Τα εγκαίνια της έκθεσης του Σωτήρη Σόρογκα στην Gallery Citronne10--13366-100pΈγιναν το Σάββατο 21 Ιουλίου, στην Gallery Citronne, στον Πόρο τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης “Θαλασσινά Ξύλα” του Σωτήρη Σόρογκα. Η έκθεσης θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου, 2014. Τα «Θαλασσινά Ξύλα», η έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα, επικεντρώνεται στην πιο πρόσφατη ενότητα της δουλειάς του. Στα εκτιθέμενα έργα, ο καλλιτέχνης αποτυπώνει τις ρημαγμένες βάρκες, τα επιπλέοντα ξύλινα απομεινάρια, τα σπασμένα ξύλα στα καρνάγια που ακουμπούν στην άμμο ή στους βράχους – πάντα κοντά στο νερό.

11--13366-081p

Η απτή φθορά και η αποσύνθεση των υλικών συμβολοποιούν τον χρόνο που φεύγει, την ζωή που φθίνει. Μοναδικό στοιχείοαέναης ζωής και παρουσίας παραμένει το πεδίο του νερού, η αιωνόβιος θάλασσα, η οποία χωρίζει και, ταυτοχρόνως, συνδέει τόπους, χρόνους και νοοτροπίες, καθώς συστεγάζει την αρχή και το τέλος. Η πρώτη έκθεση του Σόρογκα το 1972 ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

32--13366-573p

Σαράντα χρόνια αργότερα, ο Σεφέρης επανέρχεται και σηματοδοτεί και αυτήν την τελευταία έκθεση. Τα “θαλασσινά ξύλα” είναι τα «σπασμένα ξύλα από ταξίδια που δεν τέλειωσαν» (Γιώργος Σεφέρης, Μυθιστόρημα, Ι’).

http://www.boxtv.gr/

Tags: , ,
Σχολιάστε