Τα εγκαίνια των εκθέσεων του Κώστα Βαρώτσου στον Πόρο13330-0442pTο Σάββατο, 31 Μαίου πραγματοποιήθηκαν στον Πόρο τα εγκαίνια της έκθεσης του διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Βαρώτσου. Η έκθεσης αποτελείται από δύο ενότητες. Η πρώτη «Διάλογοι με τον Χρόνο» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου και η δεύτερη «Γλυπτικά Παλίμψηστα» στην γκαλερί CITRONNE.

03--13330-1259p Τα εγκαίνια ξεκίνησαν από την πρώτη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου στις 19:00 και συνεχίστηκαν στην γκαλερί CITRONNE στις 20:30. Η έκθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για τον εορτασμό της Ημέρας των Μουσείων- που εφέτος έχει θέμα «Οι συλλογές των Μουσείων μας ενώνουν» – σε συνεργασία της ΚΣΤ Εφορείας Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της γκαλερί CITRONNE. Επιμελήτριες της έκθεσης είναι οι κυρίες κυρίες Μαρία Γιαννοπούλου (αρχαιολόγος – υπεύθυνη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου ) και Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη (ιστορικός τέχνης –Διευθύντρια της γκαλερί CITRONNE)

13331-13330-0518pl

Ένα σημείωμα για τις δύο ενότητες της έκθεσης του Κώστα Βαρώτσου

Ι. “Διάλογοι με τον Χρόνο”, Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου
ΙΙ. “Γλυπτικά Παλίμψηστα”, Γκαλερί CITRONNE.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου είναι χώρος μνήμης της περιοχής. Τα εκθέματα από την Αρχαία Τροιζήνα, την Καλαύρεια και τα Μέθανα, «απεικονίζουν» τον τόπο σε άλλους, προγενέστερους καιρούς. Τα έργα του Κώστα Βαρώτσου, από γυαλί και πολυεστέρα, είναι σύγχρονες δημιουργίες οι οποίες συμπαρατίθενται με τα αρχαιολογικά ευρήματα, παρεμβάσεις παλαιού και νέου. Περιστρέφονται γύρω από τον άξονα «Διάλογος/Συνέχεια/Σχόλιο». Το παρελθόν περνά μέσα από το βάρος του υλικού: την πέτρα και το μάρμαρο. Αντίθετα, το παρόν απεικονίζεται με ελαφρά υλικά, μια «σκιά» και προέκταση του χρόνου.
13331-13330-1456pl
Η έκθεση στην γκαλερί CITRONNE τεκμηριώνει τις επεμβάσεις του Βαρώτσου σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους σε διεθνές επίπεδο (Κάστρο της Ποκασκαλένια, Ιταλία (1988); Αρχαιολογικό χώρο της Κούμα, Νάπολη, Ιταλία (1991); Chateau de Prangins, Γενεύη, Ελβετία (2000) ; πλατεία Augusto Imperatore, Ρώμη, Ιταλία (2001)). Παρουσιάζεται αρχειακό υλικό: φωτογραφίες, σχέδια εφηρμοσμένων επεμβάσεων, τρισδιάστατες προτάσεις/μελέτες. Παρουσιάζονται επίσης γλυπτά του καλλιτέχνη, σε άμεση σχέση με τις επεμβάσεις αυτές.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου, τα έργα του Βαρώτσου συγκροτούν μια γέφυρα με το παρόν• στην σύγχρονη γκαλερί CITRONNE, οι δημιουργίες του καλλιτέχνη παραπέμπουν στο παρελθόν. Η Τέχνη εγγυάται την ενότητα και την συνέχεια του χρόνου.
.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γκαλερί στα τηλέφωνα
+30-22980-22401, +30-6979-989684, ή στο info@citronne.com.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Άρις Αντάνης says:

  Αγαπητέ μου φίλε Μπάμπη, επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ και πάλι, τόσο για το εν προκειμένω περιεκτικό ρεπορτάζ, όσο και για τα άλλα που έγκαιρα παρουσιάζεις.
  Επίσης να σε συγχαρώ για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών του Porosnews σε όλα τα θέματα.
  Είμαστε τυχεροί που μέσα από τις δικές σου σελίδες, καθώς βέβαια και του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Βασίλη Κουτουζή, από την “Τροιζηνία”, μπορούμε και παρακολουθούμε τα δρώμενα στην τοπική κοινωνία, αλλά και θέματα από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
  Με τους χαιρετισμούς μου
  Αριστ. Παν. Αντάνης

Σχολιάστε