Έγγραφο κόλαφος για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΔήμουΚόλαφος για την Δημοτική Αρχή Πόρου, αποτελεί το έγγραφο(Αρ. πρωτ. 2499 και ημερομηνία 31/7/2012) που εστάλη στον Δήμο Πόρου από το Τμήμα Εποπτείας της Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με θέμα τη διαχείριση του Κληροδοτήματος «Δ. Δουζίνα».
Το Τμήμα Εποπτείας της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων, επισημαίνει 8 εκκρεμότητες αναφορικά με τη διαχείριση του Κληροδοτήματος, δίνοντας μάλιστα προθεσμία 20 ημερών στον Δήμο Πόρου, προκειμένου να υποβληθούν τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί. Παραμένει άγνωστο σε εμάς μέχρι σήμερα, αν ο Δήμος Πόρου, έχει υποβάλει εμπρόθεσμα τα στοιχεία αυτά.
Στο έγγραφο της Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι από τον Δήμο Πόρου, δεν έχουν απαντηθεί από το έτος 2008 τα αιτήματα της Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων, σχετικά με το ποια είναι η σημερινή κινητή και ακίνητη περιουσία του κληροδοτήματος και πως η Δημοτική Αρχή Πόρου, έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα αυτήν.
Μάλιστα αναφέρεται πως λόγω της καθυστέρησης υποβολής των στοιχείων, εκκρεμεί μέχρι σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων, η εξέταση της έγκρισης ή μη των απολογισμών χρήσης 1997-2002.
Επίσης το Τμήμα Εποπτείας της υπηρεσίας, επισημαίνει ότι δεν έχουν υποβληθεί προϋπολογισμοί για τα έτη 2010, 2011 και 2012, όπως επίσης και οι απολογισμοί – ισολογισμοί χρήσεων ετών 2009, 2010 και 2011.
Τέλος στο έγγραφο αναφέρεται ότι άμεσα θα πρέπει να υποβληθούν οι απολογισμοί χρήσης για τα έτη 2009, 2010 και 2011, ενώ για το έτος το κληροδότημα θα ελεγχθεί απολογητικά, αφού τυχόν υποβολή προϋπολογισμού θα είναι εκπρόθεσμη.
Να σημειώσουμε ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Πόρου, «Αλλαγή Πορείας», έχει καταγγείλει ότι η κακοδιαχείριση αυτή επιφέρει στον Δήμο ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και έχει στείλει το θέμα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς.
Κληροδότημα Δουζίνα
Σχολιάστε