Συνοριακά 2017: Ποίηση και θρησκεία – Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου ΚαλούΗ Ιερά Μητρόπολις, Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας και ο Δήμος Πόρου σας καλούν να παραστείτε στην πρώτη εκδήλωση των φετινών “ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ”, την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 8μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Γεωργίου Πόρου.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στα ποιητικά έργα που αναδεικνύουν το θρησκευτικό στοιχείο και στη διάρκεια της θα παρουσιαστεί το βιβλίο “Ένας Άγγελος την Κυριακή” του κ. Γιώργου Καλού, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρχονταρίκι με ποιήματα εμπνευσμένα από τη Βίβλο.

Ομιλητές θα είναι η δημοσιογράφος κ. Σίλα Αλεξίου, η φιλόλογος και διευθύντρια του Γυμνασίου Πόρου κ. Βάσω Κογιώνη (η οποία θα συντονίσει και την σχετική συζήτηση), και ο θεολόγος και φιλόλογος, διευθυντής του Β’ Γυμνασίου Αίγινας κ. Γεώργιος Μπήτρος, ενώ ποιήματα θα απαγγείλει η σοπράνο κ. Κατερίνα Οικονόμου.

*Φωτογραφία από την περσινή εκδήλωση των Συνοριακών

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ. ΠΑΝ, ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Παρα πολυ καλή ιδέα του Γιώργου να αναδείξει, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο ρεπόρτερ, μέσα από τη δική του ποιητική σκοπιά, την ασύλληπτη ποίηση που ενυπάρχει στη Βίβλο.
  Κάποιες φορές, κατά την ανάγνωση ή την ψαλτική κειμένων από τη Βίβλο, δεν μπορεί κανείς παρά, όχι μόνο να αναρωτιέται και να θαυμάζει, αλλά να εκπλήσσεται και απορεί, πώς είναι δυνατόν ανθρώπινος νους να έχει συλλάβει και συνθέσει τέτοια θεϊκή ποίηση! Είναι πραγματικά απίστευτο! Μόνο Θεόπνευστοι και άγιοι άνθρωποι, αφοσιωμένοι και αφιερωμένοι στον Θεό και στου Χριστού την Πίστη, θα μπορούσαν να γράψουν τέτοια θαυμάσια έργα (Το επίθετο “θαυμάσια” σε όλη του την κυριολεκτική και διόλου τυπική έννοια, ως παραγώγου του “θαύματος”).
  Δεν έχω διαβάσει ακόμα το βιβλίο του Γιώργου, αλλά βρίσκω πολύ σπουδαία αυτή την έμπνευσή του, και παρα πολύ επιτυχημένο, έξυπνο και ελκυστικά συνυφασμένο, για τον αναγνώστη, τον τίτλο του βιβλίου: “Ένας Άγγελος την Κυριακή”.
  Ευχαριστούμε και την ιστοσελίδα για την ενημερωτική ανακοίνωση. Καλοτάξιδο και καλοδιάβαστο το βιβλίο του Γιώργου.
  Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
  ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  (Εκ Πόρου)
  arimari@otenet.gr

Σχολιάστε