Με έγγραφο προς το Λιμεναρχείο Πόρου, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αλλαγή Πορείας», ζητά από τον Λιμενάρχη κ. Ι. Αθηναίο να κοινοποιήσει, στοιχεία των περιπτώσεων των καθυστερήσεων και ματαιώσεων δρομολογίων για το 2013 και σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει αρμοδίως το Λιμεναρχείο Πόρου. Το έγγραφο έχει ως εξής:

 

 

 

Θέμα:  Καθυστερήσεις και ματαιώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων

 

κ. Λιμενάρχη,

 

Τους τελευταίους μήνες οι περιπτώσεις πολύωρων καθυστερήσεων και ματαιώσεων δρομολογίων ιπτάμενων και συμβατικών πλοίων προς και από το λιμάνι του Πόρου παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα και σοβαρότητα. Σε πολλές από τις περιπτώσεις αυτές (π.χ. Σάββατο 28.12.2013 από Πειραιά), οι επιβάτες περιμένουν επί ώρες στο λιμάνι αναχώρησης χωρίς καμία πληροφόρηση και σε πολλές άλλες (π.χ. 16.12.2013 από Πειραιά και 30.12.2013 από Πόρο) τα δρομολόγια ματαιώνονται εξ ολοκλήρου και οι επιβάτες μεταφέρονται οδικώς στον προορισμό τους, όπου φτάνουν με τεράστια καθυστέρηση (π.χ. πέντε ή περισσότερων ωρών). Εξίσου συνηθισμένες και ακόμα πιο ανησυχητικές, είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες σημειώνεται βλάβη στις μηχανές των υδροπτερύγων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με αποτέλεσμα να προκαλούνται απαράδεκτες καθυστερήσεις στην άφιξη των δρομολογίων και κυρίως να τίθενται σε κίνδυνο η ασφάλεια και οι ζωές των επιβατών, όπως συνέβη κατά το πρόσφατο συμβάν με την προσάραξη του υδροπτερύγου στα Τσελεβίνια στις18.12.2013.

 

Μια ημέρα πριν από το εν λόγω συμβάν (17.12.2013), η παράταξή μας είχε προτείνει στο ΔΣ την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την αποζημίωση των επιβατών και την αποτροπή συνέχισης της απαράδεκτης αυτής κατάστασης – ειδικά δε για την αποτροπή πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος, με δεδομένη την προφανή ανεπαρκή κατάσταση των μηχανών των υδροπτερύγων. Με δεδομένο ότι η πρότασή μας αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τη δημοτική αρχή, η οποία επιδεικνύει αδικαιολόγητη αδράνεια για το θέμα, η παράταξή μας προτίθεται να αναλάβει μονομερώς τις σχετικές πρωτοβουλίες.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών, παρακαλούμε για τα εξής:

 1. 1.    Όπως μάς κοινοποιήσετε στοιχεία (όνομα πλοίου, δρομολόγιο, αριθμός επιβατών, ώρες καθυστέρησης, αιτία καθυστέρησης) για όλες τις περιπτώσεις καθυστερήσεων και ματαιώσεων δρομολογίων το 2013.
 2. 2.    Όπως μάς γνωρίσετε τις ενέργειες στις οποίες έχετε προχωρήσει αρμοδίως για την αντιμετώπιση της ανωτέρω περιγραφόμενης κατάστασης και μάς κοινοποιήσετε τυχόν σχετικά έγγραφα.Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τι να απαντήσει και ο λιμενάρχης; Η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί στον κ. πρωθυπουργό και τον συγκυβερνήτη του. Καθυστερήσεις, ματαιώσεις, βλάβες, αδιαφορία για τις ανάγκες των κατοίκων, όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο του γενικότερου μπάχαλου της χώρας που κυβερνά η ΠολαΝΔΣόκ, και που δημιούργησαν με την πολιτική τους αυτά τα δύο κόμματα εξουσίας, που εκτός των άλλων έθρεψαν και ανέδειξαν ένα πλήθος αξιωματούχων τους και προβεβλημένων στελεχών τους, που εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα, σε μίζες, σε αρπαχτές και σε απάτες.

  Τι λειτουργεί σωστά μήπως; Η παιδεία, o πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική; Tο σύστημα και η προστασία της υγείας; H οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, οι εφορίες, η προστασία του πολίτη; Υπάρχει έστω και ένας τομέας για τον οποίο αυτοί οι …σωτήρες έχουν να επιδείξουν θετικό έργο;

 2. Καλή χρονιά στους συντελεστές του porownews και στους αναγνώστες.

  (οι ευχές μου για ό,τι αφορά στο προσωπικό επίπεδο και στο οικογενειακό περιβάλλον τους, μιας και στο κοινωνικοπολιτικό δεν υπάρχει τίποτα που να μας κάνει να βλέπουμε το 2014 με αισιοδοξία.)

 3. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ says:

  Κ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ,
  ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΣΤΟ POROSNEWS ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ? ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

 4. Γιάννης Γκούμας says:

  Μονοπώλειο….κακό πράγμα. Άντε, να βάλουμε κάνενα πλοίο δημότικό, να μην έχει τέτοια προβλήματα, όχι μόνοι μας….και τα υπόλοιπα νησιά που έχει γραμμένα ο υπουργός και ο κολλητός του στην εταιρία!

Σχολιάστε