Ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό με τη φωνή της ΜήδειαςΓνωρίσαμε τη φωνή της παραμονές τις πρωτοχρονιάς σε μια συγκλονιστική εμφάνιση στη μουσική σκηνή του Regatta Cocktail Bar. Η Μήδεια Χουρσουλίδου, επέστρεψε στον Πόρο (ξανά στο Regatta) στις 6 Μαΐου, στο αποκορύφωμα της Άνοιξης. Αυτή τη φορά με διαφορετικούς μουσικούς και ρεπερτόριο καθηλώνοντας και πάλι το κοινό που την παρακολούθησε.

Η Μήδεια είναι μια χαρισματική καλλιτέχνιδα. Εκτός από την καταπληκτική φωνή της, που δίνει ξεχωριστό χρώμα στην κάθε της ερμηνεία, κερδίζει την αγάπη και το χειροκρότημα του κοινού με την ευγένεια και το γλυκό της χαμόγελο. «Αγαπώ πολύ το νησί σας και χαίρομαι που είμαι ξανά μαζί σας» δεν χρειάστηκαν περισσότερα λόγια για να συμπαρασείρει τους ακροατές του Πόρου, στο ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού, που περιελάβανε η ανοιξιάτικη παράσταση της.

Στη συναυλία της 6ης Μαΐου στο Regatta, το πρόγραμμα της ήταν διαφορετικό από εκείνο της Πρωτοχρονιάς. Το πρώτο του μέρος ήταν αφιερωμένο στην Επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Συνοδευόμενη από τον ξεχωριστό ήχο του ακορντεόν της εξαιρετικής Λαρίσα Ζιχάρεβα, από την Ουκρανία, η Μήδεια τραγούδησε ιστορικές μελωδίες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, από τη Ρωσία. Αν και οι περισσότερες ήταν στη Ρωσική γλώσσα, «άγγιξαν» την ψυχή του κοινού, που ταξίδεψε νοερά πίσω στις ημέρες που μπόλιασαν με πατριωτισμό τους ευρωπαίους και τους Ρώσους στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα.

Η Μήδεια ερμήνευσε και κάποια από τα ιστορικά ρωσικά τραγούδια σε μετάφραση του Γιάννη Ρίτσου, ενώ η αλλαγή του προγράμματος έγινε με το «Άσμα ασμάτων» του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με όμορφα τραγούδια του Λοΐζου, του Ξαρχάκου και άλλων, με την συνοδεία του ακορντεόν της Ζιχάρεβα.

Στο τρίτο μέρος του προγράμματος, ανέβηκε στο πάλκο ο «δικός» μας γιατρός Χριστόφορος Αναστασάκης με την κιθάρα του και συνόδευσε την Μήδεια σε τραγούδια Χατζιδάκι, Πλέσσα, Κραουνάκη, Ξαρχάκου, Σαββόπουλου και άλλων πολλών.

Η χημεία ανάμεσα στον Χριστόφορο και την Μήδεια ήταν απίστευτη και χωρίς να έχουν κάνει ούτε μια πρόβα μεταξύ τους, ξεσήκωσαν τον κόσμο που τους αποθέωσε.

Η βραδιά έκλεισε με τον Χριστόφορο και τους φίλους Τάσο και Σπύρο.

Οι ζωντανές εμφανίσεις στη μουσική σκηνή του Regatta Cocktail Bar συνεχίζονται απόψε 12 Μαΐου, με τον Χρήστο Τσερκεζόπουλο και τον Λευτέρη Τζίτζη.
Σχολιάστε