Ταξίδι σε Ανατολή και Δύση με τη φωνή της Μήδειας στον Αη Γιώργη (video)Η καθιερωμένη συναυλία στον Άη Γιώργη, του Poros Arts Festival 2017, μας ταξίδεψε για ακόμη μια φορά στις μουσικές του κόσμου, συντροφιά με μια «γνωστή» μας ερμηνεύτρια.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια και φίλη του Πόρου, Μήδεια Χουρσουλίδου, συνοδευόμενη από τρεις ταλαντούχους μουσικούς: Tigran Sargsyan (πνευστά), Αντώνη Φίλη (κρουστά) και Μάνο Κιτσικόπουλο (πιάνο), μας χάρισε την Τετάρτη 19 Ιουλίου, ένα μοναδικό, μουσικό και κατ’ επέκταση πολυπολιτισμικό ταξίδι, με φόντο τα νεοκλασικά της όμορφης πλατείας, τις βουκαμβίλιες και τα γιασεμιά.

Οι συναυλίες στον Αη Γιώργη, αναμένονται κάθε καλοκαίρι από το κοινό με μεγάλο ενδιαφέρον και προσμονή. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού του νησιού, που όσοι την ζουν, περιμένουν για να την ξαναζήσουν.

Έτσι λοιπόν, η μικρή πλατεία του Αγίου Γεωργίου ξαναζωντάνεψε και γέμισε την Τετάρτη 19 Ιουλίου, από νωρίς με κόσμο. Άλλωστε η Μήδεια, έχει αρκετούς φίλους στον Πόρο, καθώς τους προηγούμενους μήνες είχε εμφανιστεί δύο φορές στην μουσική σκηνή του Regatta Cocktail Bar.

Το πρόγραμμα της Μήδειας περιελάβανε τραγούδια από την ανατολική Ευρώπη, μέχρι την Ιβηρική χερσόνησο, παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, από τη Θράκη εως την Ήπειρο και τα νησιά. Ελληνικά έντεχνα, τζαζ και ρεμπέτικα.

Όλα τα τραγούδια, ενορχηστρωμένα με ξεχωριστό τρόπο και ερμηνευμένα μεγαλοπρεπώς από την υπέροχη φωνή της Μήδειας, που αποθεώθηκε από το κοινό.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου και εθελοντές, με την αμέριστη συμπαράσταση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, η εταιρεία VR Ferries, το ξενοδοχείο Διόνυσος και το εστιατόριο Πλάτανος.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΩΝΗ, ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑΣ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
    ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Α-ΠΟΡΩΝ
    ΑΡΙΣ.ΠΑΝ ΑΝΤΑΝΗΣ

Σχολιάστε