Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στον Γαλατά τον Αύγουστο!13620333_312387009097525_1708805649736227101_nΟ μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει συναυλία στις 12 Αυγούστου στο Γαλατά Τροιζηνίας καλεσμένος του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και της Περιφέρειας Αττικής.

Θα μας ταξιδέψει με τα αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις του, που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα διάσημα Μουσικά του έργα : “Χρονικό”, “Ιθαγένεια”, “Θητεία”, “Ήλιος ο Πρώτος”, “Μετανάστες”, “Σεργιάνι στον κόσμο”, “Τα Τραγούδια του νέου πατέρα”, “Ανεξάρτητα” “Πρώτα τραγούδια” καθώς και νέες συνθέσεις του από τον κύκλο τραγουδιών “Εντεύθεν” μέρος της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας.

Θα τραγουδήσει το ιστορικό δίδυμο των ερμηνευτών του συνθέτη Χαράλαμπος Γαργανουράκης και Λάκης Χαλκιάς, η νέα πολυτάλαντη Δάφνη Ζουρνατζή και οι Άγγελος Ανδριανός, Μαρία Λυμπεράκου που αποτελούν εκλεκτά μέλη του μουσικού του συνόλου. Θα συμμετέχει το Φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.

Οι δημοφιλείς συνθέσεις του από τα περίφημα….. Τα λόγια και τα χρόνια, Οι Οχτροί, Την εικόνα σου(Χρώματα κι αρώματα), Μαλαματένια λόγια, Κάτω στης μαργαρίτας το αλωνάκι, Μιλώ για τα παιδιά μου, Όχι δεν πρέπει, Παραπονεμένα λόγια, Η Μάνα του Αλέξανδρου, Πέρα από τη θάλασσα, Χίλια μύρια κύματα, ως την Ελλάδα (Λένγκω), την Ωδή στον Αθανάσιο Διάκο, το Ζάβαρα κάτρα νέμια ….. θα συμπληρωθούν από τις νεότερες προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία υπό την διεύθυνση του συνθέτη.
Ώρα έναρξης : 21.00 μ.μ.. στον ειδικά διαμορφωμένο για την παράσταση Παραλιακό Χώρο της Δυτικής Παραλίας του Γαλατά.
Σχολιάστε