4η Διεθνής Θερινή Ακαδημία- Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2012Ένα μοναδικό παγκόσμιο καλλιτεχνικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί του Πόρου από τις 21 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2012.
Πρόκειται για την ”4η Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου-Πόρος 2012” στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί το ”4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου-Πόρος 2012” που αποτελεί πόλο έλξης για πάνω από 76 πιανίστες από 26 διαφορετικές χώρες.
Οι πιανίστες θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο περιλαμβάνει 24 ατομικά ρεσιτάλ νέων πιανιστών με διεθνείς διακρίσεις στο χώρο, συναυλία πιάνου στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα, εμφάνιση της Ορχήστρας ”Sinfonietta” Αθηνών με σύμπραξη πιανιστών της Ακαδημίας σε κοντσέρτα για πιάνο, δύο και τρία πιάνα και Κοντσέρτα Γκαλά Junior και Senior όπου συμμετέχει ενεργά το κοινό και βραβεύει τον καλύτερο πιανίστα της βραδιάς.
Οι 13 καθηγητές που θα διδάξουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου που αντιπροσωπεύουν μεγάλες και διαφορετικές σχολές Πιάνου από όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές, σε 5 ατομικά masterclasses.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες, που μέσα από τα μαθήματα μπορούν να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές από εξαίρετους παιδαγωγούς, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μια μοναδική ευκαιρία για κάθε ανερχόμενο νέο σολίστα.
Ο συνδυασμός μαθημάτων και διακοπών στον Πόρο, ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, και οι εξαίρετες συνθήκες διαμονής και εκπαίδευσης, συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με νέους διαφορετικών εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο.
Η Ακαδημία είναι ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες. Φέτος οι νεαρότεροι σολίστες που θα εμφανιστούν είναι από τη Βουλγαρία 6 ετών, την Γαλλία 8 ετών και από τη Ρωσία 9 ετών- σπουδαστές με παγκόσμια πρώτα βραβεία, όπως βέβαια σημαντικές διακρίσεις διεθνώς έχουν όλοι οι συμμετέχοντες.
Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις, χάρη στο όραμα και την προσωπική της συμβολή της οποίας ιδρύθηκε και συνεχίζεται μια διοργάνωση με διεθνή πολιτισμική απήχηση και με την πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας: του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort κ. Σπύρου Λάζαρη που προσφέρει διαμονή και διατροφή στους καθηγητές της Ακαδημίας, του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας που προσφέρει τα πιάνα και του νέου μεγάλου χορηγού μας επίσης, της Εμπορικής Τράπεζας που προσφέρει στους σπουδαστές της Ακαδημίας την ευκαιρία να συμπράξουν με την Ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών και στο κοινό την δυνατότητα να απολαύσουν μια μαγική βραδιά το Σάββατο 25 Αυγούστου στο υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας συγκεντρώνει και το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα στις 31 Αυγούστου με πανσέληνο, όπου θα δοθεί το καθιερωμένο και πάντα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου.
Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση που συμβάλλει αποτελεσματικά στην αύξηση του πολιτισμικού τουρισμού στη χώρα μας γενικότερα και ειδικότερα στο νησί του Πόρου και θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες σολίστες που με τους πολυάριθμους συνοδούς γονείς και φίλους τους, αποτελούν τους καλύτερους πρέσβεις του Πόρου διεθνώς.
Ειδικότερα φέτος, η Ακαδημία έχει διευρύνει σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο τις πολιτιστικές συνεργασίες της με Διεθνή Μουσικά Φεστιβάλ στην Ραγκούσα και Μασκαλουσία της Ιταλίας, με Πρότυπο Μουσικό Σχολείο στη Ρωσία συνεργαζόμενο με την Ουνέσκο, έναν διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής για νέους στο Κράσνονταρ της Ρωσίας, καθώς και στην Ελλάδα με το Ελληνικό Ωδείο.
Δείτε την αφίσα αφίσα – πρόγραμμα της Ακαδημίας, καθώς και την πρόσκληση – Πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 21 Αυγούστου στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού, στις 8 το απόγευμα.
Σχολιάστε