Όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος είχε τραγουδήσει στο ΚΕ ΠΟΡΟΣΟ Δημήτρης Μητροπάνος, η μεγάλη φωνή του λαϊκού τραγουδιού που σίγησε ξαφνικά εχθές το πρωί, είχε δώσει μια και μοναδική συναυλία στο νησί μας, τον Μάιο του 1996.
Ήταν η χρονιά της συνεργασίας του με τον Θάνο Μικρούτσικο. Ο δίσκος «Στου αιώνα την παράγκα» σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη είναι ένας από τους καλύτερους που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 20 χρόνια και ίσως ο κορυφαίος του ερμηνευτή. Το «Ρόζα» και το «Πάντα γελαστοί», ένα από τα ελάχιστα αυθεντικά ζεϊμπεκικα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών, σημαδεύουν ανεξίτηλα την καριέρα του. Λίγα χρόνια πιο πριν, είχαν κυκλοφορήσει με τον Μάριο Τόκα τον δίσκο «Η εθνική μας μοναξιά» και το «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη».
Το ακροατήριο που είχε την τύχη να απολαύσει την συναυλία στον Πόρο, ήταν οι ναύτες που έκαναν την προπαίδευση τους τότε στο Κ.Ε. Πόρος και οι αξιωματικοί τους.
Η εκδήλωση αυτή είχε διοργανωθεί από την διοίκηση του Κ.Ε. Πόρος, στα πλαίσια της Βραδιάς του Ναύτη. Ο Δημήτρης Μητροπάνος είχε τραγουδήσει αφιλοκερδώς στην πλατεία Άστιγγος και σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος έξω από τα κάγκελα του στρατοπέδου για να ακούσει τον τραγουδιστή.
Εκείνη την εποχή, είχαν παρουσιαστεί στο Κ.Ε. Πόρος, για να κάνουν την προπαίδευση τους οι ποδοσφαιριστές Αμανατίδης, Καρασαβίδης, Ιωαννίδης, Μπασινάς και Χαλκιάς. Ο Μητροπάνος, φανατικός Ολυμπιακός, είχε πιάσει ποδοσφαιρική κουβέντα πίσω από τη σκηνή με τους ποδοσφαιριστές των δύο αιωνίων, με ναύτες και με αξιωματικούς.
Ήταν ευγενικός και ταπεινός. Έτσι τον θυμούνται εκείνοι που τον είχαν γνωρίσει εκείνη την βραδιά. Η συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου στο Κ.Ε. Πόρος με φόντο την Πέρλια και τη Βίλλα Γαλήνη, στοιχηματίζουμε, πως παραμένει ανεξίτηλη στη μνήμη της κληρουχίας του 1996.
Σχολιάστε