6ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2014PianoAcademyAff2014_webΑρχίζει αύριο τις εργασίες της η Διεθνής Θερινής Ακαδημία Πιάνου που θα φιλοξενηθεί για 6η συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί του Πόρου από τις 19 έως την 31η Αυγούστου 2014, και η οποία αποτελεί πόλο έλξης για πάνω από 87 πιανίστες διαφορετικών εθνικοτήτων από 14 χώρες και για πολυάριθμους  συνοδούς τους.

Στην τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού την Τρίτη στις 8 το εναρκτήριο Ρεσιτάλ με έργα του Ραχμάνινοφ θα δώσει ο πολυβραβευμένος Έλληνας Γρηγόρης Ιωάννου, ενώ στο δεύτερο πιάνο θα τον συνοδεύσει ο Φώτης Ματζαρίδης.

 

 Λίγα λόγια για την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου και το Διεθνές Φεστιβάλ Πόρος 2014

Οι διακεκριμένοι σολίστες θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν ενεργά στο ΄΄6ο Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2014΄΄, χαρίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες σε καθημερινή βάση μοναδικές ερμηνείες στα 26 ατομικά ρεσιτάλ πιανιστών με διεθνείς διακρίσεις, καθώς και τα ξεχωριστά κοντσέρτα στο Ιερό του Ποσειδώνα, την Πέμπτη 21 Αυγούστου και βραδιά με κοντσέρτα για  ένα, δύο και τρία πιάνα με την Ορχήστρα ΄΄Sinfonietta΄΄ Αθηνών το Σάββατο 23 Αυγούστου στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, καθώς και Εορταστικά Κοντσέρτα (γκαλά) για μικρούς  και μεγαλύτερους σολίστες, όπου συμμετέχει το κοινό και βραβεύει την καλύτερη εμφάνιση σολίστα.

Οι 13 καθηγητές που διδάσκουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου, και εκπροσωπούν μεγάλες σχολές πιάνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές σε 5 ατομικά masterclasses.

Oι συμμετέχοντες, έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές από εξαίρετους παιδαγωγούς, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μια μοναδική ευκαιρία για κάθε ανερχόμενο νέο σολίστα.

Ο συνδυασμός  μαθημάτων και διακοπών σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, στον Πόρο, και οι εξαίρετες συνθήκες διαμονής και εκπαίδευσης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με νέους διαφορετικών εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Χάρη στην κ. Λεϊμονή,  και την πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας: του κ. Σπύρου Λάζαρη –ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort, ο οποίος προσφέρει διαμονή και διατροφή στους καθηγητές της Ακαδημίας, και του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας που προσφέρει τα πιάνα συνεχίζεται με επιτυχία μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση.

Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης, θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση που συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση του πολιτισμικού τουρισμού, καθώς οι συμμετέχοντες σολίστες με τους πολυάριθμους συνοδούς τους (γονείς και φίλους), και οι καθηγητές τους αποτελούν διαπιστωμένα τους καλύτερους πρέσβεις του Πόρου διεθνώς. Φέτος, επιλέγοντας καθηγητές από νέες χώρες – στόχους στοχεύσαμε στις Σκανδιναβικές, στις Κάτω Χώρες και στο Περού.

Δείτε την αφίσα – πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και το Πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης, αναλυτικά.

 
Σχολιάστε