Τατιάνα Σπινάρη: Η γυναίκα που εκτόξευσε τον Πόρο σε διεθνή καλλιτεχνικό προορισμόΣυνέντευξη της Τατιάνας Σπινάρη στο huffingtonpost.gr:

Το γιοτ του Δάκη Ιωάννου με το προβοκατόρικο όνομα «Guilty» σκίζει ανάλαφρα τα νερά του Αργοσαρωνικού και αράζει στο λιμάνι του Πόρου. Φιλοτεχνημένο από τον διάσημο Τζεφ Κουνς προσελκύει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που μένουν να χαζεύουν με ανοιχτό το στόμα τα μοναδικά χρώματα αυτού του πλωτού έργου τέχνης. Όμως το Guilty και ο γνωστός συλλέκτης και επιχειρηματίας, δεν ήταν οι μόνοι επώνυμοι επισκέπτες του Πόρου το περασμένο σαββατοκύριακο. Ένα πλήθος εικαστικών, ανάμεσά τους και ο Κώστας Βαρώτσος, ο ταλαντούχος (και όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε γοητευτικός) Έλληνας γλύπτης του εκπληκτικού Δρομέα, που «ασθμαίνει» απέναντι από το Χίλτον ακριβώς όπως ο σύγχρονος άνθρωπος, βρέθηκαν στο όμορφο νησί παρέα με άλλους συλλέκτες, εικαστικούς, δημοσιογράφους και ανθρώπους του πολιτισμού.

Αφορμή η έκθεση στην γκαλερί Citronne του Γιώργου Λάππα, πρωτοπόρου γλύπτη, που χάθηκε πρόωρα πέρυσι. Και μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα παραπέρα, η έκθεση της συζύγου του Λάππα, της Αφροδίτης Λίτη, στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου. Οι κουκουβάγιες της Λίτη, έργο ετών, με το απόκοσμο, σχεδόν μεταφυσικό, βλέμμα τους κατέλαβαν τo μουσείο «συνομιλώντας» με τα αρχαία εκθέματα, σαν να έχουν προσγειωθεί αυθάδικα πάνω τους… Δύο σημαντικοί καλλιτέχνες, ζευγάρι στη ζωή, συναντιούνται και πάλι, μετά θάνατον, με πρωτοβουλία της Τατιάνας Σπινάρη-Πολλάλη: της γυναίκας που τα τελευταία χρόνια εκτόξευσε τον  Πόρο σε διεθνή καλλιτεχνικό προορισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο huffingtonpost.gr
Σχολιάστε