Τα 20 καλύτερα τραγούδια του Νιόνιου και ένα… ποριώτικο (videos)Ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, θα εμφανιστεί ζωντανά στον Πόρο το Σάββατο 26 Αυγούστου, στον ιστορικό Ρώσικο Ναύσταθμο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των “Συνοριακών της Νεότερης Ελλάδας 2017”.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ο πρωτεργάτης της σχολής των Ελλήνων τραγουδοποιών, η ζωντανή ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας εδώ και μισό αιώνα, θα επιστρέψει στον αγαπημένο του Πόρο, για μια ιστορική συναυλία δίπλα στη θάλασσα και μπροστά από το μνημείο της πάλαι ποτέ ρωσικής ναυτικής βάσης του νησιού.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος γνωρίζει τον Πόρο. Πριν πολλά χρόνια, παραθέριζε στο Μεγάλο Νεώριο, ωστόσο ποτέ δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να τραγουδήσει μπροστά στους Ποριώτες.

Και η ώρα έφτασε. Το ερχόμενο Σάββατο η παραλία του Ρώσικου Ναύσταθμου θα γεμίσει από χιλιάδες φίλους της μουσικής του Σαββόπουλου, σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!

Με αφορμή την μεγαλύτερη συναυλία του φετινού καλοκαιριού, παρουσιάζουμε τα 20 καλύτερα τραγούδια του Νιόνιου, που κατά τη δική μας άποψη, σημάδεψαν τις 5 δεκαετίες της δισκογραφίας του.
Μαζί τα αγαπημένα μας τραγούδια του Σαββόπουλου, παρουσιάζουμε (στο τέλος) και ένα τραγούδι με έντονο ποριώτικο ενδιαφέρον. Το ντουέτο του, με τον μεγάλο ποριώτη ρεμπέτη Μπαγιαντέρα.

Ζεϊμπέκικο (με την Σωτηρία Μπέλου)

Συννεφούλα 

Δημοσθένους Λέξις

Θαλασσογραφία


Τι έπαιξα στο Λαύριο (Πως να κρυφτείς απ’ τα παιδιά)

Ο Καραγκιόζης

Μια θάλασσα μικρή

Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη

Μη μιλάς άλλο για αγάπη 

Πρωτομαγιά

Παράβαση (με τον Νίκο Παπάζογλου)

Ολαρία ολαρά 

Στη συγκέντρωση της ΕΦΕΕ

Καλοκαίρι 

Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα 

Είδα την Άννα κάποτε

Το περιβόλι

Ήλιε αρχηγέ 

Άγγελος Εξάγελλος (του Bob Dylan)

Μπάλος 

Ο Καθρέφτης (με τον Μπαγιαντέρα)

Μια συνεργασία που δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστή ήταν αυτή του Σαββόπουλου με τον Δημήτρη Γκόγκο ή Μπαγιαντέρα. Σε ένα μικρό δίσκο που κυκλοφόρησε από τη Lyra το 1975, Σαββόπουλος και Μπαγιαντέρας τραγούδησαν τον «Καθρέφτη» ένα χασαποσέρβικο σε μουσική και στίχους του Μπαγιαντέρα, που στα χρόνια του ’90 έγινε περισσότερο γνωστό μέσα από την επανεκτέλεση της Δήμητρας Γαλάνη.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

    Το “Ντιρλαντά” δεν το έβαλες, Μπάμπη.
    (Ξέρεις τι κάνεις, εσύ. Όλα τα κατέχεις. Γι αυτό σε παραδέχομαι!)
    Άρις
    Υγ Θα σου στείλω στο e-mail σου το τραγούδι που πραγματικά είναι υπέροχο και πραγματικά μου θυμίζει τον Πόρο: “Μια θάλασσα μικρή”. Βέβαια άλλο Σαββόπουλος κι άλλο… Αντανόπουλος. (Το παν με το τίποτα! Εννοείται. Για όνομα, δηλαδή… Γενικώς και εξαδιαιρέτου.)

Σχολιάστε