Συγχαρητήρια Κύριε McCallum!denis1Λιγότερες ήμερες από τον αρχικό προγραμματισμό, διήρκησε η έκθεση ζωγραφικής του Dennis McCallum στο ισόγειο του Δημαρχείου Πόρου.

Αυτό συνέβη γιατί η αξιέπαινη προσπάθεια του φιλέλληνα καλλιτέχνη, έφερε εις πέρας για τον οποίο πραγματοποιήθηκε, σε λίγες μόλις ημέρες.

Ο Ντένις Μακάλουμ πραγματοποίησε την συγκεκριμένη έκθεση με στόχο να παραχωρήσει όλα τα χρήματα από την πώληση των έργων του, στον Πατήρ Γεώργιο  Στόκο για όλους  εκείνους  στο νησί που επλήγησαν από την πρόσφατη κρίση.

Η ανταπόκριση ήταν αναπάντεχη! Τα έργα πωλήθηκαν σε 3 μόλις ημέρες και συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1000 ευρώ για τους άπορους του Πόρου.  Έτσι η έκθεση ολοκληρώθηκε νωρίτερα από όσο είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει.

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με τον καλλιτέχνη, ο Πατήρ Γεώργιος, δεν αποδέχθηκε το ποσό που συγκεντρώθηκε, μέχρι να έρθει σε συνεννόηση με τους ιερείς των άλλων ενοριών, προκειμένου να αποφασιστεί πως θα διανεμηθούν τα χρήματα.

denis2

 

Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε από τον κ. Μακάλουμ, στην γενέτειρα του, στο Dumfries της Σκωτίας, θα ξεκινήσει μια αντίστοιχη προσπάθεια για τον ίδιο σκοπό.

Ο Ντένις και η σύζυγός του Φράνσις αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όσους υποστήριξαν την προσπάθεια και τον Δήμο Πόρου, για την παραχώρηση της αίθουσας.

denis3
Σχολιάστε