Συνοριακά 2017: Όλοι στην πλατεία Ηρώων την Παρασκευή για να στηρίξουμε τον Αναστάση στον αγώνα που δίνειΞεκινούν απόψε Πέμπτη 24/8 οι εκδηλώσεις των “Συνοριακών” με θεματική βραδιά «Η θρησκευτικότητα στην ποίηση» στον Αγ. Γεώργιο στις 8μ.μ.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στα ποιητικά έργα που αναδεικνύουν το θρησκευτικό στοιχείο και στη διάρκεια της θα παρουσιαστεί το βιβλίο “Ένας Άγγελος την Κυριακή” του κ. Γιώργου Καλού, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρχονταρίκι με ποιήματα εμπνευσμένα από τη Βίβλο.
Ομιλητές θα είναι η δημοσιογράφος κ. Σίλα Αλεξίου, η φιλόλογος και διευθύντρια του Γυμνασίου Πόρου κ. Βάσω Κογιώνη (η οποία θα συντονίσει και την σχετική συζήτηση), και ο θεολόγος και φιλόλογος, διευθυντής του Β’ Γυμνασίου Αίγινας κ. Γεώργιος Μπήτρος, ενώ ποιήματα θα απαγγείλει η σοπράνο κ. Κατερίνα Οικονόμου.
Αύριο Παρασκευή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης στην πλατεία Ηρώων με τον Χαιρετισμό του Δημάρχου Πόρου Ιωάννη Δημητριάδη και την ομιλία του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, Παναγιώτη Ήφαιστου με τίτλο «Οι αφετηρίες του νεοελληνικού κράτους και ο Καποδίστριας».

Θα ακολουθήσει η φιλανθρωπική συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του Αναστάσιου Κυριακόπουλου, στο αγώνα ζωής που δίνει ο νεαρός συμπολίτης μας. Θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτή την προσπάθεια για την θεραπεία του νεαρού Αναστάση.
Την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού διευθύνει ο Αρχιμουσικός, Πλωτάρχης Γεώργιος Τσιλιμπάρης και συμμετέχει η ποριώτισσα λυρική καλλιτέχνης Αγγελική Μαρινάκη.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

    Μια πολύ καλή σκέψη θα ήταν, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, να γινόταν και η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, στο Ρωσικό Ναύσταθμο, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017.
    ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ

Σχολιάστε