7η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου & 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2015PianoAcademy7Την Τρίτη 18 Αυγούστου αρχίζει τις εργασίες της η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου που θα φιλοξενηθεί για 7η συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί του Πόρου από τις 18 έως τις 30 Αυγούστου 2015, και η οποία αποτελεί πόλο έλξης για πάνω από 80 πιανίστες διαφορετικών εθνικοτήτων από 17  χώρες και για πολυάριθμους  συνοδούς τους.

Στην τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού την Τρίτη στις 8 μ.μ. θα προβληθεί για πρώτη φορά η κινηματογραφική ταινία «Τα πλήκτρα της ζωής» του Βασίλη Κολοκύθα που είναι βασισμένη στην Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου του Πόρου και θα ακολουθήσει το εναρκτήριο Ρεσιτάλ για 4 και 6 χέρια από τις διεθνώς βραβευμένες Ελληνίδες σολίστες: Κατερίνα Γρηγοριάδου, Ολυμπία Παπαπαναγιώτου και  Χριστίνα Σπυριδάκη με έργα των Σούμπερτ, Μποκερίνι, Μότσαρτ, Λίστ, Σαμπριέ, Ραχμάνινοφ και Χατσατουριάν.

 

Λίγα λόγια για την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου και το Διεθνές Φεστιβάλ -Πόρος 2015

 

Οι διακεκριμένοι σολίστες θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν ενεργά στο ΄΄7ο Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2015΄΄, χαρίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες σε καθημερινή βάση μοναδικές ερμηνείες στα 35 ατομικά ρεσιτάλ πιανιστών με διεθνείς διακρίσεις, τη βραδιά με κοντσέρτα για ένα, δύο και τρία πιάνα με την Ορχήστρα ΄΄Sinfonietta΄΄ Αθηνών το Σάββατο 22 Αυγούστου στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, το Ρεσιτάλ υπό το φως της Πανσελήνου  στο Ιερό του Ποσειδώνα το Σάββατο 29 Αυγούστου καθώς και Εορταστικά Κοντσέρτα (γκαλά) για σολίστες κάθε ηλικίας και τη συμμετοχή του κοινού που βραβεύει την καλύτερη εμφάνιση σολίστα.

Οι 13 καθηγητές που διδάσκουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου, και εκπροσωπούν μεγάλες σχολές πιάνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές σε 5 ατομικά masterclasses.

Oι συμμετέχοντες  έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μια μοναδική ευκαιρία για κάθε ανερχόμενο νέο σολίστα.

Ο συνδυασμός  μαθημάτων και διακοπών σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, στον Πόρο, και οι εξαίρετες συνθήκες διαμονής και εκπαίδευσης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με νέους διαφορετικών εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Χάρη στην κ. Λεϊμονή,  και την πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας: του κ. Σπύρου Λάζαρη –ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort, ο οποίος προσφέρει διαμονή και διατροφή στους καθηγητές της Ακαδημίας, του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας που προσφέρει τα πιάνα και του Πυθαγόρειου Ωδείου συνεχίζεται με επιτυχία μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση.

Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης επιφυλάσσει ένα θερμό καλωσόρισμα στο έμψυχο δυναμικό της Ακαδημίας και εκτός από την υλικοτεχνική υποστήριξη που θα προσφέρει, θα φιλοξενήσει σε δημοτικά κτήρια και σχολεία μια διοργάνωση που συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση του πολιτισμικού τουρισμού, καθώς οι συμμετέχοντες σολίστες με τους πολυάριθμους συνοδούς τους (γονείς και φίλους) και οι καθηγητές τους αποτελούν διαπιστωμένα τους καλύτερους πρεσβευτές του Πόρου διεθνώς.

 
Σχολιάστε