3ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2011Ένα μοναδικό παγκόσμιο καλλιτεχνικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί του Πόρου από τις 21 ως τις 31 Αυγούστου 2011.
Πρόκειται για την ”3η Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου-Πόρος 2011” και το ”3ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου-Πόρος 2011” που αποτελούν πόλο έλξης για πάνω από 90 πιανίστες από 23 χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Σλοβενία, Λίβανο, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Ρωσία, Ελβετία, Ρουμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νορβηγία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Ταϋλάνδη, Κίνα, Κύπρο, Σιγκαπούρη).
Οι πιανίστες θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο περιλαμβάνει 25 ατομικά ρεσιτάλ νέων πιανιστών με διεθνείς διακρίσεις στο χώρο, συναυλία πιάνου στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα, εμφάνιση της Ορχήστρας ”Sinfonietta” Αθηνών με σύμπραξη πιανιστών της Ακαδημίας σε κοντσέρτα για πιάνο και για δύο πιάνα, και Κοντσέρτα Γκαλά Junior και Senior όπου συμμετέχει ενεργά το κοινό και βραβεύει τον καλύτερο πιανίστα της βραδιάς.
Οι 12 καθηγητές που θα διδάξουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου που αντιπροσωπεύουν μεγάλες και διαφορετικές σχολές Πιάνου από όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές, σε 5 ατομικά masterclasses.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες, ο καθένας εκ των οποίων μπορεί να παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό μαθημάτων, να διδαχθούν διαφορετικές πιανιστικές τεχνικές από εξαίρετους παιδαγωγούς, να εμφανιστούν σε συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ και να συμπράξουν με ορχήστρα, μια μοναδική ευκαιρία για κάθε ανερχόμενο νέο σολίστα.
Ο συνδυασμός μαθημάτων και διακοπών στον Πόρο, ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, και οι εξαίρετες συνθήκες διαμονής και εκπαίδευσης, συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με νέους διαφορετικών εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο.
Η Ακαδημία είναι ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες. Φέτος οι νεαρότεροι σολίστες που θα εμφανιστούν είναι από τη Ρωσία 11 και 13 ετών αντίστοιχα, σπουδαστές της πιο ξακουστής Ακαδημίας Πιάνου στον κόσμο, το Κονσερβατόριο Tschaikowsky.
Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις, χάρη στο όραμα και την προσωπική της συμβολή της οποίας ιδρύθηκε και συνεχίζεται μια διοργάνωση με διεθνή πολιτισμική απήχηση και με την πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας: του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort κ. Σπύρου Λάζαρη και του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας.
Ο Δήμος Πόρου, ως οικοδεσπότης θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση που συμβάλλει αποτελεσματικά στην αύξηση του πολιτισμικού τουρισμού στη χώρα μας γενικότερα και ειδικότερα στο νησί του Πόρου και θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες σολίστες με τους εκατοντάδες συνοδούς γονείς και φίλους τους, ως τους καλύτερους πρέσβεις του Πόρου διεθνώς.
Σχολιάστε