Το Poros Arts Festival ξαναζωντάνεψε τον Αη ΓιώργηDSC_0412Μια γειτονιά που κάποτε δεκάδες παιδιά έπαιζαν κρυφτό στα σοκάκια της. Μια γειτονιά λαβύρινθός, με πολύ όμορφα σπίτια. Μια από τις πιο όμορφες γειτονιές του Πόρου, που σήμερα την προσπερνούμε για να κόψουμε δρόμο προς την παραλία.

Η γειτονιά που φιλοξενεί τη Μητρόπολη του νησιού. Η γειτονιά του Αη Γιώργη γέμισε με κόσμο και μελωδίες. To Poros Arts Festival, οδήγησε το ακροατήριο του, στο εσωτερικό του Πόρου, για να απολαύσει μουσική, από ένα ποριώτικο παιδί.

DSC_0442DSC_0390

Την Πέμπτη 3/7, ο Βαγγέλης Τζίτζης και τρείς υπέροχοι μουσικοί η Σοφία Μέρμηγκα (κανονάκι, φωνή), ο Αντώνης Τζήκας (μπάσο) και ο Βασίλης Σταματιάδης (κρουστά), ταξίδεψαν εκατοντάδες ανθρώπους πάνω από τις σκεπές του Πόρου. Με μελωδίες από όλο τον κόσμο. Δημοτικά και νησιώτικα. Ροκ και νέο κύμα. Έντεχνο και μπλούζ. Φλαμένκο και ρεμπέτικο.

Η συναυλία του Βαγγέλη Τζίτζη, δεν έφερε μοναχά κόσμο στην πλατεία του Άη Γιώργη. Έφερε κοντά, τον ένα στον άλλο. Δημιούργησε μια μεγάλη παρέα, που καθόταν σε σκαλοπάτια, κάτω από βουκαμβίλιες  και γιασεμιά. Στις καρέκλες της εκκλησίας που φιλοξενεί τις αγιογραφίες του Παρθένη.

DSC_0401 (1)DSC_0396DSC_0401

Η παρέα αυτή φεύγοντας, άφησε πίσω της μια ομορφότερη και καθαρότερη πλατεία από αυτή που βρήκε. Όλοι μαζί μάζεψαν τα σκουπίδια τους και επέστρεψαν τις καρέκλες στην Μητρόπολη.

Και η πλατεία, με τις κολώνες ντυμένες με πολύχρωμα κουρέλια από τα παιδιά, θα θυμίζει για χρόνια τη βραδιά της συναυλίας του Βαγγέλη, σε αυτούς που την έζησαν.

Φωτογραφίες: Νικόλας Πελέκης, Άννα Κανατσίδου
Σχολιάστε