To Porosnews TV στη “Γιορτή της Λεμονιάς”Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα οι εκδηλώσεις της «Γιορτής της Λεμονιάς» στον Πόρο. Εικαστικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές, ιστορικά αφιερώματα και παραστάσεις, χρωμάτισαν πολιτιστικά τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Το Porosnews ήταν παρόν στις περισσότερες εκδηλώσεις της «Λεμονιάς» με τον συνεργάτη – κινηματογραφιστή Βασίλη Κολοκύθα και σας μεταφέρει τα κυριότερα στιγμιότυπα των εκδηλώσεων.
Το Σάββατο 30 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – Αφιέρωμα στον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, με αφορμή την επέτειο 180 ετών από τη δολοφονία του. Συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, τον Δήμο Πόρου, το Κ.Ε. Πόρος, την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Γ.Α.Κ/Τοπικό Αρχείο Πόρου και τον ΝΟΠΤ.
Κεντρικός ομιλητής κ. Σαράντος Καργάκος, Συντονιστής και ομιλητής ο κ. Γιάννης Μανιάτης, Συμμετοχή της χορωδίας της «Ποριώτισσας» και του χορευτικού τμήματος του ΝΟΠΤ.

Φωνή και ακορντεόντην 2η μέρα του Αυγουστου. Μαγεία της Μεσογείου. Τραγούδια που μας ταξίδεψαν από την Ελλάδα, στην Κορσική και από τη Σερβία, στην Καταλονία και στη Λισαβόνα. Φάντος και Βαλκάνια με το ακορντεόν του Ηρακλή Βαβάτσικα και τη φωνή της Μόρφως Τσαϊρέλη.

Κλασσική μουσική από την ορχήστρα The Leondari Ensemble, στα πλαίσια του φεστιβάλ μουσικής δωματίου Σαρωνικού με διακεκριμένους μουσικούς από την Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, σε έργα Bach, Mozart και Brahms.

Για τις εκδηλώσεις της «Λεμονιάς» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου «Η Ποριώτισσα» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ” ΤΗΣ 8/8/2011
Ο κύκλος των εκδηλώσεων του συλλόγου μας “Λεμονιά 2011” ολοκληρώθηκε επιτυχώς την 7 Αυγούστου 2011.
Θα Θέλαμε με το παρόν να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές , οι οποίοι με προθυμία συμμετείχαν σε αυτές και προσέδωσαν το ποιοτικό προσωπικό τους στίγμα. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον ερευνητή και συγγραφέα κο Σαράντο Καργάκο,ο οποίος σαν κεντρικός ομιλητής, μας μετέφερε τις γνώσεις του για τον Ιωάννη Καποδίστρια αλλά και τα γεγονότα εκείνης της εποχής , αλλά και τον Δ/ντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κο Γιάννη Μανιάτη ο οποίος σήκωσε με μεγάλη επιτυχία το βάρος της διοργάνωσης της εκδήλωσης “180 χρόνια από την δολοφονία του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια”.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον σεφ κο Λευτέρη Λαζάρου, τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιάννη Σουλιώτη, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Πέτρο Κασιμάτη και τον ηθοποιό κο Κώστα Καρρά για την συμμετοχή τους στην παρουσίαση βιβλίου “Απόψε μαγειρέψαμε αλλιώς… ” του Γιώργου Καλού, καταφέρνοντας έτσι να προσφέρουμε μία διαφορετική και ιδιαίτερη παρουσίαση.
Ευχαριστούμε ακόμα το χορευτικό τμήμα του ΝΟΠΤ και τον καθηγητή τους κο Χρήστο Λίτσα για την υπέροχη χορευτική βραδιά που μας προσέφεραν.
Για την εκδήλωση “100 χρόνια από την γέννηση του Νίκου Γκάτσου” θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και τις ευχαριστίες μας, στην ψυχή της εκδήλωσης, την φιλόλογο κα Μαρίνα Δωρή, η οποία διοργάνωσε το καλύτερο ίσως αφιέρωμα για τον ποιητή Νίκο Γκάτσο, από όλα όσα γίνονται φέτος με το ίδιο θέμα, σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστίες για την συγκεκριμένη βραδιά θα θέλαμε να έκφράσουμε και στον τραγουδιστή Ανδρέα Λάφη, το συγκρότημα 2+2 και την Κατερίνα Οικονόμου οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν στο κάλεσμα μας, στην Κωνσταντίνα Γιαννάκη για τις έξοχες απαγγελίες της, στην Ευαγγελία Ζωγράφου για τον ακριβή χειρισμό και συντονισμό των διαφανειών και στο χορευτικό τμήμα του ΝΟΠΤ.
Επίσης ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου μας που δραστηριοποιήθηκαν και βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, την χορωδία μας και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας
Οι φετινές εκδηλώσεις οργανώθηκαν αποκλειστικά από τον σύλλογο μας εκτός της πρώτης εκδήλωσης όπου είμασταν συνδιοργανωτές με την Ιερά Μητρόπολη Υδρας Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδας και Τροιζηνίας,τον Δήμο Πόρου, το ΚΕ/ΠΟΡΟΣ, την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Γ.Α.Κ./Τοπικό Αρχείο Πόρου και τον Ναυτικό Όμιλο Πόρου και Τροιζηνίας.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ
“ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ”»
Σχολιάστε