Έγγραφο σοκ του Δήμου Πόρου για την κατάσταση που επικρατεί στο ΒΙΟΚΑ Πόρου- ΓαλατάDSC00141Έγγραφο που περιγράφει την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου – Γαλατά, απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, προς τις Αρχές της Περιφέρειας και προς Εισαγγελείς.

Το έγγραφο προκαλεί κυριολεκτικά σοκ, καθώς φέρνει στο φως μια κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, τόσο στο εργοστάσιο του ΒΙΟΚΑ, όσο και στο αποχετευτικό δίκτυο,  ενώ παράλληλα αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο καμία μελέτη αντιμετώπισης των προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ (η οποία έπρεπε να του είχε παραδοθεί έως τον Ιανουάριο του 2014, σύμφωνα με συνεννόηση που είχαν κάνει η τότε δημοτική αρχή, ο τότε Αντιπεριφερειάρχης και ο τότε τοπικός Περιφερειακός Σύμβουλος και επικυρώθηκε από το ΔΣ με την υπ’ αριθμ. 224/17.12.2013), δεν έχει παραδοθεί η βιντεοσκόπηση του δικτύου που διενήργησε η Περιφέρεια στα τέλη του 2013 και δεν έχει βρεθεί στον Δήμο κανένα αρχείο μετρήσεων και βλαβών.

 

Το έγγραφο έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΣ: 1. Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρ. Δούρου

            2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Αττικής, κ. Τ. Χατζηπέρο

            3. Γεν. Γραμματέα Αποκ. Διοίκησης Αττικής, κ. Εμμ. Αγγελάκα

 

ΚΟΙΝ: 1. Γρ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος (υπόψη χειριζόμενου την υπ’ αριθμ 111 ποινική δικογραφία Επίκουρου Εισαγγελέα)

            2. κ. Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά (σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτ. 29/10.12.2013 εγγράφου της τότε παράταξης μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πόρου και σειράς αναφορών των τ. επικεφαλής παρατάξεων μειοψηφίας, Ι. Δημητριάδη και Δ. Πάνου)

3. Λιμεναρχείο Πόρου

            4. Α.Τ. Πόρου

 

 

ΘΕΜΑ: Μη – λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου – Γαλατά

 

Η νέα δημοτική αρχή Πόρου έχει την υποχρέωση να ενημερώσει επισήμως τους δημότες του Πόρου και τις αρμόδιες διοικητικές αρχές σχετικά με την κατάσταση του δικτύου και της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού, όπως την βρήκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Σεπτέμβριο του 2014:

 

 • Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων: Από αυτοψία που έγινε στις 14.9.2014, διαπιστώθηκε ότι το εργοστάσιο βρίσκεται εκτός λειτουργίας και είναι κατεστραμμένο και λεηλατημένο. Ο μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός (όπου υπάρχει) είναι κατεστραμμένος και δεν λειτουργεί (ούτε μπορεί να λειτουργήσει), ενώ η στατική επάρκεια ορισμένων κτισμάτων είναι αμφίβολη. Δεν συντελείται καμία επεξεργασία λυμάτων και το εξαγόμενο προϊόν απλώς κατηφορίζει μέσω των αγωγών εκροής στη θάλασσα. Στις δύο μη λειτουργούσες δεξαμενές βρίσκεται συσσωρευμένη λυματολάσπη σε ποσοστό σχεδόν 100% (η οποία μέχρι πρότινος –όπως είναι κοινό μυστικό- απορριπτόταν στην θάλασσα ακριβώς κάτω από τη μονάδα), ενώ στους υπόλοιπους χώρους βρίσκονται συσσωρευμένα χιλιάδες παροπλισμένα υλικά, αντλίες, παλιοσίδερα, αυτοκίνητα, βάρκες, κάδοι, εργαλεία, διάφορα υλικά και εξοπλισμός ιδιωτών (εργολάβων, δημοτικών υπαλλήλων, τ.αντιδημάρχου κ.α.)

______ - 2______ - 1

 • Δίκτυο: Από αυτοψία που έγινε στις 29.9.2014, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μη – αδειοδοτημένη και μη χαρτογραφημένη διακλάδωση με στρόφιγγα στο λιμάνι (ξύλινη προβλήτα), μέσω της οποίας όλα τα λύματα που φτάνουν μέχρι εκεί (πόλεις Πόρου και Γαλατά) εκτρέπονται στην θάλασσα και δεν προωθούνται προς τη μονάδα (προωθούνται μόνο τα λύματα των επόμενων περιοχών που αντιστοιχούν σε λιγότερο από 10% του πληθυσμού). Πέραν αυτού, υπάρχει εκτεταμένη έλλειψη στεγανότητας σε όλο το δίκτυο, γεγονός που καταδικάζει σε διαρκή και επαναλαμβανόμενη δυσλειτουργία και βλάβες όλα τα αντλιοστάσια.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 • Διοίκηση, στελέχωση, οικονομική διαχείριση: Δεν υπάρχει οργανισμός λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ, δεν υπάρχει κανένας εξειδικευμένος υπάλληλος χρεωμένος με καθήκοντα που αφορούν στη λειτουργία του, ενώ ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στο κόστος αυτής.  

 

 • Μελέτες – Αντιμετώπιση: Δεν έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο καμία μελέτη αντιμετώπισης των προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ (η οποία έπρεπε να του είχε παραδοθεί έως τον Ιανουάριο του 2014, σύμφωνα με συνεννόηση που είχαν κάνει η τότε δημοτική αρχή, ο τότε Αντιπεριφερειάρχης και ο τότε τοπικός Περιφερειακός Σύμβουλος και επικυρώθηκε από το ΔΣ με την υπ’ αριθμ. 224/17.12.2013), δεν έχει παραδοθεί η βιντεοσκόπηση του δικτύου που διενήργησε η Περιφέρεια στα τέλη του 2013 και δεν έχει βρεθεί στον Δήμο κανένα αρχείο μετρήσεων και βλαβών.

 

Η νέα δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες δημιουργίας του αναγκαίου μηχανισμού διοικητικής, λειτουργικής και οικονομικής διαχείρισης του ΒΙΟΚΑ και τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται να προχωρήσει στην ανάθεση Μελέτης συνολικής πραγματογνωμοσύνης και διάγνωσης των αιτιών των προβλημάτων του. Η Μελέτη αυτή εντός λίγων μηνών θα υποδείξει τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν και να προσδιορίσει για πρώτη φορά με επιστημονικό τρόπο το είδος και το πλήθος των αναγκαίων τεχνικών μελετών και των χρηματοδοτήσεων που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου να ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα έργα.

Ζητάμε από όλους τους συναρμόδιους φορείς να υποστηρίξουν τη διαδικασία αυτή, η οποία και αποτελεί την μοναδική οδό για την οριστική επίλυση των προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ Πόρου – Γαλατά, βασική προϋπόθεση της οποίας είναι η διαφάνεια και η αποκάλυψη της πραγματικής κατάστασης.

 

 

 

ο Δήμαρχος Πόρου

Ιωάννης Δημητριάδης

 

 

 

 
Comments (35)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ says:

  Μπραβο στην νεα Δημοτικη Αρχη για τις διαπιστωσεις και τις ενεργειες της! ΒΙΟΚΑ Ενα συγχρονο γιοφυρι της Αρτας!” Ολημερις το χτιζανε, το βραδυ γκρεμιζοταν” Τις πταιει;Αραγε, θα αποδοθουν οι ευθυνες σε αυτους που πρεπει, θα επιστραφουν ποτε τα χρηματα που κατασπαταληθηκαν γι’ αυτο το εργο και οχι μονο; Αναμενουμε “στο ακουστικο μας” οπως λεγαμε παλια!

 2. Γιωργος Μ. says:

  Το 1990 που ήρθα στον πορο βρηκα να πετάει η Τροιζηνία λύματα και σκουπίδια στο νησί.οι απαντησεις που μου έδιναν ήταν τραγικές!και πιο πολυ γιατι δίνονταν απο ποριωτες που αγαπούσαν τον πορο.σημερα ευτυχώς πετάνε μόνο τα λύματα.Κε δήμαρχε στείλετε τα πισω.και ένα αλλο θα ήθελα να δειτε το θέμα με τον αστεγο μαέστρο της φιλαρμονικής που μένει συτος και οιφιλοξενουμενοι τούτων στην παιδική χαρά.μηπως να μετεγκατασταθει σε πιο μεγαλο χώρο και με περισσότερες ανέσεις ώστε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για κάτι αλλο.ευχαριστω

 3. Θάνος says:

  Είναι τραγικό. Θυμάμαι που πέρσι ο Σπυρίδωνας και ο Στρατηγός έβαλαν στο ψυγείο τη δωρεά του Δημητριάδη, γιατί τάχαμου θα έλυναν αυτοί το πρόβλημα με μαγική χρηματοδότηση, έτσι ώστε να προλάβουμε τη σεζόν. Φούμαρα όπως πάντα. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!

 4. ΘΑΝΑΣΗΣ says:

  Τραγικό και αστείο συνάμα!!!Τώρα είδε η νέα δημοτική αρχή την κατάντια του τόπου γενικότερα???Αυτά δεν μπορούσε να τα προχωρήσει στον εισαγγελέα ως αντιπολίτευση που ήταν τόσα χρόνια???
  Και κάτι ακόμα,θα στραφεί εναντίον του κ.Στρατηγού , ο οποίος ευθέως,χωρίς να έχει τον παραμικρό ενδοιασμό,υποστήριξε την ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ με σθένος??!!!!
  Και κλείνοντας: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ !!!

 5. WOWGT says:

  ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ.

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΗΠΩΣ;;

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ;;

 6. Grrrr says:

  Είναι γνωστό ότι έχει πάει στον εισαγγελέα ως αντιπολίτευση ο Δημητριάδης. WOWGT εγώ λέω να πάει ο Σπυρίδων να την γυρίσει την βάνα μαζί με τον Ζεντέλη που ηταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά που δεν έχει σχεση με τους προηγούμενους…. Και δεν μου λες ρε φίλε αν την γυρίσει ο Δημητριάδης την βάνα και τιναχτεί στον αερα το δίκτυο θα πάρεις εσύ την ευθύνη;

 7. WOWGT says:

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ!!!

 8. Grrrr says:

  Τρομερό επιχείρημα φιλε WOWGT με ρούμπωσες δεν ξέρω τι να απαντήσω. Ευθύνες αγόρι μου θα πάρει για τις δικές του πράξεις. Δεν θα μπει φυλακή για παραλήψεις άλλων. Κάνε υπομονή πέντε χρονάκια τώρα και αν δεν σου αρέσει η φάση πάρε τα μπογαλάκια σου και πήγαινε να μείνεις κάπου αλλού. Φάε και τα λυσσακά σου μην πεινάσεις στο ταξιδι…. Για τον Ζεντέλη όμως κουβέντα ε;

 9. Aketon says:

  Δε βλεπω να αναπαραγεται απο τα λοιπα τοπικα media…Θα χρηματοδοτηθει για τριτη φορα απο κοινοτικους πορους η κατασκευη του ιδιου εργου? Θα εχει ενδιαφερον…

 10. Grrrr says:

  Κι αλλο σχόλιο βαθιας πολιτικης σημασιας και αναλυσης απο τον Chris! Επίπεδο διαλόγου και επιχειρημάτων…. Αλλά μ´όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Αketon νομίζω όλοι το έχουν βγάλει. Όσο για την χρηματοδότηση το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγω

 11. Grrrr says:

  Οκ·για το θέμα δεν μας είπες όμως κάτι. Τελικά ο Σπυρίδων έχει σχέση με το παρελθόν ή είναι αμέτοχος όπως λέει; Ο Ζεντέλης ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος ήξερε ότι πέφτουν τα κακάκια στην θάλασσα ή όχι; Αφού είσαι και είρων λοιπόν βάλε και λίγη αλληγορία στη σούπα και δες τον Ζεντέλη να γυρίζει την βάνα με τον Σπύρο ως το παλιο (Ζεντέλης) παρέα με το καινούργιο και αυθαρτο (Σπύρος). Τώρα πες μου οτι δεν εχω και χιουμορ.
  Σε παρακαλώ απαντα στο θέμα.

 12. Σπυρος says:

  χρειαζεται πολυ θρασσος μετα απο δυο δεκαετιες διακυβερνησης να την λες σ αυτον που παραλαβε το χαλι πριν απο 20 μερες

 13. ΘΑΝΑΣΗΣ says:

  Το χάλι αυτό δεν το παρέλαβε μόνος του ο κ.Δημητριάδης αλλά μαζί και με πρώην συμβούλους των κ.κ.Στρατηγού-Σπυρίδωνα(κ.Αλιφέρης-βασικός παίκτης στην ομάδα Σπυρίδωνα,κ.Κανατσίδη κ.α.)!!!!Αυτοί βγήκαν ως παρθενογένεση???Τί έκαναν τόσα χρόνια???Κοιμόνταν και ξύπνησαν και έπαθαν ΣΟΚ???!!!!

 14. ΠΟΥ ΣΑΙ ΘΑΝΑΣΗ says:

  Η Ελένη η Κανατσίδη σε πείραξε ρε Θανάση παλιόφιλε; Ο Αλιφέρης πρέπει να θυμηθείς τί έκανε όταν ήταν στον Δήμο. Ούτε γι αστείο δεν συγκρίνεται κανεις τους με τον τότε αρχηγό Σπυρίδωνα και τους Αντιδημάρχους Ζεντέλη και Μητσιοπούλου. Αλλά ο Σπύρος παραπάνω καλά τα λέει. Χρειάζεται πολύ θράσος πράγματι. Εδώ η Ματούλα πήγε και διαμαρτυρήθηκε στον Δημητριάδη για την βρώμα του βιολογικού. Ο Σπυρίδων δήλωςε ότι η παράταξή του δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Απύθμενο θράσος. Τις φωτό τις είδες;;;;;; Άντε γιατί και η πρόκληση έχει τα όριά της.

 15. Γνωρίζεις κ. ΘΑΝΑΣΗ ποιός Δημοτικός Σύμβουλος,βασικός παίκτης στην ομάδα Σπυρίδωνα μειοψηφισε στην παραλαβή του έργου του Βιολογικού;

 16. Πάνος says:

  Όλα αυτά τα παραπάνω που γράφεται ειδικά για τον Σπυρίδωνα θα είχαν βάση αν ο Σπυρίδωνας ήταν δήμαρχος μέχρι πριν ένα μήνα.

  Αν ο Στρατηγός δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί σωστά το έργο επί 8 χρόνια, δεν φταίει ο Σπυρίδωνας. Αντίθετα περισσότερη ευθύνη έχει ο Δημητριάδης που προτιμούσε να φωνάζει για κατασκευαστικά προβλήματα σε μια λαϊκιστική λογική προκειμένου να χτυπήσει τον αντίπαλο

  Το ίδιο ισχύ και για την επιστολή. Όλα αυτά ο κ. Δημητριάδης τα γνώριζε, εδώ τα ήξερε κόσμος που δεν ήταν καν στο δήμο. (Μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις περί ενός τεράστιου σηπτικού βόθρου). Βέβαια καλά έκανε και τα έγραψε προς την Περιφέρεια, γιατί αυτή θα βάλει το χέρι στην τσέπη, και για την επισκευή, αλλά και για την μελέτη της επισκευής (ή μελέτη Δημητριάδη είναι περισσότερο για το θεατή ναι, καθότι πραγματογνωμοσύνη και άλλα ευρήματα σε μελέτες υπάρχουν ήδη).

  Τώρα για την ουσία του θέματος, το ρεπορτάζ δείχνει ένα έργο εγκατατελημένο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ευθύνη Σπυρίδωνα. Ακόμα και το κατά πόσο είναι ευθύνη Ζεντέλη είναι υπό εξέταση. Αυτό που είναι σίγουρα ευθύνη είναι του Στρατηγού.

  Τώρα για την μη χαρτογραφημένη διακλάδωση που όλοι ξέραμε ότι είναι εκεί (από την βρώμα στο συγκεκριμένο σημείο) είναι απορίας άξιο γιατί έμεινε ανοιχτή τον Σεπτέμβριο που δεν είχε τόσο φορτίο το δίκτυο, εκτός αν το δίκτυο είχε μεγάλη βλάβη από πριν που ουδέποτε φτιάχτηκε.

  Την ευθύνη πάντως τυπικά από 1η Σεπτεμβρίου την έχει ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Κουτουζής. Ηθικά Προφανώς και όχι, βέβαια θα πρέπει να αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να κληρονομούν τα κακά για να μην έχουν ευθύνη, και από την άλλη να παρουσιάζουν για δικά τους δημιουργήματσ όπως την συνέχιση της κατασκευής στεγάστρου στο λιμάνι που μπορεί να ήταν απαράδεκτη η καθυστέρηση της διαδικασίας (παρόλα τα προβλήματα με την πολεοδομία και λοιπές αδειοδοτήσεις), όταν το έργο το είχε ξεκινήσει η Μητσοπούλου.

  Από την άλλη τα περί οργάνωσης, κανονισμού, εξιδεικευμένου προσωπικού, οικονομικών κλπ, είναι πλέον αποκλειστικά δική του ευθύνη, και αφού γνωρίζει το πρόβλημα, πρέπει άμεσα να δώσει λύσεις.

  Πλέον δεν είναι στην αντιπολίτευση να λαϊκήζει και απλά να πετά κατηγορίες όπως έκανε στην επιστολή, πλέον είναι η διοίκηση και οφείλει να βρει λύσεις, γι’ αυτό άλλωστε ψηφίστηκε.

 17. nemesis says:

  Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΩΣ ΑΡΤΙΟ{ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΒΙΟΚΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ} ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ {ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ}ΤΩΡΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΜΕ ΣΑΘΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

 18. ET says:

  ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ Θ. ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ…
  ΑΑΑΑΑ ΚΑΛΟ ΡΕ ΠΑΝΟ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΩ

 19. ΣΦΑΙΡΙΑ says:

  εδώ Χρηστάκη μιλάμε για τον ΒΙΟΚΑ και συ πετάς την μπάλλα στην εξέδρα, μιλώντας για την ΄΄ανιψιά΄΄ για γύφτους και παλιατζήδες.
  Τρείς φορές σκάφτηκε το νησί και ξοδεύτηκαν χιλιάδες EYRO, χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, για ένα έργο που δεν λειτούργησε,ουσιαστικά, ποτέ και κύριος υπεύθυνος για αυτό,όλοι το γνωρίζουν, ήταν ο Σπυρίδωνας και εσύ βάζεις κουϊζ και παίζεις τον ΄΄κλουζό΄΄ και τον τροχονόμο.
  Αν για σένα Χρησο φλέγοντα θέματα είναι τα κουτσομπολιά για τήν ΄΄ανιψιά΄΄ οι γύφτοι και τα τρικάβαλα , καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί στηρίζεις τον Σπυρίδωνα.
  Όσο δε για τον καπετάνιο Στρατηγό που τελευταίος εγκατέλειψε το πλοίο, πράγματι, το έπραξε αν και το πλήρωμά του (οι σύμβουλοι του) είχαν εγκαταλείψει τον ίδιο και το πλοίο, πριν ακόμα βυθισθεί(όπως κάνουν τα ποντίκια).
  Το μόνο σωστό που είπες είναι ότι οι Ποριώτες έκριναν και αυτούς (τους συμβούλους)αλλά και τον Σπυρίδωνα και τους έβαλαν στην θέση που έπρεπε.

 20. WOWGT says:

  ΩΠΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΑ – ΑΠΟΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΑ.

  ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
  ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ;
  ΠΟΥ ΘΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ;
  ΠΑΝΤΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
  ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΑΕΙ; ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΠΑΝΤΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!!

 21. Θάνος says:

  Τι θα γινει ρε Κανατσιδη? θα ανεβασεις να δούμε το βιντεο απο τη χθεσινή συνεδρίαση? έμαθα οι φάπες πήγαν σύννεφο.. Ο Σπυρος πήγε για μαλι και βγήκε κουρεμένος. Ο Ζεντελης μονο που δεν έβαλε τα κλάματα. Ο Μωροπολουλος δούλευε όλη νύχτα τα επιχειρήματα του και τελικά του τράβηξε το καπίστρι ο Σπυρος… Βάλε βιντεο να δούμε μάστορα…

 22. ΘΑΝΑΣΗΣ says:

  Καλά πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται!!! Στον Στρατηγό έδωσε άφεση αμαρτιών ο Δημητριάδης??!!!! Η συμφωνία δηλαδή είναι : μην αγγίζετε τον Στρατηγό γιατί μας υποστήριξε?? Και εγώ αναρωτιέμαι ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ?? θα έπρεπε να βγεί μπροστά να υποστηρίξει τους συνεργάτες του(Ζεντέλη στην προκειμένη)που του στάθηκαν τόσα χρόνια και οχι να κάνει τον ΚΙΝΕΖΟ!!!! ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΜΠΟΪ ΤΟΥ!!! Και κρίμα που λειτουργούν αυτές οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες!!!
  Επίσης,ερώτηση: για αυτό το μικροποσό του περίπου 1.000.000€ που λείπει απο τον Δήμο, μα κανείς να μην ασχολείται??!!!Υπεράνω χρημάτων λοιπόν???

 23. ΠΟΥ ΣΑΙ ΘΑΝΑΣΗ says:

  ΡΕ ΠΑΛΙΟΦΙΛΕ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΧΟΡΟ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΝ ΜΑΤΟΥΛΑ Κ ΤΟΝ ΖΕΝΤΕΛΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ; ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ; Η ΜΑΤΟΥΛΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΛΑΣΤΡΑ 8 XΡΟΝΙΑ Κ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ. ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΩΡΟΠΟΥΛΟ ΑΥΤΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Κ ΤΟΝ ΕΚΟΨΕ Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝ. Η ΚΟΥΤΟΥΖΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ.ΡΕ ΚΑΝΑΤΣΙΔΗ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΒΑΛΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

 24. ΘΑΝΑΣΗΣ says:

  Πρώτη φορά βλέπουμε συμβούλιο να καλείται να ψηφίσει την απόφαση δημάρχου για απευθείας ανάθεση σε μια και μόνη συγκεκριμένη εταιρεία….έτσι,επειδή το είπε ο δήμαρχος!Μου αρέσει η τοποθέτηση όλων των συμβούλων Δημητριάδη περί ελευθερίας τους….!!!Άκυρη η απόφαση θα πεί η Περιφέρεια!!!

 25. ΠΟΥ ΣΑΙ ΘΑΝΑΣΗ says:

  Αχ ρε παλιοφιλε μαλλον πρεπει να εισαι κουφος. Την ίδια τρομερή παρατήρηση εκανε ο Σπυριδων. Αλλά πηρε απαντηση ότι την εταιρεία αυτήν την είχε διαλέξει μεταξύ άλλων η επιτροπή που είχε ορίσει το προηγουμενο ΔΣ με πρόεδρο τον Μωρόπουλο, αντιδήμαρχο βιολογικου τον Ζεντέλη, την Ματούλα και την Κουτουζη.

 26. maria says:

  Ο Δημητριαδης δεν μπορει να αντιληφθει το εξης απλο. Ο βιολογικος δεν ειναι ενα αυτοκινητο που χαλασε και το πηγε στο συνεργειο και στο μεταξυ χρησιμοποιει ενα αλλο. Πρέπει, παραλληλα με οτι ανοησια θελει να κανει, να διασφαλισει την αδιαλειπτη λειτουργια. Ασε που ο Κατσικαρης τον εξεθεσε με την ανακοινωση του για την μελετη που την εχουν στα χερια τους και κανουν την παπια. Η υπεροψια και ο εγωισμος του Δημητριαδη και ο ραγιαδισμος των συμβουλων του θα καταστρεψει το νησι. Μαζι με την βλακεια του Στρατηγου εννοειται….

 27. ΘΑΝΑΣΗΣ says:

  Έχουμε μια ομάδα Δ’Κατηγορίας που ανέβηκε στην Γ΄,με αυτογκόλ της αντίπαλης και βρίσκεται σε μια απίστευτη έπαρση!!! Οι οπαδοί τέτοιων ομάδων καίνε τα γήπεδα!!!και το γήπεδο είναι ένα ολόκληρο νησί…..

 28. ΚΩΣΤΑΣ says:

  Μαρία καλά τα λες δεν είναι αυτοκίνητο αλλά και αυτοκίνητο να ήταν αν δεν δουλεύει δεν αρχίζεις να αλλάζεις πχ το καρμπυρατερ, το ντιστριμπιτερ ή τον εγκεφαλο αν πρωτα δεν καταλαβεις γιατι δεν παιρνει μπροστα η μηχανη. Αν το κανεις απλα πετας τα λεφτα σου επισκευαζοντας κατι που δεν ξερεις αν θελει επισκευη ή πεταμα…. Όσο για τον Κατσικάρη, τώρα το θυμήθηκε. Υποτίθεται πως επρεπε να μας είχε φερει την μελετη τον Φεβρουαριο. Επίσης δεν είπε οτι ο Δήμος έχει την μελέτη μην γράφεις ψέματα.Είπε ότι είναι έτοιμη στην περιφέρεια αλλα μας το κρατούσε μυστικο… Λογικό όποιος έσερνε τον χορο της σπατάλης θα κάνει το παν να τον συνεχίσει. Το ότι είναι έτοιμη το ήξερε και ο Σπύρος κατά δήλωσή του αλλά ούτε αυτός μας το έλεγε… Δηλαδή μιλάμε για πολύ δούλεμα. Άσε που αν ο ελεγκτης ειναι κ ελεγχόμενος δεν πρόκειται ποτέ να βγάλει σωστό πόρισμα.

 29. maria says:

  Η ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Ή ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ “ΕΒΡΙΣΚΕ” ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΥΖΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ….

 30. Κ.Π. says:

  Ποιόν ακριβώς εξέθεσε ο Κατσικάρης? Αυτός δεν ήταν που έλεγε ότι η μελέτη θα πρέπει να γίνει για να μη χαθεί χρόνος και η τουριστική σεζόν?
  Και γιατί την κρατούσε στο συρτάρι ο Κατσικάρης? Αυτή είναι η διαφάνια? Έχει δίκιο ο Δημητριάδης που χαρακτήρισε όλη την ιστορία ως πολιτική απάτη. Ο Λαός όμως τους πήρε χαμπάρι και έστειλε όλους τους απατεώνες σπίτι τους.
  Ποια αδιάλειπτη λειτουργία κ. Μαρία? Τίποτα δεν λειτουργεί. Κάτσε πρώτα να δούμε αν θα τιμώρηθούν όλοι οι υπέυθυνοι όλα αυτά τα χρόνια για τον βιολογικό και θα κριθεί εν καιρώ και ο Δημητριάδης.
  Σαν πολίτης, είμαι υπερήφανος που ψήφισα ένα άνθρωπο που επιτέλους ρίχνει φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του Αργοσαρωνικού!

 31. Γιώργος says:

  Ο Πόρος ψήφισε τον Δημητριάδη γιατί πίστεψε ότι θα ρίξει φως στην υπόθεση του βιολογικού καθαρισμου και γιατί πίστεψε πως με τον τρόπο που πρότινε στο πρόγραμμα του θα δοθεί επιτέλους λύση.
  Όλοι εσείς που έχετε σκυλιάσει εναντίον του, είσαστε οι λίγοι, που υπερασπιζεστε όλους τους υπευθυνους για αυτό το χάλι και βρίσκεστε σε πανικο.
  Σε λίγο θα μας πείτε ότι φταίει ο Δημητριάδης για την καταστροφή του βιολογικού.

 32. smg says:

  Να ρωτηθουν απο τον εισαγγελέα Στρατηγός Ζεντελης και ο υπεύθυνος υπάλληλος του δημου και να ελεγχθούν τα τιμολόγια απο προμηθευτές και τα παροχής υπηρεσιων και όλα θα λυθούν.θα έχει πολύ ενδιαφέρον πόσο θα πλήρωνε ένας ιδιώτης για παράδειγμα ένα άδειασμα βόθρου και πόσο ο δήμος για εκατοντάδες δρομολόγια νεώριο βιολογικο.και τέλος αφηστε να δουλέψουν λιγο τα παιδια και μετά τους δικάζουμε και κρεμάμε στην πλατεία.

 33. Aketon says:

  Τραγικος Κατσικαρης…

 34. η κατινα του πορου says:

  Μαρεσει που η αντιπολίτευση απο κοκόρια κάναμε αλλαγη φύλου και όταν γυρνάνε στο κοινό για ψευτομανουρα κοκκινίζουνε λες και τους βγαινει το αυγό.τωρα θα πει του αφεντικού του για να χαρεί ότι έκανε και μανουρα.ρε μεγάλε κρατα τη μαγκιά σου για τον μαρουλια

 35. η κατινα του πορου says:

  Κε κουτουζη μπορεί να μην πετας ευρώ στο πηγάδι αλλα πετας των αλλων τα ευρώ στο πηγάδι σου.προσγειωσου λιγο δεν είσαι άγιος και επειδή σε ξέρουμε καλα και απο τις αλλες ασχολησεις σου με τα κοινά που ήσουνα μόνο κριτική και παντογνωσια,ελπίζω να μη γνωρισει ο δήμαρχος και ο τοπος την πραγματική σου εικόνα γιωργουλη όπως σας λένε στο χωριό σας.Κε δήμαρχε πρόσεχε είναι ο πιο επικίνδυνος που έχεις!!!!

Σχολιάστε