Ενημερωθείτε για το “Καλαύριο” και την ανταλλακτική οικονομία στον Πόρο



φωτό: Χάρης Λεβέντης

Ξεκίνησε η προσπάθεια ανταλλακτικής οικονομίας στον Πόρο και στην Τροιζηνία. Τα πρώτα βήματα της Πρωτοβουλίας Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης, γίνονται μέσω του διαδικτύου με τη δημιουργία ιστοσελίδας ενημέρωσης για το νέο «νόμισμα» – με το οποίο θα γίνονται οι ανταλλαγές – το «Καλάυριο».
Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για το τι σημαίνει Ανταλλακτική Οικονομία, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης στη διεύθυνση kalavrio.blogspot.com

Στόχος της Πρωτοβουλίας Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης, είναι η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων, συνεργασίας, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των συμπολιτών μας και η ανταλλαγή υπηρεσιών, αντικειμένων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων), ιδιοκατασκευών, τροφίμων και ό,τι άλλο θέλει να προσφέρει το κάθε συμμετέχων μέλος. Η πρωτοβουλία ανταλλαγών και αλληλεγγύης δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ούτε για την εν λόγω δράση, ούτε για τα μέλη της. Τουναντίον μέσω των δραστηριοτήτων της θέλει να στείλει ένα μήνυμα αγάπης στη ζωή, στον άνθρωπο , στο περιβάλλον, στον πολιτισμό.
Η κίνηση αυτή δεν είναι ενάντια στους επαγγελματίες και εμπόρους, αφού σήμερα όποιος που δεν έχει ευρώ, δεν αγοράζει προϊόντα αλλά ούτε χρησιμοποιεί υπηρεσίες.
Η πρωτοβουλία, ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, από τα μέλη του Συλλόγου Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου.




Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης says:

    Καλή αρχή!! συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν. Εύχομαι η ιδέα να αγκαλιαστεί από όλους και το Καλαύριο να προκόψει.
    Φοβάμαι όμως θα πολεμηθεί από το φορολογικό σύστημα.
    Αν τα ανταλλάξιμα αγαθά και υπηρεσίες δεν παραμείνουν σε φιλικό και οικογενειακό επίπεδο και υιοθετηθεί από επαγγελματίες τότε θα πέσουν καμπάνες
    Αν ένας συμπολίτης καταστηματάρχης μου ζητήσει να τον αντικαταστήσω για λίγο στην εργασία του(ΙΚΑ), αν του προτείνω να του βάψω το σπίτι και εκείνος να μου κλαδέψει τα δέντρα μου(ΙΚΑ-ΔΟΥ),αν δώσω ένα δοχείο λάδι για να πάρω πορτοκάλια (ΔΟΥ) ….

Σχολιάστε