5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2013PianoAcademyAff2013_webΤο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου, διοργάνωση της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου που θα φιλοξενηθεί για 5η συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί του Πόρου από τις 19 έως την 31η Αυγούστου 2013. Η διοργάνωση αποτελεί πόλο έλξης για 115 πιανίστες διαφορετικών εθνικοτήτων και για πολυάριθμους  συνοδούς τους.

Οι διακεκριμένοι σολίστες θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν ενεργά στο ΄΄5ο Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2013΄΄, χαρίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες σε καθημερινή βάση μοναδικές ερμηνείες στα 26 ατομικά ρεσιτάλ πιανιστών με διεθνείς διακρίσεις, καθώς και τα ξεχωριστά κοντσέρτα στο Ιερό του Ποσειδώνα με πανσέληνο την Τετάρτη 21 Αυγούστου και βραδιά με κοντσέρτα για  ένα, δύο και τρία πιάνα με την Ορχήστρα ΄΄Sinfonietta΄΄ Αθηνών το Σάββατο 24 Αυγούστου στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, καθώς και Εορταστικά Κοντσέρτα (γκαλά) για μικρούς (junior) και μεγαλύτερους (senior) σολίστες, όπου συμμετέχει το κοινό και βραβεύει την καλύτερη εμφάνιση σολίστα.

Οι 13 καθηγητές που διδάσκουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου, και εκπροσωπούν μεγάλες σχολές πιάνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές σε 5 ατομικά masterclasses.

Oι συμμετέχοντες, έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές από εξαίρετους παιδαγωγούς, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μια μοναδική ευκαιρία για κάθε ανερχόμενο νέο σολίστα.

Ο συνδυασμός  μαθημάτων και διακοπών σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, στον Πόρο, και οι εξαίρετες συνθήκες διαμονής και εκπαίδευσης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με νέους διαφορετικών εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Χάρη στην κ. Λεϊμονή,  και την πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας: του κ. Σπύρου Λάζαρη –ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort, ο οποίος προσφέρει διαμονή και διατροφή στους καθηγητές της Ακαδημίας, και του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας που προσφέρει τα πιάνα συνεχίζεται με επιτυχία μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση.

Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης, θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση που συμβάλλει αποτελεσματικά στην αύξηση του πολιτισμικού τουρισμού, καθώς οι συμμετέχοντες σολίστες με τους πολυάριθμους συνοδούς τους (γονείς και φίλους), αποτελούν διαπιστωμένα τους καλύτερους πρέσβεις του Πόρου διεθνώς.

Εμείς σαν Porosnews, σε αντίθεση με όσους στο παρελθόν έχουν κάνει κριτική στο θεσμό, στηρίζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τις εκδηλώσεις και οφείλουμε να συγχαρούμε το Δήμο Πόρου και τους ντόπιους χορηγούς, για αυτή την προσπάθεια που γίνεται κάθε Αύγουστο στο νησί μας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου, ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στον Πόρο, και μαγεύει τόσο τους ντόπιους, όσο και τους επισκέπτες του νησιού.

Είναι σημαντικό, στη δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε, να έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε δωρεάν αυτά τα υπέροχα κονσέρτα, από ελπιδοφόρους νεαρούς μουσικούς με πολύ μεγάλο κίνητρο.

 
Σχολιάστε