Άγονη γραμμή κάνουν τον Πόρο και τα Μέθανα οι πλοιοκτήτεςΕκτός από την αλλαγή των δρομολογίων Πόρου- Γαλατά ανά μια ώρα, υποβαθμίζεται συστηματικά και η σύνδεση του Πόρου και των Μεθάνων, με το λιμάνι του Πειραιά.
Τα νέα δρομολόγια που ανακοινώνει από την ιστοσελίδα της η Hellenic Seaways, καθιστούν τον Πόρο και τα Μέθανα άγονη γραμμή στον Σαρωνικό.
Μέτα την απομάκρυνση της «Νεφέλης» και την άρνηση της δρομολόγησης του «Πρωτέα», ο Πόρος και τα Μέθανα, μένουν χωρίς συμβατικό πλοίο κάθε Δευτέρα, Σάββατο και Πέμπτη μέχρι τις 11 Αυγούστου και από τις 11 Αυγούστου και μετά, ο Πόρος και τα Μέθανα δεν θα εξυπηρετούνται από συμβατικό πλοίο κάθε Δευτέρα, Σάββατο και Τετάρτη.
Οι αλλαγές των δρομολογίων τόσο στη γραμμή του Πόρου – Γαλατά, όσο και στη γραμμή Πόρου- Μεθάνων- Πειραιά, μπορούν να χαρακτηριστούν ως το απόλυτο «οικονομικό εμπάργκο» στους επιχειρηματίες του Πόρου και της Τροιζηνίας.
Σε μέρες οικονομικής απόγνωσης, οι εφοπλιστές, με αποκλειστικό γνώμονα το δικό τους κέρδος, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στις, ήδη δοκιμαζόμενες από την κρίση, τοπικές κοινωνίες που ζουν σχεδόν αποκλειστικά, από τον τουρισμό.
Η ειρωνεία είναι, ότι μόλις εχθές ψηφίσαμε να μην αλλάξει τίποτα…
Αν το καταπιούμε κι αυτό οι Ποριώτες και οι Τροιζήνιοι, τότε περαστικά μας…
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης says:

  ΕΙΚΟΝΕΣ
  Πολλές φορές ταξίδευα Πειραιά Πόρο και ενώ το καράβι ήταν γεμάτο, στον Πόρο κατεβαίναμε 5-10 άνθρωποι, οι υπόλοιποι Αίγινα!
  Πάντα θυμάμαι τη βιασύνη και τις φωνές των ανθρώπων του καραβιού,στην επιβίβαση και αποβίβαση καθώς και την έλλειψη σεβασμού-κάποιων- προς τους επιβάτες
  Όταν βγαίναμε από το καράβι μπερδευόμαστε με ένα μπουλούκι ανυπόμονων φορτοεκφορτωτών,ένα ταξί όλο κι όλο, κανένα λεωφορείο .
  Κάποιες φορές που δεν είχαμε αυτοκίνητο,περπατάγαμε μέχρι το σπίτι φορτωμένοι και με το μωρό στην αγκαλιά, με τα αυτοκίνητα και μηχανάκια να κάνουν ράλι δίπλα μας.
  η εικόνα των αστυνόμων με τα περίστροφα και με τα rayban δεν μας ταιριάζει,
  Εμείς που αγαπάμε τον Πόρο δυσανασχετούμε με όλα αυτά, όλοι εκείνοι που έρχονται για να περάσουν όμορφα?
  Τολμώ να πω ότι αν είμασταν καλλίτεροι θα είχαμε περισσότερους επισκέπτες και κατά συνέπεια καλλίτερα δρομολόγια.

Σχολιάστε