5ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου ΣαρωνικούBusking in Poros 1Δέκα κορυφαίοι δεξιοτέχνες μουσικοί διεθνούς φήμης καταφθάνουν στα νησιά του Σαρωνικού κόλπου για να παρουσιάσουν έξι μοναδικές συναυλίες με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι. Για μια εβδομάδα, από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 7 Αυγούστου 2015, η Ύδρα, ο Πόρος, οι Σπέτσες και ο Γαλατάς ντύνονται στα χρώματα του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και απολαμβάνουν σπουδαίες ερμηνείες των Brahms, Dvorak, Beethoven, Ravel, Mozart, Schulhof και Tchaikovski.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που για 5η συνεχή χρονιά ανοίγει πανιά και με όχημα τη μουσική διαπλέει τα νερά του Σαρωνικού, οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, με τις χορηγίες της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Καναδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, την υποστήριξη της Raycap, υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Τροιζηνίας-Μεθάνων.

IMG_2212as

Το Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης. Πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο που σχηματίστηκε με άξονα τις εγκάρδιες φιλικές σχέσεις των μουσικών, την κοινή τους αγάπη για τη μουσική σε συνδυασμό με τον άψογο επαγγελματισμό που τους ενώνει, καθώς και τη φιλοδοξία για τη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας που με όχημα τη μουσική θα συνομιλεί στην καρδιά του καλοκαιριού με τους ανθρώπους, τους τόπους και την ιστορία τους. Μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, που όχι μόνο είναι φίλοι μεταξύ τους, αλλά παράλληλα είναι αφοσιωμένοι σ’ αυτό το είδος της μουσικής, που εξερευνούν και ερμηνεύουν.

IMG_1959as

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011, από δύο φίλους και άξιους σολίστες, τον Έλληνα βιολονίστα Γιάννη Αγρανιώτη και τον Αυστραλό σολίστ της βιόλας Francis Kefford, με το όραμα της δημιουργίας ενός φεστιβάλ με ξεχωριστό χαρακτήρα, που θα πρόσφερε υψηλής ποιότητας συναυλίες στην περιοχή, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να εμβαθύνουν με ενθουσιασμό στο ρεπερτόριο και στο κοινό τη δυνατότητα να βιώσει τη μουσική με μια σπάνια αμεσότητα. Έτσι δημιούργησαν το Leondari Ensemble και για 4 συναπτά έτη κατάφεραν με το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού να εμπλέξουν τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις απαρτίζουν, σχολεία, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και δημοτικές αρχές, κάνοντας πράξη το όραμά τους να μεταγγίσουν την υψηλών απαιτήσεων κλασική μουσική στα μικρά νησιά του Σαρωνικού κόλπου.

 

IMG_2312as

Με έδρα τον Γαλατά και ταξιδεύοντας από νησί σε νησί, το Leondari Ensemble παρουσιάζει το φετινό του πρόγραμμα για το 5ο διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

31 Ιουλίου 2015, 21:00 – ΥΔΡΑPiano Quartet No. 1 in G minor, Op. 25    J. Brahms

String Quintet in E-flat major, Op. 97    A. Dvořák

 

Ξενοδοχείο Bratsera

1 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΠΟΡΟΣString Quartet in E-flat major, ‘Harp’, P.74  L. van Beethoven

String Quintet in E-flat major, Op. 97    A. Dvořák

 

Αμφιθέατρο Συγγρού

2 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΣΠΕΤΣΕΣPiano Trio in E-flat major, Op. 70 No. 2    L. van Beethoven

Piano Concerto No. 12 in A major, K. 414    W. A. Mozart

String Quartet in E-flat major, ‘Harp’, P.74  L. van Beethoven

 

Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο

4 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΥΔΡΑPiano Trio in E-flat major, Op. 70 No. 2    L. van Beethoven

Duo for Violin and Violoncello (1925)    E. Schulhoff

String Quartet in F major    M. Ravel

 

Ξενοδοχείο Bratsera

5 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΓΑΛΑΤΑΣString Quintet in C minor, K. 406    W. A. Mozart

Piano Quartet No. 1 in G minor, Op. 25    J. Brahms

 

Γυμνάσιο Γαλατά

7 Αυγούστου 2015, 21:00 – ΠΟΡΟΣString Quintet in C minor, K. 406    W. A. Mozart

Duo for Violin and Violoncello (1925)    E. Schulhoff

String Sextet in D minor, ‘Souvenir de Florence’ , Op. 70

P. I. Tchaikovsky

 

Αμφιθέατρο Συγγρού

 

Εισιτήρια

ΥΔΡΑ/ΣΠΕΤΣΕΣ 10 ευρώ | ΠΟΡΟΣ 5 ευρώ |ΓΑΛΑΤΑΣ είσοδος ελεύθερη

Παιδιά: είσοδος ελεύθερη

Διαθέσιμα στην είσοδο

 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ο Benjamin Bowman, ένας από τους πιο πολύπλευρους μουσικούς του Καναδά και μέλος του ευρέως αναγνωρισμένου συγκροτήματος μουσικής δωματίου ARC Ensemble, είναι εξάρχων της ορχήστρας του American Ballet Theatre της Νέα Υόρκης. Ο Bogdan Bozovic παίζει βιολί στο Piano Trio της Βιέννης. Ο James Barralet πρόσφατα κυκλοφόρησε ηχογράφηση της μουσικής του Brahms για τσέλο και πιάνο και είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Whittington στην Αγγλία. H Rebekka Markowski υπήρξε μέλος της Ορχήστρας του Φεστιβάλ της Λουκέρνης, συνεργάζεται συχνά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου και κατέχει τη θέση της  Β’ Κορυφαίας  στην ορχήστρα της Komische Oper του Βερολίνου. Ο βραβευμένος Γερμανός πιανίστας Caspar Frantz έχει διατελέσει διευθυντής του φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής Zeitkunst του Βερολίνου, έχει ηχογραφήσει πολυάριθμα CD και είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού. Ο Γιάννης Αγρανιώτης , έχει εμφανισθεί στις σπουδαιότερες ελληνικές αίθουσες, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και αλλού και συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο Francis Kefford συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Royal Opera House Orchestra, η Aurora Orchestra και η English Chamber Orchestra.

Το Leondari Ensemble προσκαλεί και φέτος μια εξαίρετη ομάδα διακεκριμένων μουσικών για να δώσουν πνοή στο 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: τον τσελίστα Julian Arp, καθηγητή στο Conservatoire του Graz, τον Ariel Barnes, κορυφαίο τσελίστα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βανκούβερ και δύο ξεχωριστές, ταλαντούχες, νεαρές μουσικούς από την Αγγλία, την Anna Blackmur (βιολί, Royal Opera House, Covent Garden) και την Rosalind Ventris (βιόλα).

 

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού μας καλεί για ακόμη μια χρονιά να διερευνήσουμε μέσα στα πανάρχαια – σπάνιας ομορφιάς – τοπία του Σαρωνικού κόλπου τις δυναμικές που περιέχουν οι δυνατότητες ερμηνείας του σπουδαίου ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου, εκτελεσμένο από μουσικούς που συνδέονται με σχέσεις φιλίας μεταξύ τους και ταυτόχρονα παραμένουν απόλυτα προσηλωμένοι στην τέχνη τους.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες  www.saronicfestival.com

Ακουλουθήστε το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

facebook.com/SaronicFestival

twitter.com/SaronicFestival

instagram.com/saronicfestival

 
Σχολιάστε